Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 8330 razy
słowa kluczowe: marek  piotrowski 
Autor

Marek Piotrowski

Thai-Mati

Wysłana - 21 maja 2007 16:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

A więc zaczynam moje tematy o najlepszych kickboxerach i thaiboxerach od polskiego akcentu.

Marek Piotrowski (ur. 14 sierpnia 1964 r. w Dębe Wielkim koło Mińska Mazowieckiego) – polski kick-bokser i bokser, zawodowy mistrz świata.

Swoją karierę sportową rozpoczynał jako bardzo młody adept ju-jitsu, z czasem zainteresował się Karate Kyokushin. W 1984 r. zdobył w tej dyscyplinie Mistrzostwo Polski juniorów. W 1985 r. powtórzył ten sukces w kategorii seniorów. W karate stoczył 13 oficjalnych pojedynków, wszystkie wygrał. W Lipcu 1993 r stał się posiadaczem czarnego pasa. 1DAN Od początku 1987 r. – rozpoczął uprawiać kickboxing, najchętniej w formule full-contact. Dyscyplina w tej formie była wówczas w Polsce zakazana. 11.10.1987 r. – zdobył w Monachium amatorskie Mistrzostwo Świata w kategorii wagowej do 81 kg. Tego samego roku wygrał również Mistrzostwo Polski, a na Węgrzech Puchar Świata, zostając uznanym za najlepszego zawodnika turnieju.

1988 r. – Marek Piotrowski zdecydował się na wyjazd do USA by, jak sam deklarował, zostać Mistrzem Świata zawodowców. W październiku 1988 r. stoczył swoją pierwszą walkę za Oceanem, w Rockford z Bobem Handegan/Bobem Handeganem, nokautując go w 4 rundzie. 19.08.1989 r. – w swej 5 walce za Oceanem zwyciężył jednogłośnie na punkty dotychczas niepokonanego Ricka "The Jet" Roufusa i zdobył zawodowe Mistrzostwo Stanów Zjednoczonych wg organizacji PKC. Do jego nazwiska przyległ również ringowy przydomek Punisher . 04.11.1989 r. – w Chicago pokonał słynnego Dona "The Dragon" Wilsona i został zawodowym Mistrzem Świata organizacji ISKA, PKC i FFKA. Do 1991 r. stoczył sześć pojedynków gromiąc miedzy innymi Boba "The Thunder" Thurmana w Las Vegas i znakomitego Marka Longo. Był do tego momentu niepokonanym zawodnikiem na zawodowych ringach, legitymującym się wynikiem 29-0 (19 k.o.). 22.06.1991 r. – pomimo problemów osobistych stoczył rewanżowy pojedynek z Rickiem Roufusem, który przegrał w drugiej rundzie przez k.o. 10.02.1992 r. – rozpoczął swoją przygodę z boksem zawodowym wygrywając pierwszą walkę przed czasem w 4 rundzie. Do 1992 r. chcąc odzyskać utracony tytuł MŚ stoczył kilka walk w kickboxingu wszystkie wygrywając. W lipcu 1992 r. zdobył tytuł mistrza Ameryki Północnej wygrywając z Kanadyjczykiem Conradem Pla. 22.11.1992 r. – w Paryżu stanął do pojedynku z wielokrotnym mistrzem Holendrem Robem "The Dutchman" Kamanem (zwanym także "Mr. Low-Kick", 98 wygranych walk, 78 k.o.) w formule low-kick. Przegrał przez TKO w siódmej rundzie po niezwykle dramatycznym boju. Po tej porażce Marek Piotrowski raz jeszcze stanął do walki o utracone tytuły. Przez następne lata szukał szansy na rewanż z Kamanem i Roufusem, ale nigdy jej nie dostał. 22.06.1993 r. – pokonał w Montrealu przez TKO Michael’a "The BlackSniper" McDonalda. W tym samym roku zwyciężył Mike’a Winklejohna zdobywając tytuł Mistrza Świata wg ISKA w formule oriental rules (odmiana dopuszczająca low-kick i uderzenia kolanem). 15.04.1994 r. – w San Jose w Kalifornii wygrał z Javierem Mendezem. W grudniu 1995 r. stoczył swoje ostatnie starcie w kickboxingu, w Krakowie z Włochem Stefano Tomiazzo, zdobywając pas Mistrza Świata organizacji WKA i unifikując wszystkie światowe tytuły w full-contact. Do 1995 r. jako kick-bokser jest posiadaczem wszystkich najważniejszych pasów mistrzowskich: ISKA, KICK, PKC, WAKO-PRO, FFKA, WKAi TBC. Po raz drugi został niekwestionowanym Mistrzem Świata zawodowców, 9-krotnym Mistrzem Świata.

Równolegle ze startami w kickboxingu, Piotrowski kontynuował karierę boksera zawodowego, tocząc od 1992 do 1996 r. w sumie 21 pojedynków, wygrywając wszystkie. Karierę wojownika ringu zakończył 13.12.1996 r. w Hanowerze wygraną walką bokserską. W 1997 r. dostał propozycję walki o zawodowe mistrzostwo świata w boksie organizacji IBF z Reggie Johnsonem, lecz ze względu na kłopoty zdrowotne musiał zrezygnować.

Oficjalny bilans walk:
42-2 (27 k.o.) – kick-boxing,
21-0 (11 k.o.) – boks,
13-0 – karate kyokushin.

How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 maja 2007 10:33 
W większości przypadków polecamy:

Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kopt

Wysłana - 22 maja 2007 10:33    Edytuj Cytuj
oglądałem wywiad z Piotrowskim. Fajny gość.

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Specjalista -

marek428

Wysłana - 22 maja 2007 10:49    Edytuj Cytuj

"Bicepsy to możesz sobie wyrobić na siłowni,ale jaja się ma albo nie" JLB

kokoliew

Wysłana - 22 maja 2007 14:32    Edytuj Cytuj
"Thai-Mati"
Ladnie to przekopiowales z wikipedi szkoda tylko ze nie w calosci !!

jurgen18

Wysłana - 24 czerwca 2007 23:02    Edytuj Cytuj
Posiada ktoś film dokumentalny o Marku Piotrowskim ,,Wojownik'', który leciał 23.6.07r na HBO? Jeśli tak, to poprosiłbym o jakiś link, albo coś.

Cretino

Wysłana - 25 czerwca 2007 10:46    Edytuj Cytuj
http://www.polskiboks.pl/

"Legenda w Wołowie", cytat:

"Dziś, w niedzielę, w Wołowie wielkie wydarzenie. O godz. 14 w hali zostanie wyświetlony głośny film Jacka Bławuta pt. „Wojownik”, opowiadający o legendzie kick-boxingu (a także bokserze zawodowym wagi półciężkiej) Marku Piotrowskim. Co więcej, podczas tego pokazu obecny będzie sam Piotrowski i spotka się ze swymi fanami. Po pokazie o godz. 16 rozpoczną się finały mistrzostw kraju w lowkicku. Bilety tylko po 5 i 2 złote. Warto tam być. Z tego co zapowiadają, to w kuluarach prawdopodobnie można będzie kupić płyty z walkami Piotrowskiego."

_Villemo_

Wysłana - 25 czerwca 2007 11:35    Edytuj Cytuj
Nawet sobie z nim zdjęcie zrobiłam

Wyglądało to rewelacyjnie. Piotrowski się niesamowicie wzruszył całą tą oprawą. A to "sto lat"... ech... trzeba było to zobaczyć na żywo.

śmierć w oczach
>>> LIVING ON THE EDGE <<<

mobi89

Wysłana - 28 czerwca 2007 01:10    Edytuj Cytuj
Dzisiaj oglądałem film dokumantalny &quot;wojownik&quot; leciał na HBO.Przegapiłem premiere ale dziś sie udało, powiem że jestem pod dużym wrażeniem osoby Marka Piotrowskiego.

Villemo pochwal sie fotą;)

...

_Villemo_

Wysłana - 28 czerwca 2007 08:57    Edytuj Cytuj

śmierć w oczach
>>> LIVING ON THE EDGE <<<

mac79

Wysłana - 28 czerwca 2007 09:35    Edytuj Cytuj
ja oglądałem w sobotę i wczoraj też i chętnie obejrzę na dvd
szkoda że nie ma swojej szkoły w W-wie
inspirujący facet

Fafooo

Wysłana - 28 czerwca 2007 12:33    Edytuj Cytuj
witam ;) jak bedzie miał ktoś jakieś dojście aby sciagnac Wojownika prosiłbym o podzielenie sie :) nigdzie niestety nie moge tego znależć a niestety nie mam HBO i nie mogłem sprawdzić :)

Szacunek dla Marka...

Ja wierze w siebie a Ty lepiej uwierz we mnie

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Marek Piotrowski

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.