Estepe dzieki, SOG to skrot od Suma Oddanych Głosów. W ten sposob nagradza się kogos za wartosciowe wypowiedzi lub fachowa pomoc. Wielej na ten temat polecam przeczytac regulamin. Przy okazji dowiesz sie o ogolnych zasadach forum, nie tylko SOG'ach. Czad wiecej znajdziesz w moim poscie na temat odzywiania, link umieszczam : http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=29058 Pozdrawiam
A great flame follows a little spark
"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -
1023816499000
MMMaciek
Wysłana - 12 czerwca 2002 22:04
si2uiel możesz napisać w jaki sposób ćwiczysz ty sam brzuch? Ile wykonujesz ćwiczeń na treningu i jakie?
1023912268000
Si2uiel ZASŁUŻONY
Wysłana - 12 czerwca 2002 22:36
bardzo chetnie, moje cwiczenia jednak ksztaltuja sie bardzo roznie w zaleznosci od okresu i celow ktore sobie stawiam. Sprecyzuj wiec pytanie.
A great flame follows a little spark
"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -
1023914174000
MMMaciek
Wysłana - 13 czerwca 2002 10:08
Np ile serii robisz po ile powtórzeń. Chodzi mi oto byś napisał swój przykładowy trening. Chociaż jeden. Bo ja np wczoraj: 8x30 spięć brzuszki na maszynie skręty 8x10 w lewo i w prawo.
1023955726000
Si2uiel ZASŁUŻONY
Wysłana - 13 czerwca 2002 16:58
Bardzo prosze, oto trening ktor mnie osobiscie pomaga rozbudowac miesnie brzucha : - Spiecia z 20 kg obciazeniem : 4 * 15 - Skłony do "Allaha" : 4 * 12 - Unoszenie nog w zwisie ze skretem (angazuje przy okazji w najwiekszym stopniu miensie skosne brzucha) 4 * 15-20
Odpoczywam 1,5 minuty miedzy seriami i okolo 2 miedzy cwiczeniami (powinno byc teoretycznie wiekszej ale zaobserwowalem ze lepiej na mnie dzialaja wlasnie takie przerwy)
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***
Ekspert -
1023980281000
SFD
Wysłana - 13 czerwca 2002 18:03
Si2uiel poprosił bym o poradę czy dobrze robię? Ja 5 dni w tygodniu ćwiczę brzuch Każdego wykonuje ćwiczenia 3 razy po 50 pow. przy łórzku 3 do 4 razy po 50 pow. lężąc na podłodze podnosząc ugięte nogi w kolanach 3 razy po 50 powt lężąc na podłodze podnosząc nogi wyprostowane Oczywiście po między serimi robię przerwę 30 sekund
Z góry serdeczne dzięki
1023984223000
Si2uiel ZASŁUŻONY
Wysłana - 13 czerwca 2002 18:12
1. Jak dlugo cwiczysz? 2.Co chcesz takim treningiem osiagnac? 3.Nie cwiczysz w ogole miesni skosnych, to blad. Wrzuc cos w tym temacie. Czekam na odpoowiedzi by moc ocenic
Ekspert -
1023984754000
SFD
Wysłana - 13 czerwca 2002 18:33
Si2uiel ćwiczę około 4 misięcy Co chce osiągnąć nie wiem tak mi doradził kolega Ponieważ jestem szczupły, powiedział że złapie masy a natępnie popracuje się nad rzeźbą MIęsnie skośne jak mam je ćwiczyć skoro nie mam ławeczki skośnej i ćwiczę w domu. W jaki sposób mam ćwiczyć,aby coś osiągnąc?
Dzięki z góry.
1023985995000
Si2uiel ZASŁUŻONY
Wysłana - 13 czerwca 2002 18:40
Jesli jestes szczuply i masz nie duzy staz proponuje zmodyfikowac trening. Cwicz 3 razy w tygodniu,przerwy dluzsze - okolo 2 minut. Na kazdej "sesji" wykonuj 4 cwiczenia w 3-4 seriach.W kazdej seri rob maksymalnie 20 powtorze ale ma Cie to jednoczesnie meczyc (przy cwiczeniach w domu konieczne bedzie uzycie do tego celu obciazenia). Przynajmniej jedno cwiczenie powinno angazowac miesnie skosne - nie ma to nic wspolnego ze skośną ławeczka (procz nazwy).Mięśnie skośne są to długie wiązki włókien mięśniowych biegnące z każdej strony tułowia od środka klatki piersiowej w dół do kości biodrowej. Otaczają one jamę brzuszną. Jednym końcem przyczepiają się do dolnego, ósmego żebra, a drugim do przyczepu z boku miednicy. Główną funkcją mięśni skośnych jest poruszanie ciała na boki, ale również pomagają ciału w skrętach wokół osi tułowia. Ćwiczenia mięśni skośnych składają się ze skrętów. Wiele z nich wpływa również na rozwój mięśni międzyżebrowych. By z cwicze na miesnie proste zrobic cwicznia na skosne nalezy podczas trwania ruchu skrecac tulow na boki napinajac miesnie.
Ekspert -
1023986455000
SFD
Wysłana - 13 czerwca 2002 19:04
Dzięki Ci SI2UIEL wielkie masz odemnie SOGA Mam do ciebie jeszcze jedną prośbę jak byś mógł mi podać jescze kilka ćwiczeń na mięśnie brzucha i opisać je ( jak dla laika) to był bym ci bardzo wdzięczny.