Wysłana - 20 marca 2009 22:36

Czesc wszystkim,
Mam dobrze skomponowana diete (nie ma sensu wklejac, juz zostala sprawdzona na SFD), tyle, ze jestem zabiegany i chcialbym to, co sie tylko da przyjmowac w jakiejs szybszej w przygotowaniu formie - carbo, gainera, bialka? Slowem tak, zeby jak najmniej musiec gotowac i siedziec przezuwajac (praca + studia + prace dorywcze). Rozumiem, ze bialko, gainer i carbo to trzy osobne kategorie - czy wszystkie trzy moglyby mi pomoc? Jakie bialko do diety na mase? Jesli moglyby mi te rzeczy pomoc, to - krotko i bez zbednej debaty - na co sie zdecydowac, jesli mam troche kasy do wydania (bez przegiec, ale moge sobie pozwolic na cos porzadnego)? Jestem w srodku dobrze idacego cyklu HST, a niestety kroi mi sie naprawde zabiegany miesiac, wiec nie chce przerywac z powodu braku czasu na gotowanie (potem wracam do normalnej diety). Wiem, ze bez diety na dluzsza mete bedzie dupa, wiec mie musicie mnie przekonywac, ze lepsza jest czysta dieta niz "pol diety plus uzupelniacze" ; )
Co byscie polecali? Nie odsylajcie mnie do czytania prosze, bo juz mam ostry zapie*dol, a bedzie jeszcze gorzej. Z gory dziekuje za wszelka pomoc i zapewne przydatne jak zawsze odpowiedzi.
Klaniam sie : )
PS. Gram bialka w odzywce tez liczy sie jako ~4 kcal?
Zmieniony przez - soloo w dniu 2009-03-20 22:41:34
Bo gdy w systemie nie ma miejsca dla takich, jak my
Trzeba je sobie wyrąbać w białych rękawiczkach.