logo
zamknij zamknij

Marynata - masło klarowane lub olej koko

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 594

0 5 0
napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 506 Wiek 2016 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5047
Witam !
Mam pytanie.
Robię karkówkę / kurczaka / ziemniaczki w piekarniku. Nacieram je oliwą lub olejem rzepakowym, żeby się ładnie upiekły i teraz pytanie.
Czy mogę zrobić takie nacieranie/marynatę z masła klarowanego lub oleju kokosowego ? Czy ma to sens? Będzie smakować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 986 Napisanych postów 3639 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 77422
Jak najbardziej Jesli chodzi o walory smakowe to jak dla mnie z masłem lub olejem kokosowym będzie jeszcze lepsze, poza tym te tłuszcze są polecane przy dłuższej obróbce termicznej

""Doubt is enemy number one of progression" Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html

3
napisał(a)
K_PS
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3796 Napisanych postów 34487 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 248230
Śmiało

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy” [b]ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_K_PS_w_kuchni-t1081825.html [/b] "WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

1
napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1858 Napisanych postów 19688 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78851
Warto do nacierania mięsa używać też smalcu np. gęsiego , bardzo fajnie podbija to smak

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

1
napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 506 Wiek 2016 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5047
Super ! Dziekuje bardzo ! To teraz za ciosem - pytanie, jak rozpuścić klarowane masło, smalec ? Wstawić na talerzyku do piekarnika ?
napisał(a)
krzyzu9218
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 313 Wiek 2016 lat Na forum 260 dni Przeczytanych tematów 6997
Nie wiem po co utrudniać sobie aż tak życie, do tego grzać cały piekarnik...
Nie łatwiej patelnia/rondelek/garnuszek i roztopić na kuchence?

BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Krzy%C5%BCu9218__Nowy_Ja-t1141293.html

1
napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 506 Wiek 2016 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5047
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...
napisał(a)
anubis84 Moderator
Ekspert
Szacuny 3852 Napisanych postów 88937 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 427355
Jak masz suszarke to wystarczy podgrzać tylko nią, ja nieraz na większej łyżce też rozpuszczam podgrzewając zapalniczką. Jak masz wiecej weź aluminiową miskę i podgrzej ja, raz dwa się rozpuści.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-04-05 07:28:00

kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

1
napisał(a)
krzyzu9218
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 313 Wiek 2016 lat Na forum 260 dni Przeczytanych tematów 6997
ernie1234
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...


Ok. A brudny talerz włożysz od razu do szafki ;)

BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Krzy%C5%BCu9218__Nowy_Ja-t1141293.html

napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1858 Napisanych postów 19688 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78851
Mam na rozpuszczanie masła fajny sposób Postawić obok gotującej się wody w czajniku

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

napisał(a)
anubis84 Moderator
Ekspert
Szacuny 3852 Napisanych postów 88937 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 427355
też tak robię jak wyjmuje masło z lodówki a chce kanapkę posmarować

kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko 0.5? I płatki owsiane.