SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Miękka wieprzowina

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 874

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 115 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44481
Cześć, szukam pomysłów na to żeby wieprzowina była miękka, jeśli chodzi o gotowanie to nie mam takiej wyobraźni.
Generalnie smażę mięcho i taki stopień komplikacji jest ok no ale wolę trochę łatwiejsze w przeżuwaniu rzeczy,
ale powiedzcie czy jest może jakiś patent na może namoczenie dzień wcześniej w czymś.
Może podczas smażenia jakiś dodatek też pomoże w zmiękczeniu mięcha. Dzięki z góry.

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 462 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 87377
Jeśli masz więcej czasu na przygotowanie to obsmaż plastry schabu czy szynki tak, aby zamknąć pory, wrzuć do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj preferowane warzywa (marchew cebula papryka por) i duś przez minimum 45min (zależy od wielkości i grubości kawałków mięsa)
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11165 Napisanych postów 227915 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1026534
dusisz po prostu do miękkości

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Doradca
Ekspert
Szacuny 2335 Napisanych postów 20247 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85827
Jak zamarynujesz ok 24 godzin w przyprawach to mięso będzie bardziej kruche , wystarczy po obsmażeniu na patelni podlać odrobiną wody , dodać listek i ziele i dusić ok 1.5 godziny na wolnym ogniu. Będzie rozpływać się w ustach Warto też wiedzieć że im bardziej tłusty kawałek tym mięso bardziej miękkie i soczyste.

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 115 Wiek 30 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44481
dzięki za podpowiedzi, lubię robić jedzenie w zdecydowanie krótszym czasie no ale mówi się trudno

'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mielone by KP_S

Następny temat

Postne przepisy wysokokaloryczne

Nie masz pomysłu na trening? Alexia Clark Cię zainspiruje! Nie masz pomysłu na trening? Alexia Clark Cię zainspiruje! 20 najbardziej muskularnych aktorów 20 najbardziej muskularnych aktorów 5 powodów kontuzji barków 5 powodów kontuzji barków 3 sposoby na naprawę barków 3 sposoby na naprawę barków Te suplementy działają nawet jak nie trenujesz Te suplementy działają nawet jak nie trenujesz IFBB Diamond Cup Warsaw: świetne pojedynki i sensacyjne wyniki! IFBB Diamond Cup Warsaw: świetne pojedynki i sensacyjne wyniki! Reg Park - idol Arnolda Schwarzeneggera Reg Park - idol Arnolda Schwarzeneggera Śmiertelnie skuteczne odchudzanie - DNP Śmiertelnie skuteczne odchudzanie - DNP