logo
zamknij zamknij

Miękka wieprzowina

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 419

0 5 0
napisał(a)
masswarrior88
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 26 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1079
Cześć, szukam pomysłów na to żeby wieprzowina była miękka, jeśli chodzi o gotowanie to nie mam takiej wyobraźni.
Generalnie smażę mięcho i taki stopień komplikacji jest ok no ale wolę trochę łatwiejsze w przeżuwaniu rzeczy,
ale powiedzcie czy jest może jakiś patent na może namoczenie dzień wcześniej w czymś.
Może podczas smażenia jakiś dodatek też pomoże w zmiękczeniu mięcha. Dzięki z góry.
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
BroStyle
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 136 Wiek 20 lat Na forum 27 dni Przeczytanych tematów 4168
Jeśli masz więcej czasu na przygotowanie to obsmaż plastry schabu czy szynki tak, aby zamknąć pory, wrzuć do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj preferowane warzywa (marchew cebula papryka por) i duś przez minimum 45min (zależy od wielkości i grubości kawałków mięsa)

Mój DT: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_BroStyle__wygra%C4%87_z_chorob%C4%85-t1145156.html

napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4771 Napisanych postów 208135 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 647673
dusisz po prostu do miękkości

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!! Zapraszam do nowego działu http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Konsultacje- cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_%21%21-t1138796.html

napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1858 Napisanych postów 19688 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78851
Jak zamarynujesz ok 24 godzin w przyprawach to mięso będzie bardziej kruche , wystarczy po obsmażeniu na patelni podlać odrobiną wody , dodać listek i ziele i dusić ok 1.5 godziny na wolnym ogniu. Będzie rozpływać się w ustach Warto też wiedzieć że im bardziej tłusty kawałek tym mięso bardziej miękkie i soczyste.

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

napisał(a)
masswarrior88
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 26 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1079
dzięki za podpowiedzi, lubię robić jedzenie w zdecydowanie krótszym czasie no ale mówi się trudno
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mielone by KP_S

Następny temat

Postne przepisy wysokokaloryczne