SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Miękka wieprzowina

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 843

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 112 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44306
Cześć, szukam pomysłów na to żeby wieprzowina była miękka, jeśli chodzi o gotowanie to nie mam takiej wyobraźni.
Generalnie smażę mięcho i taki stopień komplikacji jest ok no ale wolę trochę łatwiejsze w przeżuwaniu rzeczy,
ale powiedzcie czy jest może jakiś patent na może namoczenie dzień wcześniej w czymś.
Może podczas smażenia jakiś dodatek też pomoże w zmiękczeniu mięcha. Dzięki z góry.

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 462 Wiek 21 lat Na forum 292 dni Przeczytanych tematów 87377
Jeśli masz więcej czasu na przygotowanie to obsmaż plastry schabu czy szynki tak, aby zamknąć pory, wrzuć do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj preferowane warzywa (marchew cebula papryka por) i duś przez minimum 45min (zależy od wielkości i grubości kawałków mięsa)
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8090 Napisanych postów 219584 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 875777
dusisz po prostu do miękkości

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2315 Napisanych postów 20243 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85764
Jak zamarynujesz ok 24 godzin w przyprawach to mięso będzie bardziej kruche , wystarczy po obsmażeniu na patelni podlać odrobiną wody , dodać listek i ziele i dusić ok 1.5 godziny na wolnym ogniu. Będzie rozpływać się w ustach Warto też wiedzieć że im bardziej tłusty kawałek tym mięso bardziej miękkie i soczyste.

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 112 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44306
dzięki za podpowiedzi, lubię robić jedzenie w zdecydowanie krótszym czasie no ale mówi się trudno

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mielone by KP_S

Następny temat

Postne przepisy wysokokaloryczne

10 najważniejszych wydarzeń w 2017 roku na SFD 10 najważniejszych wydarzeń w 2017 roku na SFD 9 wskazówek na masę dla ektomorfika 9 wskazówek na masę dla ektomorfika Trening na 2 godziny tygodniowo Trening na 2 godziny tygodniowo Sprawdź czy powinieneś suplementować witaminę D Sprawdź czy powinieneś suplementować witaminę D Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych