Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Nie spotkalem sie jeszcze na polski bordzie takiej informacji celowałbym w zagraniczne fora , pozatym wydajem mi sie ze m-drol nie jest wpisany na liste srodkow dopingujacych(przynajmniej tych w polsce) ale to tylko moje widzimisie wiec nie sugerowalbym sie w 100% tym.
1262940789000
Tyrys
Wysłana - 08 stycznia 2010 19:52
Z tego co ja wiem ph sa dozwolone. ale moge sie mylic
Quem dii diligunt, adolescens moritur, Sed postea vivere perpetuo in eorum societate.
1262976742000
czemon
Wysłana - 08 stycznia 2010 19:59
jak moze być coś dozwolone co sieje takie spustoszenie w organizmie ?? wątpie aby po przejsciu badań antydopingowych puścili by cie w jakiejkolwiek dyscyplinie sportu do zawodów
2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci
1262977150000
zolo333
Wysłana - 08 stycznia 2010 20:12
napewno nie sa dozwolone!! to normalny koks!
1262977954000
baranek_
Wysłana - 08 stycznia 2010 20:19
tłumaczenie z etykiety. Ostrzeżenie:
Jeżeli jesteś profesjonalnym , bądź amatorskim atletą i będziesz badany na zawodach testem antydopingowym nie używaj tego środka ,zanim środek nie zostanie w 100% wydalony z twojego organizmu ponieważ może dać pozytywny wynik testu. a ile on w organiźmie zostaje ch.g.w. http://www.sfd.pl/wykrywalnosc_PH-t465091.html
Zmieniony przez - baranek_ w dniu 2010-01-08 20:22:56