Jest umowa dla Teveza
Dobra gra Carlosa Teveza w ostatnich dniach została doceniona. Włodarze Manchesteru United, po wielu miesiącach zwłoki, w końcu zdecydowali się przedstawić umowę argentyńskiemu zawodnikowi - poinformował sir Alex Ferguson.
Reprezentant Argentyny w ostatnich tygodniach był łączony z wieloma angielskimi i europejskimi klubami, ale wobec ostatniej wypowiedzi sir Alexa Fergusona wszystko wskazuje na to, że pozostanie zawodnikiem Manchesteru United.
Oglądając dzisiejsze spotkanie, w którym Tevez, wchodząc z ławki rezerwowych, zapewnił Czerwonym Diabłom zwycięstwo, można było odnieść wrażenie, że zerwanie rozmów z Media Sports Investment było by po prostu grzechem.
- To jest fantastyczny, mały piłkarz. Doskonale wie, że chcę, aby pozostał w klubie. Rozmawiałem z nim już na ten temat. Kilka spotkań dotyczących transferu ma już za sobą David Gill, więc idziemy do przodu. Mam nadzieję, że Tevez u nas zostanie. Szkoda, że cały czas muszę o tym mówić, ale moje zdanie o Argentyńczyku się nie zmieniło.
- Głównym mankamentem jest to, że nie prowadzimy rozmów z klubem piłkarskich. Wydaje mi się, że sam Tevez jest jednak w dobrej sytuacji i powinien być zadowolony z przedstawionej przez nas oferty - zakończył szkocki menedżer United.
Znawca -