Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Mięśnie brzucha

szymon627

Wysłana - 22 lutego 2010 20:21    Edytuj Cytuj

Usunięty przez apokalipsa za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.

aNm

Wysłana - 12 marca 2010 14:10    Edytuj Cytuj
Poczytałem, trochę artykułów i wybiórczo nie które posty. Chciałem zapytać by rozwiać swoje wątpliwości.

Sporo się czyta o tym, że mięśnie brzucha przysłania tkanka tłuszczowa. Wydaje mi się to zrozumiałe, ale pojawia mi się pytanie w takim razie. Jak ja mam teraz ćwiczyć jeśli ciągle ćwiczę ogólnie rozwojowo i wcinam posiłki które wpływają znaczącą na masę mięśniowa(dodatnie kalorie), by brzuch uwidocznić ćwiczeniami? Mam przebudować dietę na wysokobiałkową z małą ilością białka w takim razie? I zyskam na tym? Bo już sam nie wiem co tu zmajstrować by ten brzuch zacząć rzeźbić, ale nie tracić na takich ćwiczeniach jak pompki w różnych kombinacjach.

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 12 marca 2010 17:18    Edytuj Cytuj
jak dieta wysokobiałkowa może być z mała ilościa bialka?

http://www.sfd.pl/%5BART%5D_RZE%C5%B9BA-t569190.html

Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2010-03-12 17:18:51

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

aNm

Wysłana - 12 marca 2010 17:54    Edytuj Cytuj
sorry przejęzyczyłem się miało być wysokobiałkową z mała ilości węgli.

B4T

Wysłana - 19 kwietnia 2010 21:32    Edytuj Cytuj
apokalipsa mógłbyś mi napisac jak ćwiczyłbys brzuch aby był widoczny abs ale haczyk jest taki ze przy treniningu na mase...wiem ze przy masowce brzuch nigdy nie bedzie fenomenalny przez systematyczny przyrost mięsnii oraz lekkiej masy tłuszczowej bo to zawsze jest troszke powiazane ale chyba jednak mozna miec wystarczajaco widoczne te 4 zeberka nawet przy takim treningu :)z góry dzieki pzdr

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 21 kwietnia 2010 20:42    Edytuj Cytuj
to czy odslonisz w calości mięśnie zalezy od poziomu tk. tłuszczowej- ogolnie i w tym rejonie
widocznośc owa też zalezy od wyrobienie m. brzucha- trzeba to robic kompleksowo na każdy obszar, a także warto trenować z dod. obciązeniem, ew. jesli jeden trening w tyg. to dla kogos za malo warto wykonac dwa- jeden na ćw. z dod. obciążeniem, drugi bez nich.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

B4T

Wysłana - 28 maja 2010 10:55    Edytuj Cytuj
mam kilka pytań:
1. mój brzuch jest płaski ma nawet zarys 4 zeberek tylko ze od pewnego czasu przez prowadzenie diety weglowodanowo białkowej i brak aerobów zaczeła mi sie robic lekka oponka pod pepkiem wiec sie zastanawiam czy nie powinienem zaczac robic aerobów zeby zeby spalic te warstwe tłuszczowa
2. czy aeroby sa wskazane przy robieniu masy mieśniowej? mam na mysli czy jak bede cwiczył brzuch codziennie do tego jakies aeroby czy miesnie nie beda sie wolniej rozwijały?

podsumowujac chce aby miesnie sie rozwijały ale nie kosztem brzucha a raczej pokrywajacej go tkanki tłuszczowej...
wszystkie rady mile widziane pozdrawiam

aima

Wysłana - 28 maja 2010 13:08    Edytuj Cytuj
Brzuch to miesien jak kazdy inny. Nie cwiczymy go codziennie.
1-2 razy w tyg. sa wystarczajace.

Aeroby mozna wykonywac w kazdym cyklu.

soltys88

Wysłana - 28 maja 2010 16:20    Edytuj Cytuj
warto wziac pod uwage fakt ze brzuch pracuje praktycznie non stop stabilizujac nasza sylwetke, takze przysiad czy martwy ciag bardzo mocno go obciazaja, dodatkowo jak ktos robi barki w staniu itp...

Jestem za, a nawet przeciw...

hilde

Wysłana - 28 maja 2010 17:47    Edytuj Cytuj
zmienilo sie cos przez 8 lat, czy nadal moge sie stosowac w 100% do tego co jest napisane na 1 stronie?

Odpowiedzi jest na 45 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mięśnie brzucha

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.