nawet tego nie czytam marchewka też szkodzi-w radiu raz słuszałem!ale nie paietam na co jutro naukowcy wpadna na to że woda nam też szkodzi ale żyć niestety trzeba
Czy nie uważasz że w naszym kraju każdy klepie biede?(a faceci coś jeszcze)Czy nie sądzisz że trudno dzisiaj o porządną dziewczyne z kasą,tzn. z klasą?A czy może masz czasem ochote pier.dolnąć komus tylko za to że jest policjantem?Jeżeli tak-zagłosuj na QUARTA!Kliknij TAK a wkrotce spełni sie Twoje marzenie...bo Quart to złote dziecko http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=111962
I nie jestem żaden master tylko fu.ckmaster JAGODKA jest świetna
Znawca -
1066470326000
Ss
Wysłana - 18 października 2003 14:33
Hrhrhrrr nie piję mleka I to już od dawna, nie jestem inwalidą ani nic, więc zwisa mi to czy szkodzi czy nie. Kiedyś był artykuł o tym że woda w dużych ilościach też szkodzi. I co wy na to????
Butterflies are random thoughts people have. They live, They die, They are pointless.
Jonathan Watson
Butterflies are random thoughts people have. They live, They die, They are pointless.
Jonathan Watson
1066480388000
Quart
Wysłana - 18 października 2003 15:00
a my na to jak na lato od dzisiaj pije tylko wysokoprocentową
Czy nie uważasz że w naszym kraju każdy klepie biede?(a faceci coś jeszcze)Czy nie sądzisz że trudno dzisiaj o porządną dziewczyne z kasą,tzn. z klasą?A czy może masz czasem ochote pier.dolnąć komus tylko za to że jest policjantem?Jeżeli tak-zagłosuj na QUARTA!Kliknij TAK a wkrotce spełni sie Twoje marzenie...bo Quart to złote dziecko http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=111962
Z tym mlekiem to jedna wielka sciema.... jeszcze jak bylismy mali pilismy mleczko.... nie pamietacie ...... mamusia malego synka karmila... takze panowie pijcie mleko i niczym sie nie przejmujcie. Ostatnio mowilo sie ze kawa jest zla, dzisiaj podobna jest dobra..... ciekawe kiedy znowu dojda do zdania ze szkodzi i tak na zmiane... takze tak bedzie zawsze.... piona :)
horyzonty poza 4 katy
1066548888000
Ss
Wysłana - 19 października 2003 13:39
Mleko matki to nie mleko krowy i pijesz je tylko jak jesteś mały.
Jonathan Watson
Jonathan Watson
1066563596000
zakrześ
Wysłana - 19 października 2003 19:18
a jak byłeś mały to mama kaszek z mleczkiem ci nie robiła (mi mannom w butellece)
Jonathan Watson
Jonathan Watson
1066593477000
Marijo
Wysłana - 19 października 2003 23:12
W skrócie. Chodzi tu o dwucukier laktoza, zawartą m.in. w mleku (w 100ml mleka krowiego znajduje się około 5 gramów laktozy). Jest ona rozdrabniana w jelicie cieńkim przez enzym ß-galaktozydazę. U przeważającej liczby ludzi funkcjonowanie ß-galaktozydazy w jelitach ulega pogorszeniu w dzieciństwie, a w wieku młodzieńczym zmniejsza ona swoją skuteczność o około 10%, jaka istniała po porodzie. Nazywa się to pierwotną hypolaktazją „wieku dorosłego”. Ta dolegliwość pojawia się u prawie 75% ludzi na świecie. Funkcjonowanie ß-galaktozydazy zanika również w przypadku prawie wszystkich ssaków po okresie karmienia mlekiem matki. Reasumyjąc. Niemowlę, laktozę rozkłada idealnie. Dorosły, ma już z tym problem. Laktoza, która nie ulega hydrolizie odkłada się i zalega w jelicie grubym powodując nieprzyjemne wzdęcia, gazy, rozwolnienie, a także niektóre dolegliwości brzuszne. That's the way... aha aha aha... Coś w tym stylu
Wszyscy mają dziarskie minki, bo wcinają proteinki. Doradca w dziale "Suplementacja". GG: 438179