Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6263
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Niestety są to produkty dość mocno przetworzone. Mocno średniej jakości. Okazyjnie tylko w diecie z ograniczeniami, np. bezglutenowa. Mając do wyboru inne, dużo lepsze źródła warto skupić się na nich.
Szacuny
5
Napisanych postów
249
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
9491
Bo wyszło, że nie toleruję ani laktozy ani...GLUTENU. To utrudnia sprawę. Używam ryż basmati, kasza jaglana, gryczana, ziemniaki no i....właśnie myślałem nad makaronami do urozmaicenia. Z makaronów, które mi smakują to ta mieszanka bądź są osobną makaron ryżowy i makaron kukurydziany, a więc, który będzie mniejszym złem ?
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ryżowy od czasu do czasu używam, ale Domer wymienił ciekawe zamienniku, które ze spokojną głową możesz stosować, gdy unikasz glutenu. Do tego możesz dorzucić ryż paraboliczny, jaśminowy, kaszę gryczaną białą (nie wiem, czy próbowałeś, bardzo dobra).
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6263
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Musisz sprawdzać na opakowaniach produktów lub pytać producentów. Teoretycznie gluten nie ma prawa być obecny w carbo. Jednak niektóre firmy produkują w tym samym zakładzie produkty zawierające gluten.