Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Makrobiotyka - japoński sposób na zdrowie

qbiec

Wysłana - 10 lipca 2004 12:35    Edytuj Cytuj
Jing: ja przypuszczam ze tego typu rzeczy kojarza sie ludziom z sekciarstwem i jakims fanatyzmem dietetycznym ( Kanarku, pewnie do tego wczoraj czyniles aluzje? ), ale mysle ze zdrowe podejscie z dystansem do wszystkiego moze byc jedynie dobre

Zmieniony przez - qbiec w dniu 2004-07-10 12:36:13

--> SFD FIGHT CLUB <--

0111010001101000011010010110111001101011

The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.

Jing

Wysłana - 10 lipca 2004 12:39    Edytuj Cytuj
Ja stosuje dietę 5-ciu przemian od 1,5 roku i od tego czasu nigdy nie chorowałem i sił mi więcej przybyło. Staram się tu przedstawić tą metodę zdrowego odżywiania ale ci zaraz wyskakują czy to na masę czy na rzeźbe. Kurde niektórzy naprawde mają coś z inteligencją nie teges. Tylko masa im w głowie ale jak zdrowie zacznie im siadać to od razu strach im w oczy zagląda i masa sie wtedy nie liczy. ech z resztą mniejsza z tym

Żyjemy w świecie pozorów, pozorujemy więc, że żyjemy.

qbiec

Wysłana - 10 lipca 2004 12:43    Edytuj Cytuj
Zaraz poszukam Twoich postow na ten temat bom ciekaw
Ja staram sie byc posrodku, lubie miec troche masy ( choc ostatnio z tym krucho ), ale tez wierze w dobroczynny wplyw diety na zdrowie
Czas pokaze czy takie polaczenie jest mozliwe

--> SFD FIGHT CLUB <--

The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.

Jing

Wysłana - 10 lipca 2004 12:54    Edytuj Cytuj
zbyt wiele nie znajdziesz. Zamiesciłem kiedyś bodajże jeden post ale jak mnie pojechali to miałem dosyć.

Sachem

Wysłana - 10 lipca 2004 14:20    Edytuj Cytuj
jing moze dasz linka albo po prostu jeszcze raz napiszesz cos o tych &quot;pieciu przemianach&quot;, bardzo chetnie bym poczytal. masz soga na zachete

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

Jing

Wysłana - 10 lipca 2004 18:05    Edytuj Cytuj
Sachem ty mnie normalnie rozpieszczasz hyhyhy
Jutro zamieszcze nowy post w dziale odżywianie bo dzisiaj jestem jakiś przymulony(niskie cisnienie).
Pozdrawiam.

qbiec

Wysłana - 10 lipca 2004 19:58    Edytuj Cytuj
Jing, szykuj swoj art, a ja wrzuce jeszcze pare przepisow:

Jajka sadzone na wedzonym tofu:
skladniki: 1 kostka tofu ( ok. 250 g ), 4 jajka, pol lyzeczki pieprzu, olej ( jak wyzej, najlepiej rzepakowy ).
Tofu kroic w cienkie plastry, smazyc ok. 3 minut. Po trzech minutach przewrocic na druga strone, posypac pieprzem i wbic na te plastry jajka, nestepnie smazyc nastepne 3 minuty pod przykryciem.
Jak widac potrawa szybka i ciekawa jako odmiana od zwyklych sadzonych. Rownie dobrze mozna zamiast calych jajek uzyc samych bialek

Fasolka z pomidorami:
W przepisie podana jest fasolka &quot;mung&quot;, ale mozna uzyc zwyklego bialego &quot;jaska&quot;, wtedy bedzie to cos zblizonego do fasolki po bretonsku.
Skladniki: 0,5 kg fasolki, przecier pomidorowy, majeranek, bazylia, cebula, olej z oliwek ( albo jakis inny ), szczypta soli ( mozna tez dodac rodzynki, ale to raczej tylko do fasoli mung )
Fasolke gotujemy na miekko, w czasie gotowania smazymy cebule z przecierem na oleju, z dodatkiem soli ( i tu ew. rodzynki ).
Jak fasola bedzie gotowa wrzucamy na patelnie razem z cebula i przecierem i dodajemy reszte przypraw pieszajac caly czas. Mozna dodac tez troche wody i poddusic, albo zwyczajnie podsmazyc.

Sos czosnkowo-cebulowy do makaronu
skladniki sosu:
cebula, olej, zabek czosnku, pare pomidorow, lyzka maki ( tutaj najlepiej kukurydzianej ), przyprawy w sumie dowolne, byle dobrze komponowaly sie z czosnkiem ( ja uzywam bazylii, majeranku i czerwonej slodkiej papryki ), ser tofu pokrojony w male kostki ( jak ktos jest odwazny to mysle ze moze eksperymentowac z serem feta ).

--> SFD FIGHT CLUB <--

Odpowiedzi jest na 3 strony.      poprzednia 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Makrobiotyka - japoński sposób na zdrowie

Strony:  pierwsza  1  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.