SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Mix warzyw z kurczakiem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3473

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 104902




Składniki:

400g kurczaka
papryka
2 cebule białe
1 cebula czerwona
100g pieczarek
2 marchewki
2 pietruszki
i ja dodalem jeszcze odrobiny kukurydzy






Przygotowanie:

Warzywa umyć obrać po czym je wypłukać, kroimy je wg uznania ( mozna w słupki krążki itd) i wrzucamy ja na patelnie i podlewamy wodą, i zostawiamy tak pod przykryciem niech sie duszą





teraz osobno myjemy i kroimy kurczaka w kostkę i również podsmażamy z dodatkiem soli, pieprzu, ja dodałem jeszcze curry (bo lubie )




Gdy warzywa juz będę miękkie a kurczak usmażony łączymy wszystko razem i podsmażamy jeszcze 3 minutki ...





Można podawać z ryżem a mozna jeść taki jak jest

na 100g:
b: 21g t: 2g w:0 ok kcal:99 to w mięsie a warzywa to b:3 w: 8g t: 2 ok 70 kcal

Bon Apetit u mnie jeszcze ciepłe

Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2009-01-12 11:08:09
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2733 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 16414
Ładnie wygladaja takie papki,ale najlepsze 3 zdjecie.
W rozkladzie btw nie uwzgledniles tluszczu przy smazeniu albo bylo go tak malo,ze nie ma roznicy czy jest czy nie

Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2009-01-12 16:27:57
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 104902
tłuszczu dodaje każdy sam sobie na teflonie czasem go nawet nie trzeba, jak do warzyw wystarczy podlać wodą i niech sie duszą wiele możliwości
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1417
Bardzo smaczny i prosty przepis
napisał(a)
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 4492 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 34965
dlaczego nie używasz torebek przyjaznych dla środowiska
ładnie wygląda ciekawe jak smakuje test odbędzie się niebawem
a jak kupie warzywa stare miękie z biedry to bede musiał czekac az sie zrobia 2 razy mieksiejsze ? na patelni

Zmieniony przez - Marcinx66 w dniu 2009-01-28 17:52:33
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1811
Mam pytanie, z ilości produktów użytych do tego przepisu, ile wyjdzie porcji tego dania?
napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 104902
mi wychodzą z tego ok. 2 porcje

warzywa z bierdonki czy skądkolwiek muszą być za***iste, u mnie nie ma że stare, sam je wybierasz, możesz dotknąć więc sam wiesz co kupujesz
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szaszłyki drobiowe

Następny temat

Shawarma z kurczaka

Dlaczego zmarł Rich Piana? Nadciśnienie - ukryty zabójca kulturysty Dlaczego zmarł Rich Piana? Nadciśnienie - ukryty zabójca kulturysty Nie mogę przytyć - dlaczego? Nie mogę przytyć - dlaczego? Schab czy kurczak? Schab czy kurczak? Odżywka białkowa - w jakich porach spożywać? Odżywka białkowa - w jakich porach spożywać? Rosyjski Popeye Rosyjski Popeye Co zamiast ryżu na masę? Co zamiast ryżu na masę? Żurawina - właściwości i zastosowanie Żurawina - właściwości i zastosowanie Jak szybko zwiększyć masę mięśniową? Jak szybko zwiększyć masę mięśniową?