Uprawiam sport od długiego czasu ....staram się schudnąc od 3 lat robiąc aeroby przy odpowiednim HR ....najczęściej 138..142 ,skutki odchudzania kiepskie ....ostatnio zmierzyłem swoje HRmax na bieżni i wychodzi mi cały czas max 160..165 .Związku z tym sporo przekraczam 75% HRmax_a ....Co o tym sądzić ???Proszę o pomoc . Pozdrawiam
skoro długo juz trenujesz masz zwiększona wytrzymałośc. Poza tym organizm się przyzwyczaja do wysiłku, dlaego najlepiej dosarczac rózne bodzce.
napisz prosze ile, ważysz
jak trenujesz( ile razy aero , ile siłownia)
co jesz.(przykładowy jadłospis dnia)
Postaram się pomóc
1247036952000
msiuel
Wysłana - 21 lipca 2009 12:36
Dzięki za odzew dietę stosuję od ok.5lat .Praktycznie wykluczyłem ziemniaki ,sosy ,białe pieczywo,tłuszcz .Kolację staram się jeśc z min. ilościa weglowodanów ,chleb razowy ciemny tylko rano ,a na obiad dużo surówki i lekko podgowane warzywa. Ważę ok.113 kg ,przy 180cm wzrostu .Typowy trening to rozgrzewka 5 min ,potem wyciskanie /2 rodzaje ,4 serie na mięśnie brzucha ,na koniec ok. 50 min najczęściej orbitreka .Pozdrawiam
1248172612000
impi
Wysłana - 26 lipca 2009 13:13
jezeli nie liczysz kalorii dokladnie to nie jest to dieta ;p i super efektu nie przyuwazysz. I ile razy w tygodniu robisz brzuszki?