1) masci nlpz oparte na salicylanach: wspomniany ben-gay, roowniez mobilat loob viprosal B oparte na ketoprofenie: fastoom oparte na diklofenaku: feloren, voltaren, dicloratio, naklofen
2) deep heat, ice gel
28:06:42:12 That is when the world will end.
Ekspert -
1079301168000
bartol
Wysłana - 13 lutego 2005 14:19
Siema. Jakieś półroku temu miałem skręcony staw skokowy i do tej pory często mnie boli (od strony zewnętrznej), szczególnie przy kopaniu (trenuje kickboxing) ale nie tylko. Myśle, że to jest coś zwiazanego z więzadłami. Czy znacie jakąś maść która pomogła wma na tego typu przewlekłą kontuzję? Czym sie różni działanie tych maści (salicylanty, ketoprofany, diklofeny)? Stosowałem viprosal b i nie pomogło nic. A może maści niec tu nie dadzą, co jeszcze można poradzić na taką kontuzje?? z góry thx
1108300768000
herbzerzon
Wysłana - 22 lipca 2010 11:34
Ja z kolei mam bardzo podatne na rozcięcia łuki brwiowe. Głównie dlatego, że są wystające. Kiedyś delikatnie uderzyłem się o rant szafki i od razu polała się krew. Wtedy na takie kontuzje stosowałem maść hemostatyczną Emofix. Dobrze, że mozna ją stosować bezpośrednio na ranę. Przyspiesza krzepnięcie krwi. Jakby ktoś z Was miał problem z ranami ciętymi to Emofix nadaje sie do nich najlepiej