Własnie obejrzałem klip promujący polskie MT. w porównaniu do pieknych walk które oglądałem wczesniej, stojących na wysokim poziomie - to było przedstawienie żenujące swa nieporadnością. Tu prośba do Knife'a - masz jeszcze link do rapidshare z klipiem mt_promo_divx505_ultra_low? możesz go wkleić, czy mam sam go wrzucić na serwer? jeśli to były walki na najwyższym u nas poziomie... dajcie spokój.
www.waikru.info -tu jest troche walk i chyba ten filmik o ktorym mowisz.w sumie tez uwazam ze poziom cieniutki(poza jedna,moze dwoma walkami).
najslabsze psy najglosniej szczekaja
1119551603000
_Knife_
Wysłana - 23 czerwca 2005 20:45
A kto mówił o "najwyższym poziomie"?
To filmik z I pucharu polski nic specjalnego, wielu ludzi miało na koncie dopiero kilka (lub wręcz ZERO) walk i 1-2 lata treningu. Walczył tam m.in. mój klubowy kolega Kamil Bober.
A po drugie polecam powalczyć- zmierzyć się z tymi "leszczami", a potem komentować. Zrobić szkoleniówkę, a potem stwierdzać, że coś jest słabe. Nagrać film z walk sparingowych, potem komentować że ktoś słabo i chaotycznie walczy. To nie tak prosto. Wiem z własnego doświadczenia.
Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2005-06-23 20:46:46
jezu. a kto ich krytykuje?? napisałem tylko, ze poziom tych walk jest niziutki w porównaniu z tym, co się widuje na ogół na nagraniach. sam potwierdzasz, ze to prawda. i spytałem czy to walki na najwyższym poziomie w Polsce.
to od kiedy jest thai w polsce(jezeli startuja zawodnicy trenujacy rok lub 2)?te walki sa z 2003 roku czyli nie tak dawno.co do filmow ze sparingow(a dokladniej-z ,,tubowania'') to z pewnoscia zapodam na forum za jakies 1.5 miesiaca.
najslabsze psy najglosniej szczekaja
1119557782000
_Knife_
Wysłana - 23 czerwca 2005 22:16
Nie, to amatorskie walki - i chyba 1szy turniej w ogóle. Zresztą w Polsce MT jeszcze młode.
MT w Polsce? Teoretycznie jest kilkanaście lat, w praktyce o wiele krócej. Np. w Szczecinie sekcja ronin SF od 2003 roku. Inne sekcje też powstały jakoś do kilku lat góra wstecz. W Lublinie chyba nie było MT w ogóle jak trenowałem w latach 93-96. Piotr Ochniowski (KrK) założył szkołę bodajże w 1994. Sprawa wygląda podobnie jak z BJJ. I też często ludzie poprzechodzili z wielu innych styli: kung-fu, karate, kickboxing etc.
Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2005-06-23 22:25:12
Jodan obejrzyj walki naszych Tajbokserów walczących na światowym poziomie : Maciek Skupiński, Rafał Simonides , Grzegorz Paczkowski. Gdybym miał mozliwość zgrania z VHS na WMV to udostępniłbym Gale Muay Thai z Krakowa z zeszłego roku
www.body-factory.pl www.sdw.pl
Znawca -
1119564375000
Kask ZASŁUŻONY
Wysłana - 24 czerwca 2005 08:47
Amatorskie czy zawodowe ?
Zmieniony przez - Kask w dniu 2005-06-24 08:48:04
Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.
Specjalista -
1119595661000
Jodan
Wysłana - 24 czerwca 2005 13:53
no to podrzuć mi, jakoś się spykniemy. ja je w ciągu 1-2 dni wrzucę na płytki i oddam ci. chwilowo nie mam gg, gdy będe miał to sie odezwę.
Kask , mówie o zawodowych , bez ochraniaczy , tylko rękawice.
to już są naprawde ciekawe walki. Jodan jak znajde rzuce Ci VHS z tamtej gali
www.body-factory.pl www.sdw.pl
Znawca -
1119625152000
_Knife_
Wysłana - 24 czerwca 2005 20:00
rękawice, krocze i szczęka. Miałem okazję oglądać walkę Maćka na gali w Warszawie, a Rafała Simonidesa znam osobiście. W tamtej gali walczył jeszcze amatorsko.
Zmieniony przez - _Knife_ w dniu 2005-06-24 20:02:05