logo
zamknij zamknij

Marynata - masło klarowane lub olej koko

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 735

0 5 0
napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 6580
Witam !
Mam pytanie.
Robię karkówkę / kurczaka / ziemniaczki w piekarniku. Nacieram je oliwą lub olejem rzepakowym, żeby się ładnie upiekły i teraz pytanie.
Czy mogę zrobić takie nacieranie/marynatę z masła klarowanego lub oleju kokosowego ? Czy ma to sens? Będzie smakować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1314 Napisanych postów 4311 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 110827
Jak najbardziej Jesli chodzi o walory smakowe to jak dla mnie z masłem lub olejem kokosowym będzie jeszcze lepsze, poza tym te tłuszcze są polecane przy dłuższej obróbce termicznej
3

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
K_PS
Ekspert
Szacuny 3981 Napisanych postów 34870 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 253187
Śmiało
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2296 Napisanych postów 20234 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85565
Warto do nacierania mięsa używać też smalcu np. gęsiego , bardzo fajnie podbija to smak
1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 6580
Super ! Dziekuje bardzo ! To teraz za ciosem - pytanie, jak rozpuścić klarowane masło, smalec ? Wstawić na talerzyku do piekarnika ?
napisał(a)
krzyzu9218
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 245 Napisanych postów 562 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 11623
Nie wiem po co utrudniać sobie aż tak życie, do tego grzać cały piekarnik...
Nie łatwiej patelnia/rondelek/garnuszek i roztopić na kuchence?
napisał(a)
ernie1234
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 6580
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...
napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 4438 Napisanych postów 93156 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 618476
Jak masz suszarke to wystarczy podgrzać tylko nią, ja nieraz na większej łyżce też rozpuszczam podgrzewając zapalniczką. Jak masz wiecej weź aluminiową miskę i podgrzej ja, raz dwa się rozpuści.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-04-05 07:28:00
1

kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

napisał(a)
krzyzu9218
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 245 Napisanych postów 562 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 11623
ernie1234
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...


Ok. A brudny talerz włożysz od razu do szafki ;)
napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2296 Napisanych postów 20234 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85565
Mam na rozpuszczanie masła fajny sposób Postawić obok gotującej się wody w czajniku

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 4438 Napisanych postów 93156 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 618476
też tak robię jak wyjmuje masło z lodówki a chce kanapkę posmarować

kto dąży do doskonałości - będzie zawsze wyższy nad mierność, lecz kto tylko o mierności myśli - jeszcze niżej spadnie.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko 0.5? I płatki owsiane.

Następny temat

Jabłkowe placuszki z wyższą zawartością białka!

Suplementy w shotach - czy warto?

Radosław Słodkiewicz - ocena sylwetki

Fitness ladies in red

Ziemniaki czy ryż? Porównanie okiem dietetyka

Suplementy na masę - beta-alanina

KOMUNIKAT IFBB ELITE PRO!

Kasia Dziurska na Arnold Classic Europe

Brokuły czy cukinia - porównanie okiem dietetyka