logo
zamknij zamknij

Miękka wieprzowina

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 732

0 5 0
napisał(a)
masswarrior88
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 105 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 42984
Cześć, szukam pomysłów na to żeby wieprzowina była miękka, jeśli chodzi o gotowanie to nie mam takiej wyobraźni.
Generalnie smażę mięcho i taki stopień komplikacji jest ok no ale wolę trochę łatwiejsze w przeżuwaniu rzeczy,
ale powiedzcie czy jest może jakiś patent na może namoczenie dzień wcześniej w czymś.
Może podczas smażenia jakiś dodatek też pomoże w zmiękczeniu mięcha. Dzięki z góry.

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
BroStyle
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 257 Wiek 21 lat Na forum 82 dni Przeczytanych tematów 28137
Jeśli masz więcej czasu na przygotowanie to obsmaż plastry schabu czy szynki tak, aby zamknąć pory, wrzuć do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj preferowane warzywa (marchew cebula papryka por) i duś przez minimum 45min (zależy od wielkości i grubości kawałków mięsa)
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5089 Napisanych postów 210115 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 674688
dusisz po prostu do miękkości

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!!



Zapraszam do nowego działu

http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html


Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Konsultacje-
cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl

Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_!!-t1138796.html

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2004 Napisanych postów 19918 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 81939
Jak zamarynujesz ok 24 godzin w przyprawach to mięso będzie bardziej kruche , wystarczy po obsmażeniu na patelni podlać odrobiną wody , dodać listek i ziele i dusić ok 1.5 godziny na wolnym ogniu. Będzie rozpływać się w ustach Warto też wiedzieć że im bardziej tłusty kawałek tym mięso bardziej miękkie i soczyste.

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
masswarrior88
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 105 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 42984
dzięki za podpowiedzi, lubię robić jedzenie w zdecydowanie krótszym czasie no ale mówi się trudno

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mielone by KP_S

Następny temat

Postne przepisy wysokokaloryczne

Najważniejsze witaminy dla trenujących na siłowni

Diana Dudziak zmotywowana przez głodnego sąsiada!

Białko - ważny składnik diety kobiety aktywnej

Rower, orbitrek, schody, bieżnia?

Trening na siłowni a miesiączka - czy można ćwiczyć?

Dieta redukcyjna a poziom testosteronu

Magnez - źródła w diecie

Magdalena Koral weźmie ślub!