Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 28377 razy
słowa kluczowe: niski  cholesterol 
Autor

MAM ZA NISKI CHOLESTEROL

30STOLATEK

Wysłana - 09 lutego 2008 00:14    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

mam 30 lat i na ostatnim badaniu krwi wyszło mi że mam za niski cholesterol. za niski cholesterol tak samo jak i za wysoki nie jest chyba zbyt dobry dla zdrowia?

moje wyniki:
cholesterol całkowity: 126 mg/dL (a norma to od 131 do 200)
cholesterol HDL: 35 mg/dL (a norma to powyżej 35)
choletrerol LDL 81 mg/dL (a norma to poniżej 130)
trójglicerydy 86 mg/dL (a norma to poniżej 150)

cieszę się bardzo że mam tak dobry wynik trójglicerydów i złego cholesterolu LDL, ale czy tego ogólnego cholesterolu i tego dobrego HDL nie jest za mało jak na mój wiek?

...i jak tak niski poziom cholesterolu ma się do np: poziomu testosteronu we krwi, bo kiedyś słyszałem że im wyższy poziom cholesterolu, tym wyższy poziom testosteronu, bo ponoć jeden wiąże się z drugim? bo zauważyłem u siebie ostatnio spadek popędu seksualnego...

...miewam też czasami napady depresji które jak również wyczytałem są ponoć spowodowane za niskim cholesterolem? ile w tym prawdy?

Zmieniony przez - 30STOLATEK w dniu 2008-02-09 00:16:35

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 lutego 2008 00:34 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 379.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

coolkill

Wysłana - 09 lutego 2008 00:34    Edytuj Cytuj
Polecił bym wizyte u lekarza, obniżone trójglicerydy mogą wskazywać na nadczynność tarczycy lub problemy z wątrobą

Sam miałem obniżone trójglicerydy specjalista wysłał mnie na kolejne badania krwi nic nie wykazało i powiedział, że to może wynikać dużej aktywności fizycznej. Polecił tylko, żebym dał więcej wielonienasyconych i dał kolejne skierowanie na cholesterol, badania już zrobiłem tylko nie moge sie od 2 dni zebrać aby wyniki odebrać

Zmieniony przez - coolkill w dniu 2008-02-09 00:35:31

niezbędne minimum to dać z siebie maximum

basterek

Wysłana - 09 lutego 2008 00:40    Edytuj Cytuj
przemyśl co i jak jesz.
Jeśli brakuje Ci w diecie nienasyconych i cholesterolu to go jedz!

Ale przedewszystkim opinia dobrego specjialisty i tym się tu kieruj!

ps.Ostrzegam też że sam "niski" poziom cholesterolu we krwi nie jest wskaźnikiem że nie jesteś narażony na miażdżycę!

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 09 lutego 2008 10:22    Edytuj Cytuj
Tylko, że to jest pojedynczy wynik więc nie ma co na nim od razu opierać diagnozy.
Dla świętego spokoju możesz pokazać wynik lekarzowi bądź za jakiś czas wykonać ponownie badanie i dopiero reagować.

doping & zdrowie
Ekspert -

eliza67

Wysłana - 26 sierpnia 2008 16:16    Edytuj  Cytuj
nan za niski cholesterol

alko777

Wysłana - 05 lutego 2009 21:49    Edytuj Cytuj
Mam cholesterol całkowity(w/g mnie za niski): 110. LDL - 19, HDL - 84, trójglicerydy:33. Lekarz stwierdził że wyniki są świetne ale mnie wydaja się nieprawidłowe.Badałam hormony tarczycy i tak: TSH- 0,36 FT3-4,46 FT4-13,65 i chyba są dobre.Mogę być zaniepokojona?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

MAM ZA NISKI CHOLESTEROL

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.