Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 22239 razy
słowa kluczowe: maślanka 
Autor

Maślanka

dakeyras

Wysłana - 25 marca 2002 17:59    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiecie może ile mniej więcej białka zawiera maślanka? I czy może ona albo kefir chociaż po części zastąpić odżywkę białkową?
Czemu chcę coś zamiast odżywki? Bo rodzice sobie ubzdurali, że to jest nienaturalne, więc nie zdrowe (mama to prawie pod koksy klasyfikuje, mimo że próbuję z takim podejściem walczyć), a nie za bardzo chce mi się samemu ładować kasę w odżywki, bo muszę uzbierać na porządną ławeczkę.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 marca 2002 19:57 
W większości przypadków polecamy:

Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

dakeyras

Wysłana - 25 marca 2002 19:57    Edytuj Cytuj
Czy na prawdę nikt nic nie wie na ten temat? Wiadomość została już 10 razy przeczytana, a nikt się jeszcze nie wypowiedział.

Bolero

Wysłana - 25 marca 2002 21:29    Edytuj Cytuj
Kefir ma 4 g bialka na 100 , a bialkowa to w wiekszosci bialko , wiec - nie moze . Z naturalnych: miecho(najlepiej biale i ryby) , jajka,twarog.Przejrzyj tabele odzywcze i artykuly o diecie na mase.

dakeyras

Wysłana - 25 marca 2002 23:04    Edytuj Cytuj
A co z maślanką? Pytam, bo w żadnych tablicach nie mogłem jej znaleźć, a jestem tego bardzo ciekaw.

SFD

Wysłana - 26 marca 2002 03:29    Edytuj Cytuj
maslanka ma tak jak kefir panie kolego, czyli 4.7% ww, 3.4% bialka i tluszczu tyle ile ma tluszczu, np. moze byc maslanka o.5% tluszczu

i tak jak juz ktos napisal, absolutnie nie moze zastapic odzywki bialkowej

wez wytlumacz mamie, ze taka odzywka zawiera BIALKO, a nie koks ;]

pozdrawiam
manson

dakeyras

Wysłana - 26 marca 2002 17:25    Edytuj Cytuj
Dzięki za odpowiedzi. Zobaczymy co z tym tłumaczeniem wyjdzie . A czy zamiast odżywki można wsuwać białka jajek lub puszkę tuńczyka (w sosie własnym ma się rozumieć)?
PS. Jak będę chciał codziennie wsuwać puszkę tuńczyka, to może uda się przekonać na odżywkę, ze względów ekonomicznych .

SFD

Wysłana - 26 marca 2002 21:20    Edytuj Cytuj
mozna

pozdrawiam
manson

dakeyras

Wysłana - 26 marca 2002 23:04    Edytuj Cytuj
Kurcze, tłumaczę, tłumaczę i nie dociera . Dostaję odpowiedzi w stylu: "odżywka zawiera na pewno sporo chemii i w związku z tym jest niezdrowa", "myslisz, że producentowi zależy na twoich mięśnich? Jego przecież interesują tylko pieniądze". Nie dociera nawet to, że jakby odżywka nie dawała rezultatów, to o tej kasie mógłby sobie co najwyżej pomarzyć. Jak również to, że całe dzisiejsze żarcie zawiera chemię. Macie może jeszcze jakieś pomysły? Bo mi się już skończyły .

sebas101

Wysłana - 26 marca 2002 23:39    Edytuj Cytuj
No wlasnie drogi kolego:tunczyk,bialko z jajek,kurze piersi,ryz,ziemniory i duzo wody to jest to! Ja pije cos takiego-0,4 litra mleka+jogurt truskawkowy+3 bialka + 1 jajo cale+3lyzki mleka w proszku+2 lyzki dzemu truskawkowego-swietnie smakuja no i mama Cie nie opieprzy.POZDR. aha,wzystkie produkty mleczne sa odtluszczone oczywiscie

marczesco

Wysłana - 27 marca 2002 10:25    Edytuj Cytuj
A ja mam dla Ciebie zaj****** wynalazek!!! Jogurt Sokólski......zawiera 7,5g białka/100g i )% tłuszczu!!!A jest w 450g opakowaniach i kosztuje u mnie 1,79pln.A jak nie lubisz jogurcików to serek niskotłuszczowy 8-12g białka/100g koszt ok.1,30 za 140g. Pozdrawiam.

SFD

Wysłana - 03 kwietnia 2002 22:15    Edytuj Cytuj
Co do maślany to powiem Wam, że to jest extra sprawa, pije truskawkowa (jest jeszcze naturalna ale nie za bardzo, a co do firm to jest w plastikowej białej butelce z Włoszczowa i w kartoniku z jakimiś kotami z firmy Okegowa Spółdzielnia Mleczarska w Ostrołęce), wypijam litr podczas treningu (w ciągu 20 minut), ale najgorszym efektem maślany są gazy.... i na siłce ludzie usypiają Pozatym jak się trafi na jakąs lekko zakwaszoną (niestety nie czuć tego w smaku bardzo ), pomimo ze term. waznosci jest OK, to mozna zaraz po 10 minutach po wypiciu trafic na tron... Ale za to ja przeczyszcza )) Oprócz tych :nikłych" wad zaletą jest dużo białka i mało tłuszczu, (jak wyżej opisaliście), więc polecam picie maślany, a co do ceny to 2,50 zł za litr.

Pozdrawiam

"Nie tylko szata zdobi człowieka, ale też to co pod nią ma..."

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Maślanka

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.