mam takie pytanie zaczynam 4tydzien cyklu storm+schock i robie fbw: ZESTAW Z AKCENTEM NA POPRAWIENIE WYCISKANIA LEZAC. WERSJA NA DOBRZE WYPOSARZONA SILOWNIE
czy w polowie cyklu mam zmieniac niektore cwiczenia??? czy tez ciagnac cykl do konca bez zmian???
jak narazie progres jest bardzo dobry,i to w kazdym cwiczeniu sila idzie w gore... (pierwszy raz robie cykl z fbw zawsze robilem ze splitem)
1233090893000
WODYN TRENING
Wysłana - 27 stycznia 2009 23:56
przeciez pisalem zeby nic nie zmieniac
temat ma ok 20 stron i chyba nie byl czytany
kusi mnie zeby go zamknac
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2009-01-27 23:57:03
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Ekspert -
1233096977000
Nick126
Wysłana - 28 stycznia 2009 13:52
Pisałeś żeby nie zmieniac - OK. Wiem bo czytałem CAŁY TEMAT! Ale pisałeś, że można dac zamienne cwiczenia i mi właśnie o to chodzi, bo nie mam możliwości wykonania niektórych cwiczeń u mnie w piwnicy. Metoda/trening wydaje mi się ciekawy i chciałbym spróbwac nim cwiczyc. Jakbys mógł to zerknij stronę wcześniej i powiedz co o tym myślisz.
1233147125000
porato
Wysłana - 06 lutego 2009 15:26
ZESTAW REHABILITACYJNY
mam zamiar robić zestaw rehabilitacyjny i mam parę wątpliwości
"dzień dobry" przysiady ze sztanga z przodu prostowanie nóg uginanie nóg uginanie nadgarstków podchwytem uginanie ramion nachwytem w górnej połowie ruchu brzuszki maszyna unoszenie nóg(na brzuch, dowolne)
w tych ćwiczeniach piszesz by wykonywać podwójna liczbę powtórzeń a na brzuch trzykrotną. czy w takim razie serie rozgrzewkowe przeprowadzać tak samo jak w reszcie? czy robić tylko serię główną?
mam też problem z lewą ręką, którą dawno temu złamałem i odpadają ćwiczenia trzymane "podchwytem". bicepsy robię więc jako "młotki" a przedramiona nachwytem. podciąganie do czoła podchwytem zamieniłem na przenoszenie sztangielki + biceps na maszynie linkami z dołu
reszta wydaje się jasna
Polak jak kombinuje to czuje, że żyje...
1233930419000
Komik.
Wysłana - 12 marca 2009 21:57
Krótkie pytanie,bo nie zrozumiałem pewnej sprawy,a nie czytałem dokładnie całego tematu,a moja wiedza wciąż jest marna, 15,10,5 powtórzeń,po ile serii?czy to jest 3x5,2x5 i 1x5 powtórzeń?przepraszam jak już takie pytanie było,lub jak jest to zbyt prymitywne pytanie;)
Zmieniony przez - Komik. w dniu 2009-03-12 21:57:51
1236891431000
bredbrot
Wysłana - 29 marca 2009 09:50
Hey,
chciałbym zacząć tym ćwiczyć jednak jest parę rzeczy do poprawy i nie wiem na co je pozamieniać mógłby ktoś pomóc. Pzdr.
ZESTAW A:
1 POLOWICZNE WYCISKANIE LEZAC (PELNE JEST W FAZIE ROZGRZEWKI [WYKONUJEMY DODATKOWE ROZGRZEWKI NA 40% I 50% W PELNYM ZAKRESIE RUCHU Z UWAGI NA WIEKSZE CIEZARY] POZNIEJ NADAL PELNE ZWYCZAJOWE 60% I 70%.. DALSZE SERIE SA JUZ POLOWKOWE : 80%, 90% I 100%) - ok
2 PRZYSIADY - jakie?? sztanga za głową czy przed? czy obojętnie
2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) / czy mogę zamienić WSPIĘCIA NA PALCE W SIADZIE???
3SERIA SKLADANA Z UNOSZENIA BOKIEM STOJAC I WYCISKANIA TYCH SAMYCH HANTLI STOJAC tego nie ogarniam - można zamienić na coś innego?
4 MLOTKI NAPRZEMIENNE - ok
5 PROSTOWANIEM DO DOLU NA WYCIAGU - [ok]
6 WIOSLOWANIE JEDNORACZ PÓŁTSZTANGĄ - musibyć jednorącz czy mogę oburącz ;D - zależy na czasie
7 UGINANIE NOG LEZAC*** - ok
ZESTAW B:
1 WYCISKANIE NA BARY OD CZUBKA GLOWY SZEROKO -ok
2 POLOWICZNE OSZUKANE PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC ("WYNOSZENIE SZTANGI"/HIGH PULL OD UD DO WYSOKOSCI GORNEGO BRZUCHA) ok
3 MARTWY CIAG ok
4 POMPKI NA PORECZACH Z CIEZAREM - coś innego poproszę
5 PODCIAGANIE NA DRAZKU WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM - coś innego poproszę
6 PROSTOWANIE NOG*** - ok
7 WSPIECIA NA PALCE***ALE NA 2 RAZY WIECEJ POWTORZEN(2n) - ok
Aha i czy w zestawie B 1,2 ćwiczenie nie jest na tą samą partię?.
Oraz ile serii na poszczególne ćwiczenie, które podałem, rozumiem że jest 1 seria główna reszta to rozgrzewka.
1238313049000
parakultur
Wysłana - 07 kwietnia 2009 01:41
wybrałem ZESTAW A: 1 POLOWICZNE WYCISKANIE LEZAC (PELNE JEST W FAZIE ROZGRZEWKI [WYKONUJEMY DODATKOWE ROZGRZEWKI NA 40% I 50% W PELNYM ZAKRESIE RUCHU Z UWAGI NA WIEKSZE CIEZARY] POZNIEJ NADAL PELNE ZWYCZAJOWE 60% I 70%.. DALSZE SERIE SA JUZ POLOWKOWE : 80%, 90% I 100%) 2 PRZYSIADY 2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) 3SERIA SKLADANA Z UNOSZENIA BOKIEM STOJAC I WYCISKANIA TYCH SAMYCH HANTLI STOJAC
4 MLOTKI NAPRZEMIENNE W SUPERSERII Z: 4 PROSTOWANIEM DO DOLU NA WYCIAGU 5 WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC, WYCIAG DOLNY 6 UGINANIE NOG LEZAC***
ZESTAW B:
1 WYCISKANIE NA BARY OD CZUBKA GLOWY SZEROKO 2 POLOWICZNE OSZUKANE PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC ("WYNOSZENIE SZTANGI"/HIGH PULL OD UD DO WYSOKOSCI GORNEGO BRZUCHA) 3 MARTWY CIAG 4 POMPKI NA PORECZACH Z CIEZAREM 5 PODCIAGANIE NA DRAZKU WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM 6 PROSTOWANIE NOG*** 7 WSPIECIA NA PALCE***ALE NA 2 RAZY WIECEJ POWTORZEN(2n)
czy moge zamiast pompek na poręczach wykonywac wyciskanie sztangielek na skosie? Bo odpowiada mi ten plan ze wzgledu na priorytet,ale chcialbym tez górę klatki potrenowac, a na siłce i tak poręczy brak. I podciąganie na drążku zastąpić uginaniem ze sztangą łamaną. czy dobrze?
1239061292000
Heronim
Wysłana - 03 maja 2009 12:56
Witam.
Czy -UNOSZENIE SZTANGIELEK BOKIEM LACZONE Z WYCISKANIEM SZTANGIELEK STOJAC To pierw wykonać 15x unoszenie i zaraz bez przerwy 15x wyciskanie? Czy 15x unoszenie połączone z wyciskaniem? (jak tak to jak powinien wyglądać ten ruch?)
Plan zawiera 10 ćwiczeń, w dniu 5-tek są 4 serie rozgrzewkowe i jedna seria właściwa razem 5 serii. 10 x 5 = 50 serii. Podejrzewam że cos zle zrozumiałem bo 50 to od i jeszcze troche..
Jakie powinny być przerwy pomiędzy seriami / ćwiczeniami (prosił bym o optymalny czas a nie intuicyjnie jak wypocznę)
1241348179000
wilf
Wysłana - 17 maja 2009 17:09
ZESTAW 1 NA W PELNI WYPOSARZONA SILOWNIE.
A: -WYCISKANIE NA LAWCE SKOSNEJ -PRZYSIADY -UNOSZENIE SZTANGIELEK BOKIEM LACZONE Z WYCISKANIEM SZTANGIELEK STOJAC -MLOTKI NAPRZEMIENNE -PROSTOWANIE RAMION W DOL -WIOSLOWANIE JEDNORACZ NA WYCIAGU DOLNYM -UGINANIE NOG -LYDKI A (wolny wybor) -PRZEDRAMIONA A -BRZUCH A
B: -WYCISKANIE OD CZUBKA GLOWY SZEROKO, SIEDZAC -PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC (TYLKO DOLNA POLOWA RUCHU)SZEROKO -MARTWY CIAG -POMPKI NA PORECZACH Z CIEZAREM -DRAZEK WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM -PROSTOWANIE NOG -LYDKI B -PRZEDRAMIONA B -BRZUCH B
Mam pytanie , czy ten zestaw bedzie dobry na redukcje cwiczac go 3x w tyg ? i jak mozesz to napisac ile serii i powtórzeń ? dzieki z gory ... :)
------------------------- Marzysz o czymś i realizujesz to... Masz tą żądze bycia Animal.em!!
1242572956000
wilf
Wysłana - 20 maja 2009 21:04
------------------------- Marzysz o czymś i realizujesz to... Masz tą żądze bycia Animal.em!!