SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Marynata - masło klarowane lub olej koko

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1514

napisał(a)
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 6676
Witam !
Mam pytanie.
Robię karkówkę / kurczaka / ziemniaczki w piekarniku. Nacieram je oliwą lub olejem rzepakowym, żeby się ładnie upiekły i teraz pytanie.
Czy mogę zrobić takie nacieranie/marynatę z masła klarowanego lub oleju kokosowego ? Czy ma to sens? Będzie smakować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1803 Napisanych postów 5391 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 175656
Jak najbardziej Jesli chodzi o walory smakowe to jak dla mnie z masłem lub olejem kokosowym będzie jeszcze lepsze, poza tym te tłuszcze są polecane przy dłuższej obróbce termicznej
3

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 3985 Napisanych postów 34893 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
Śmiało
1

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 2335 Napisanych postów 20247 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85827
Warto do nacierania mięsa używać też smalcu np. gęsiego , bardzo fajnie podbija to smak
1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 6676
Super ! Dziekuje bardzo ! To teraz za ciosem - pytanie, jak rozpuścić klarowane masło, smalec ? Wstawić na talerzyku do piekarnika ?
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1163 Napisanych postów 1314 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 27455
Nie wiem po co utrudniać sobie aż tak życie, do tego grzać cały piekarnik...
Nie łatwiej patelnia/rondelek/garnuszek i roztopić na kuchence?
napisał(a)
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 534 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 6676
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...
napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 6733 Napisanych postów 102560 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1053502
Jak masz suszarke to wystarczy podgrzać tylko nią, ja nieraz na większej łyżce też rozpuszczam podgrzewając zapalniczką. Jak masz wiecej weź aluminiową miskę i podgrzej ja, raz dwa się rozpuści.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-04-05 07:28:00
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1163 Napisanych postów 1314 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 27455
ernie1234
No nie wiem i potem myć patelnię... jednak szybciej chyba w piekarniku...


Ok. A brudny talerz włożysz od razu do szafki ;)
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 2335 Napisanych postów 20247 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85827
Mam na rozpuszczanie masła fajny sposób Postawić obok gotującej się wody w czajniku

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 6733 Napisanych postów 102560 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1053502
też tak robię jak wyjmuje masło z lodówki a chce kanapkę posmarować

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko 0.5? I płatki owsiane.

Następny temat

Jabłkowe placuszki z wyższą zawartością białka!

Magnez chroni przed miażdżycą, cukrzycą i nadciśnieniem Magnez chroni przed miażdżycą, cukrzycą i nadciśnieniem Lekkie śniadanie sprzyja odchudzaniu Lekkie śniadanie sprzyja odchudzaniu Proteineo Bread - chrupkie pieczywo FIT Proteineo Bread - chrupkie pieczywo FIT Trening typu split może ograniczać przyrosty mięśniowe Trening typu split może ograniczać przyrosty mięśniowe Andreas Cahling - weteran z czasów złotej ery, wciąż w formie! Andreas Cahling - weteran z czasów złotej ery, wciąż w formie! Edgard John-Augustin - bioniczny kulturysta Edgard John-Augustin - bioniczny kulturysta Larissa Reis w ciąży! Larissa Reis w ciąży! Danny Jones - trener fitness zwany "Tree man" Danny Jones - trener fitness zwany "Tree man"