jak zmodyfikować ten trening żeby był pod kobietkę, tak jak ma Clever_eva
dodam, że jestem graniczona sprzętowo (m.in. na siłce nie ma wolnej sztangi, więc siady robie na smith masszinie) cel redukcja no i np. pompki na poręczach raczej odpadają bo nie dam rady zrobić X powtórzeń, o ile w ogóle dam rade...
pozdrawiam
Zmieniony przez - hera7 w dniu 2007-03-26 19:21:53
Powyższe słowa wyrażają jedynie opinie autorki w dniu dzisiejszym. Nie mogą one służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
1174915577000
ramboszcza
Wysłana - 28 marca 2007 10:32
Chciałem napisać kilka słów o tym treningu. Właśnie zakończyłem cykl masowy przy którym stosowłem trening właśnie z tego arykułu. Musze powiedzieć, że to jeden z lepszych treningów z jakim mogłem sie spotkać. Jest to świetna alternatywa dla zwykłego FBW lub splkitu. -nie zajmuje duzo czasu -rzeczywiście nawet porzy nadwyżce kalorycznej pomaga utrzym,ać lub nawet spalić sadło -bardzo ale to bardzo pobudza metabolizm -Pozwala "naprwaić" niedocioągnięcia danej (najsłabszej) patrtii mięśnia -co lepsze nie trzeba siękatowac treningiem 4xtydzień, sa to tylko 3 sesje treningowe w tygodniu.
POLECAM!!!!
1175070774000
emilooos
Wysłana - 28 marca 2007 20:15
a ja podbijam, by uzyskac odp. na ostatnie posty z poprzedniej strony, pewnie nie tylko mi zalezy, a i nie koniecznie WODYN, bo zdaje sobie sprawe, ze ma pelno spraw na glowie i nie raz odpowiadal an takie pytania, ale ktos kto w miare ogarnia to wszystko.
road to MP %)
1175105725000
Jarot09
Wysłana - 28 marca 2007 20:20
" I teraz pytania: 1. Nie narzekam na klatkę, jednak chciałbym ją nieco poruszyć, nie tyle siłowo, co estetycznie i wymiarowo, czy połówki są dla mnie ? 2. Jakie przerwy pomiędzy ćwiczeniami, jakie pomiędzy seriami ? 3. Odnosnie wstępu, 6stkę w planie A (uginanie nóg) rozumiem zastępuję dzien dobry (tylko 45st.) ? 4. To samo tyczy się 7mki w planie B (prostowanie nóg) - przysiady z sztangą trzymaną z przodu rozumiem, że będą odpowiednie ?. "
1. Tak, pamiętaj że bez masy nie ma siły i odwrotnie, przy połowicznym nie przechodzisz przez "martwą strefę" dzięki czemu klatka lepiej pracuje 2. 2 minuty będą ok 3. TAK 4. TAK
Dzięki. Pisalem jeszcze do saiba w jednej sprawie, ale pm chyba nie doszlo. Bodajze w planie I-wszym, mamy jedno wyciskanie, natmiast II-gi zawiera dwa wyciskania, po jednym przy planie A (skos) i B (plaska). Jak to rozumiec?
road to MP %)
1175114245000
Simone51
Wysłana - 01 kwietnia 2007 16:01
a co z przerwami bo nie moge znalezc nic na ten temat albo przeoczylem ... Jake przerwy miedzy seriami i cwiczeniami? I jeszcze jak z zastosowaniem tego treningu w celu redukcji? Jest dobry ale dla poczatkujacych (bo dla poczatkujacych zrozumialem ze ten trening jest przeznaczony) czy ogolem. Bo teraz czeka mnie redukcja i wiadomo jak kazdy chcialbym nie miec (miec bardzo male) starty mieska :) i sily
1175436087000
CZB
Wysłana - 02 kwietnia 2007 15:54
Mam kilka pytan co do cwiczen.
UGINANIE PODCHWYTEM SIEDZAC , SZEROKI CHWYT (na modlitewiku)??
WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC - PÓŁSZTANGA jak to wyglada??
SKOKI DOSIEZNE i to tez jak wyglada??
Szukalem wszedzie i nie znalazlem jak wygladaja te cwiczenia prosze o pomoc
PODSUMOWANIE TEST: Fitness Authority KA GJL + KA + VITARGO by CZB -> [http://*******/18cq]
1175522096000
EM1L
Wysłana - 02 kwietnia 2007 15:57
Wioslowanie polsztanga -
A skoki dosiezne to normalne skoki w sumie
1175522268000
kuroi
Wysłana - 02 kwietnia 2007 17:18
Mam taki problem, zaczolem cwiczyc ta, ale przez najblizszy miesiac bede cwiczyl na silowni szkolnej, co za tym idzie bede mial lekko ograniczony sprzet. Prosil bym kogos o sprawdzenie moich lekkich modyfikacji, jednej z propozycji WODYNA.
ZESTAWA:
1 POLOWICZNE WYCISKANIE LEZAC (PELNE JEST W FAZIE ROZGRZEWKI [WYKONUJEMY DODATKOWE ROZGRZEWKI NA 40% I 50% W PELNYM ZAKRESIE RUCHU Z UWAGI NA WIEKSZE CIEZARY] POZNIEJ NADAL PELNE ZWYCZAJOWE 60% I 70%.. DALSZE SERIE SA JUZ POLOWKOWE : 80%, 90% I 100%) 2 PRZYSIADY 2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) 3SERIA SKLADANA Z UNOSZENIA BOKIEM STOJAC I WYCISKANIA TYCH SAMYCH HANTLI STOJAC - TU MOZE BYC ZASTAPIONE WERSJA IZOMETRYCZNA / tego nie moge zrobic, bo najciezsze hantle na silowni waza 8kg , moge to zastapic podciaganiem sztangi do brody (szeroko) plus wyciskanie sztangi(tak robilem na ostatnich treningach) 4 MLOTKI NAPRZEMIENNE W SUPERSERII Z: / Nie moge robic mlotkow z tego samego powodu co wyzej, robilem do tej pory biceps na sztandze lamanej, w superserii z wyciskaniem francuskim 4 FRANCUSKIM WYCISKANIEM LEZAC (CZACHOLAMACZE) 5 WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC - PÓŁSZTANGA / Wolalbym zastapic to wioslowaniem na wyciagu dolnym, z tego powodu, ze na silowni sa tylko 2 gryfy i jakies 160 kg obciazenia, ciezko sie do tego dopchac 6 DZIENDOBRY - POCHYLAJ SIE TYLKO DO 45STOPNI, TRAKTUJ JAKO ROZCIAGANIE MIESNI Z TYLU UD
ZESTAW B:
1 SKOKI DOSIEZNE: 1 SERIA 50 SKOKOW 2 WYCISKANIE NA BARY OD CZUBKA GLOWY SZEROKO / przydaloby sie to czyms zastapic bo w takim wypadku wyciskanie na bary mam w zestawie A 3 POLOWICZNE OSZUKANE PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC ("WYNOSZENIE SZTANGI"/HIGH PULL OD UD DO WYSOKOSCI GORNEGO BRZUCHA) 4 MARTWY CIAG 5 POMPKI NA PORECZACH Z CIEZAREM 6 PODCIAGANIE NA DRAZKU WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM 7 PRZYSIADY ZE SZTANGA Z PRZODU
To by bylo na tyle, wszelkie sugestie i wytkniecia bledow w tym planie, mile widziane. Pozdrawiam
Zmieniony przez - kuroi w dniu 2007-04-02 17:24:17
1175527103000
Jarot09
Wysłana - 02 kwietnia 2007 18:55
kuroi: jeżeli masz tylko takie lekkie sztangielki to spróbuj tego zestawu może
ZESTAW A:
1 POLOWICZNE WYCISKANIE LEZAC (PELNE JEST W FAZIE ROZGRZEWKI [WYKONUJEMY DODATKOWE ROZGRZEWKI NA 40% I 50% W PELNYM ZAKRESIE RUCHU Z UWAGI NA WIEKSZE CIEZARY] POZNIEJ NADAL PELNE ZWYCZAJOWE 60% I 70%.. DALSZE SERIE SA JUZ POLOWKOWE : 80%, 90% I 100%) 2 PRZYSIADY 2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) 3SERIA SKLADANA Z SZEROKIEGO PODCIAGANIA "DO BRODY" STOJAC I WYCISKANIA TEJ SAMEJ SZTANGI NA TEJ SAMEJ SZEROKOSCI ZZA GLOWY STOJAC - TU MOZE BYC ZASTAPIONE WERSJA IZOMETRYCZNA 4 UGINANIE PODCHWYTEM SIEDZAC , SZEROKI CHWYT W SUPERSERII Z: 4 FRANCUSKIM WYCISKANIEM LEZAC (CZACHOLAMACZE) 5 WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC - PÓŁSZTANGA 6 DZIENDOBRY - POCHYLAJ SIE TYLKO DO 45STOPNI, TRAKTUJ JAKO ROZCIAGANIE MIESNI Z TYLU UD
ZESTAW B:
1 SKOKI DOSIEZNE: 1 SERIA 50 SKOKOW 2 WYCISKANIE NA BARY OD CZOLA STOJAC - PIERWSZE POWT Z WYRZUTEM 3 POLOWICZNE OSZUKANE PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC ("WYNOSZENIE SZTANGI"/HIGH PULL OD UD DO WYSOKOSCI GORNEGO BRZUCHA) 4 MARTWY CIAG 5 POLOWICZNE WYCISKANIE W CHWYCIE NA SZEROKOSC BARKOW (GORNA POLOWA) 6 PODCIAGANIE NA DRAZKU WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM*** 7 PRZYSIADY ZE SZTANGA Z PRZODU