Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Moj pierwszy cykl - wejdz i pomoz!

erufiku

Wysłana - 22 stycznia 2007 07:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od jakiegos czasu czytam sobie o cudownym dzialaniu kreatyny i czas chyba sprobowac tego rarytasu ;) Niestety nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi nt. sumplementow polecanych dla poczatkujacych w tym temacie. Do tego jestem ektomorfikiem...
Na razie na oku mam cykl 2xHP do dwu-miesiecznego HST (takze pierwszego). Napiszcie co ze swojego doswiadczenia polecacie! Finansowo bez wiekszych ograniczen bo porzucilem wszystkie uzywki od miesiaca

Aha, troche o mnie... wiek 20 lat, staz troche ponad rok, budowa ekto, wzrost ~183cm przy wadze 70kg. Cel masa
Diety tak wlasciwie nie ma Patrze na rownowage makroskladnikow i wcinam ile moge, zreszta dalej bedzie wklejony przykladowy jadlospis.
Suplementacja obecnie to gainer UN Muscle Juice, WPC, ZMA(?), Omega-3-6-9, kompleks B50 i multiwitaminy.

Troche mi sie spieszy bo cykl musze skonczyc przed majem, inaczej przyjdzie mi czekac do wrzesnia...

Obecny trening wg Tyki (na cyklu planuje HST):
***wszystkie cwiczenia na brzuch zastapilem ABS II ktory robie na kazdym treningu***

Dzien 1
Superseria
Pompki na poreczach z obciazeniem 10 x 3
Podciaganie na drazku z obciazeniem 10 x 3
przerwy 60 sekund miedzy seriami

Dzien 3
Superseria
Martwy ciag 3 x 10
Wspiecia na palce siedzac 3 x 10
Sklony tulowia z wyciagniem górnym 3 x 10

Dzien 5
Superseria
Wyciskanie na lawce plaskiej 3 x 10
Wioslowanie w opadzie tulowia 3 x 10

Dzien 7
Superseria
Przysiad ze sztanga z przodu 10 x 3
Wspiecia na palce stojac 10 x 3
Russian Twist (skrety tulowia w siadzie) 10 x 3

Dzien 9,15 - to samo 10 x 4
Dzien 11,13 - dodac 2,5% ciezaru
Dzien 17,23 - to samo 10 x 5
Dzien 19,21 - dodac znowu 2,5% ciezaru

Dni 23-44 zamienic cwiczenia (te które byly 10 x 3 staja sie 3 x 10 i odwrotnie) i powtórzyc caly cykl od poczatku

Przykladowy jadlospis:

1 Posilek:
-Kasza owsiana 100g
-Mleko 0% 300ml
-Miod 40g
-Banan 100g
-Orzechy wloskie 30g
-Jogurt naturalny 150g

2 Posilek
-Gainer (UN Muscle Juice) 130g

3 Posilek
-Makaron 100g
-Kurczak 100g
-Sos pesto 15g
-Oliwa 3 lyzki
-Sok pomaranczowy 250ml

4 Posilek
-Fasola 250g (puszka)
-Bekon 75g

5 Posilek
-Ryz 50g
-Losos 150g
-Majonez 10g

6 Posilek
-Ryz 50g
-Oliwa 3 lyzki
-WPC80 30g

Okej to by bylo na tyle mam nadzieje ze mi pomozecie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 stycznia 2007 08:42 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

tomek1991

Wysłana - 22 stycznia 2007 08:42    Edytuj Cytuj
na pierwszy cykl to wez sobie monohydrat kreatyny najlepiej vitalmaxu (tanie i dobre :})

erufiku

Wysłana - 22 stycznia 2007 08:55    Edytuj Cytuj
Tomek1991: dzieki za odpowiedz, niestety nie moge skorzystac bo obecnie nie mieszkam w Polsce, wiec Vitalmax odpada. Pozatym roznica miedzy najtansza kreatyna a dobrym stakiem tutaj nie jest taka odczuwalna.

Jeszcze jedno pytanie do znawcow - czytalem o aptecznym ZMA ale niestety ta opcja odpada bo nie jestem w kraju. Kupilem sobie cos takiego:

1)Calcium+Magnesium (Elemental Calcium 333mg + Elemental Magnesium 167mg + Elemental Zinc 20mg w kazdej tabletce)
2)Zinc Citrate (50mg w tabletce)

Czy biorac po jednej tabletce tych wynalazkow mozna to uznac za ZMA? Nie wiem jak z przyswajalnoscia tych zwiazkow w postaci *elemental*, bo *citrate* chyba daje rade?

Dzieki z gory.

karlo86

Wysłana - 22 stycznia 2007 09:54    Edytuj Cytuj
- 1 tabletka Zincas Forte zawiera: wodoroasparaginian cynku 0,15g (skrobia ziemniaczana, cukier puder, talk, dekstryna, metyloceluloza, ultraamylopektyna, stearynian magnezu).

-1 tabletka Filomagu B6 zawiera 600 mg wodoroasparaginianu magnezu(czterowodnego) (co odpowiada 40 mg Mg) i 5 mg witaminy B6 (pirodyksyny chlorowodorku)

-1 porcja ZMA Aptecznego to 4 tabletki FilomaguB6 i 1 tabletka Zincasu Forte

Pozdrawiam ;)

Dasiu2

Wysłana - 22 stycznia 2007 10:37    Edytuj Cytuj
Jaki staz?
hmm, jesli to pierwszy cykl to nie ma wiekszego sensu pakowac w stacki z wyzszej polki, kup sobie jakies mono/jabczan, efekty beda podobne
*1 tab zincas forte ma 25mg cynku
Znawca -

faftaq

Wysłana - 22 stycznia 2007 13:38    Edytuj Cytuj
mnie ta dieta się nie podoba, warto by było dopracować, na fasole z bekonem nie powinno być w niej miejsca, w ogóle to nie wiem co chcesz uzyskać na tym cyklu z taką dietą i dośc mocnym stackiem. czy tak czy siak w momencie gdy decydujesz się na np HP czy XP, wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik, pamiętaj też że stack to nie jest KOX i cudów też spodziewać się nie możesz.

Czy wziąłbym na Twoim miejscu stack na pierwszy raz? chyba nie, postarałbym się o dobrą kreatynę i skoncentrowałbym się na diecie i odżywkach ją uzupelniających w kcal. Nauczyłbym się podstaw, zbierałbym doswiadczenie. Ale to ja. Jesli chodzi o HP - ludzie chwalą wszystko tylko nie smak, spróbowalem kiedyś jednej porcji i smak porównałbym do wywaru z drzewka zapachowego o aromacie cytrynowym do samochodu (tak intuicyjnie). No ale przecież nie o smak tutaj chodzi.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

erufiku

Wysłana - 23 stycznia 2007 02:22    Edytuj Cytuj
karlo86 i Dasiu2: dzieki za pomoc z tym aptecznym ZMA, ale chodzilo to ze nie wiem jak sie uswaja magnez w postaci *elemental* i cynk w postaci *citrate* (nie wiem nawet co to oznacza )

faftaq: dzieki za slowa krytycyzmu To co podalem wczesniej bylo zapisem wczorajszych posilkow. Mam straszny problem z nabieraniem masy... nie tylko miesniowej ale jakiejkolwiek
Diete kiedys ulozylem dobra i scisle jej przestrzegalem przez kilka miesiecy ale niestety masa nie szla nijak. Teraz wcinam wszystko "w miare zdrowe" zeby nabrac kalorie... wiecej nie bylbym w stanie fizycznie pochlonac. W najlepszym wypadku waga idzie pol kilo/2 tygodnie ale wtedy nie mam pewnosci czy to nie sa po prostu wahania zawartosci wody w organizmie. Moze sprobowac wysokotluszczowa? Ale Biniu wspominal cos ze nie warto...
Wiec kreatyna mialaby (idealnie) popchnac mase do przodu. Wnioskujac po waszych odpowiedziach musze sie udac do dzialu odzywianie i pozniej (ewentualnie) do sklepu po puszke mono i jablczanu. Wyglada na to, ze tak wlasnie zrobie, chyba ze ktos wypowie sie inaczej
Dzieki za odpowiedzi!

Dasiu2

Wysłana - 23 stycznia 2007 15:29    Edytuj Cytuj
elemental to chodzi o to ze tyle jest mg pierwiastka, a nie samych jonow
citrate jest dosc dobrze przyswajalny, lepsze sa asparginiany
Znawca -

hades89

Wysłana - 24 stycznia 2007 08:19    Edytuj Cytuj
kreatyna vitalmax + bialko ostrowia cena do jakosci naprawde bardzo dobra !!

erufiku

Wysłana - 12 lutego 2007 08:43    Edytuj Cytuj
Wrocilem z kolejnym pytaniem ale nie chce zakladac nowego posta. Poszperalem po sklepach i mono jest niewiele tansze od TCM wiec zdecydowalem sie na cykl z tym wlasnie rodzajem kreatyny. Rozpisuje cykl i prosze o poprawki.

Czas trwania 8 tygodni. Na razie wyglada to tak:
-Sportlab TriCreatine Malate 500g
-Ultimate Nutrition ArgiNOne 90 tabletek (za darmo jest nie czepiac sie )
-Carbo i Tauryna jako transportery
-Standartowy zestaw ZMA + Omega-3 i multiwitaminy.
-Gainer Muscle Juice (jak sie skonczy to bedzie Cytogainer)

Dni treningowe:
-5g TCM + 40g carbo + 2g tauryny
Rano na czczo, pol godziny przed jedzeniem.

-5g TCM + 65g gainera + 2g tauryny + 3 tabsy ArgiNOne
20 minut przed treningiem, w gainerze jest ~40g maltodekstryny oraz troche BCAA.

-65g gainera (po treningu)

-ZMA 3 tabsy + Omega3 5g (przed snem)

Dni nietreningowe:

-5g TCM + 40g carbo + 2g tauryny
Rano na czczo, pol godziny przed jedzeniem.

-65g gainera
20 minut przed basenem, w sumie tylko przez BCAA.

-ZMA 3 tabsy + Omega3 5g (przed snem)

Prosze o komentarze

tsnm

Wysłana - 12 lutego 2007 08:56    Edytuj Cytuj
gainer+tcm+taur 2 porcje w dni treningowe bralbym po treningu , reszta ok.

-|||---sporo---|||-

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Moj pierwszy cykl - wejdz i pomoz!

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.