Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 794 razy
słowa kluczowe: moja  dieta  masowa 
Autor

Moja dieta masowa

muzyk

Wysłana - 16 września 2006 23:18    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

waga 80kg, przemiana średnia, wiek 20 lat

I POSIŁEK 8:00
100g ryżu
200g mięsa (pierś kurczaka lub indyka lub wołowina)
sos do smaku, warzywa, banan

w przybliżeniu 40g białka i 100g węglowodanów

II POSIŁEK 11:00
60g ryżu
200g tuńczyka
ogórek, kukurydza, majonez

ok. 45g białka, 40g węgli

III POSIŁEK 14:00
50g koncentratu serwatki, 3 ciastka owsiano-rodzynkowe

ok 40g białka, 60g węgli

IV POSIŁEK 17:00
100g ryżu
200g mięsa (pierś kurczaka lub indyka lub wołowina)

ok 40g białka, 80g ww

19:00 Trening

V POSIŁEK 20:00-20:30

40g koncentratu serwatki, 70g carbo

ok 30g białka, 70g maltodekstryn

VI POSIŁEK 22:00

70g ryżu
200g mięsa

ok 40g białka, 50g ww

w sumie: 240g białka (3g/kg), 400g ww (5g/kg)

w okresie robienia masy spożycia tłuszczu nie kontroluję, pilnuję jedynie aby nie było za mało

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 września 2006 23:49 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Rodic

Wysłana - 16 września 2006 23:49    Edytuj Cytuj
Dołuz ww a odejmij białka, bez przesady, jedz więcej ww, i urozmajcaj to jakoś, acha, a gdzie tłuszcze?? Gdzie warzywa??? Zrezygnuj przynajmniej z jednej porcji kurczaka, w daj na to miejsce jakieś warzywa, do śniadania dołuż jakiś owoc, chłopie, dieta nie polega tylko na białku i węglach!!
Specjalista -

Silva7

Wysłana - 17 września 2006 00:01    Edytuj Cytuj
białko może być tyle ile jest, jedynie jak będziesz miał srake to możesz odjąc białka ok. 30g, węglowodanów dołoż żeby było z 480g :) Kup sobie jeszce oliwe z oliwek 10g po sniadaniu i 10g przed snem.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Silva7 w dniu 2006-09-17 00:03:04

muzyk

Wysłana - 17 września 2006 00:10    Edytuj Cytuj
chyba niezbyt uważnie przeczytałes tą dietę, bo chociażby jak byk stoi napisane przy śniadaniu banan. a na dole napisałem, że w okresie robienia masy jedynie pilnuję aby tłuszczu nie było za mało. jakie źródła? chociażby wymienione ciastka owsiano-rodzynkowe, sosy które lubie dodać do piersi i ryżu, majonez do tuńczyka, oliwki których co prawda nie wymieniłem ale lubie dodać do posiłków. mam również olej MCT i chyba będę go dodawał do posiłku przed treningiem. warzywa również są rano i w 2 posiłku (ogórek, kukurydza), do ostaniego posiłku śmiało mogą dojść. właściwie to prawie zawsze wieczorem je spożywam tylko zapomniałem wymienić.

Co do ilości białka:
NIe wiem dlaczego ale ostatnio zapanowała moda na spożywanie głodowych porcji białka. Niektórzy nawet podczas robienia rzeźby (a więc kiedy podaż białka powinna być zwiększona)jedzą jedynie 2g/kg co jest dla mnie zatrważającą ilością. uważam, żę przy niskiej podaży białka nie da się uzyskać odpowiedniej gęstości mięsni. podczas gdy jem dużo białka staje się twardy i ubity, gdy nie jem odpowiedno dużo białka taki nie jestem a w dodatku regeneruje się słabiej. za dużą ilością białka w mojej diecie przemawia też fakt, że połowe z tego okresu będę na ostrym towarze.

ps. to było do Rodica

Zmieniony przez - muzyk w dniu 2006-09-17 00:11:04

Zmieniony przez - muzyk w dniu 2006-09-17 00:11:57

Rodic

Wysłana - 17 września 2006 07:23    Edytuj Cytuj
A czy ja powiedziałem że masz zrezygnować z białka?????!!!! Coś ty znowu wymyślił??? Ja napisałem żebys dołożył warzyw, owoców i tłuszczy :D:D:D nic więcej!!! :D Acha, to że powiedziałem zrezygnuj z JEDNEJ porcji kuraka, to nie oznacza ze białka będzie połowa mniej :P

P.S. Czytaj następnym razem uważniej... :P
Specjalista -

muzyk

Wysłana - 17 września 2006 08:20    Edytuj Cytuj
No przepraszam ale powiedziałeś żebym odjął białka. Ważywa w diecie są, dołoże jeszcze do ostatniego posiłku a tłuszczu napewno nie zabraknie zwłaszcza że lubie podjadać mało dietetyczne rzeczy

Co do węglodowanów. Sądzę że i tak sporo przekrocze te 400g bo jak wspomniałem lubie podjadać. można więc założyć że w sumie będzie z 450-500g węgli

Zmieniony przez - muzyk w dniu 2006-09-17 08:28:07

Rodic

Wysłana - 17 września 2006 10:43    Edytuj Cytuj
Miej sobie 6g/kg ww, tyle ci wystarczy. Rób sobie takie potrawy jak: ryż z jabłkami (owoc), znowu np. po południu ryż z masłem lub miodem, urozmajcaj to bardziej, a tak to wszystko w porządku z dietą...

p.s. zobaczymy co powiedzą na temat twojej diety specjaliści ja ci już nic więcej nie powiem, tylko to że dieta dobra... ;)

pozdrawiam...
Specjalista -

peps19

Wysłana - 17 września 2006 10:49    Edytuj Cytuj
delikatne korekty by się przydały ale jak na pierwszy rzut oka to z 6 posiłko o godzinie 22.00 wywal to 70g Ryżu i to mięsko lepiej wstawić tam 150-200g sera białego lub tuńczyka w sosie własnym

muzyk

Wysłana - 17 września 2006 19:32    Edytuj Cytuj
dziękuje panowie za sugestie. napewno będę co jakiś czas zmieniał posiłki, ponieważ nie idzie jeść w kółko tego samego.

co do sugesti ryżu z owocami - uwielbiam ale aby posiłek był kompletny musiałbym do tego wypijać odżywkę. a i tak będę ją pił 2 razy dziennie więc musiałbym co tydzień kupować nowe opakowanie

Don quixet

Wysłana - 17 września 2006 19:41    Edytuj Cytuj
Duzo bialka.... SAA?
Jesli tak, to radzę dobre witaminki i omegę3.

Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2006-09-17 19:42:01

RECEDITE,PLEBES!GERO REM IMPERIALEM!

muzyk

Wysłana - 17 września 2006 19:46    Edytuj Cytuj
no SAA będą. witaminy chyba sobie jakieś kupie a z OMEGĄ to jeszcze pomyśle.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Moja dieta masowa

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.