Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Mawashi geri,Side kick,dollyo chagi czyli kopniecie po luku

Nord Wolf

Wysłana - 01 sierpnia 2010 12:21    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jak waszym zdaniem najlepiej i najskuteczniej je kopac wiem ze kazdy styl ma swoje sposoby ale mozna podebatowac ,duzy luk maly luk,poczatkowe wyprowadzenie nogi itd

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 sierpnia 2010 12:23 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Nord Wolf

Wysłana - 01 sierpnia 2010 12:23    Edytuj Cytuj
sorry mialbyc roundhouse kick oczywiscie ,niedawno wstalem hehehe

Kuro

Wysłana - 01 sierpnia 2010 12:45    Edytuj Cytuj
Kopnięcie tajskie jest najsilniejsze.

Z tym, że istotne jest w jakiej formule walczysz. Bo w semi kopie się deczko inaczczej, bo silne kopnięcie nie jest potrzebne. Też inaczej jest w mma.

uchy

Wysłana - 01 sierpnia 2010 13:11    Edytuj Cytuj
tzn czym różni się kopanie okrężnego kopnięcia z tajskiego od tego z mma ?

ból to fikcja

Kuro

Wysłana - 01 sierpnia 2010 13:14    Edytuj  Cytuj
W taju kopiesz piszczelem. W karate stopą. <tzn. tak mnie uczono w shotokanie,. być może uogólniam.>

A kolejna róznica jest w stopie podporowej. W taju stoisz na palcach i kopiąc obracasz się. Tak, że pięta jest w stronę przeciwnika. W mma niekoniecznie.

uchy

Wysłana - 01 sierpnia 2010 14:05    Edytuj Cytuj
Tajskim Bokserem nie jestem, ale wydaje mi się to normalnym złożeniem do okrężnego kopnięcia. W mma kopiąc bez włożenia biodra i skręcenia na stopie podporowej kopnie się całkowicie bez siły także jaki jest sens używania techniki, która nie wywrze żadnego wrażenia na oponencie w sporcie, który w każdej walce zmierza do skończenia walki przed czasem?

ból to fikcja

Kuro

Wysłana - 01 sierpnia 2010 14:18    Edytuj Cytuj
Tajskim Bokserem nie jestem, ale wydaje mi się to normalnym złożeniem do okrężnego kopnięcia.

Teraz ćwiczę taja. A wcześniej dwa lat shotokan. I kopnięcie znacząco się różni.

Na karate uczono nie odrywać pięty, a stopę obkręcać co najwyżej o 45 stopni.

Tak więc ważne jest jak cię uczą na treningu. A nie, niestety, jak jest naturalne.

W mma kopiąc bez włożenia biodra i skręcenia na stopie podporowej kopnie się całkowicie bez siły także jaki jest sens używania techniki, która nie wywrze żadnego wrażenia na oponencie w sporcie, który w każdej walce zmierza do skończenia walki przed czasem?

Mma tylko liznąłem więc ekspertem nie jestem. Ale z pewnością nic nie pisałem na temat biodra, czy też jego nieużywania.

Choć zadał pytanie o mawashi, to łatwiej mi się posłużyć przykładem low kicków. Na tym filmiku trzeba się dobrze przypatrzeć jak kopie Rizzo <ten z gołymi kostkami>, bo nie za dobrze widać. Ale mimo, że nie ma pełnych obrotów na stopie, czy też maksymalnie włożonego biodra, to jednak efekt jest:

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 01 sierpnia 2010 15:10    Edytuj Cytuj
W MMA kopie się tak jak się nauczyło na taju.
To nie jest zamknięty styl.

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

SzK

Wysłana - 01 sierpnia 2010 16:02    Edytuj Cytuj
U nas w Seido Sensei tłumaczy: "Pięta przed palce" tzn. najlepiej żeby pięta była zwrócona ku przeciwnikowi.

"Sczerość jest drogą niebios. Postępować nią z oddaniem Jest rzeczą ludzką." -
Kaicho Tadashi Nakamura

Yang32

Wysłana - 01 sierpnia 2010 16:23    Edytuj Cytuj
zależy do czego najskuteczniej - do samoobrony to w kolano z przodu, z boku, piszczel ( z czuba ) i inne poniżej pasa ;)

bujing yishi bu zhang yi zhi
Znawca -

nikodem783

Wysłana - 01 sierpnia 2010 17:08    Edytuj Cytuj
@Kuro
Tak, tak, tak

A stopa zazwyczaj musi sie skrecic conajmniej o 90 stopni i dosc czesto przy wyoskich kopneciach podrywa sie do gory.

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mawashi geri,Side kick,dollyo chagi czyli kopniecie po luku

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.