SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Mąka kokosowa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 678

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 159 Napisanych postów 1274 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 493221
Szybkie pytanko: w składzie mąki kokosowej, która posiadam widnieje 58g węglowodanów na 100g produktu.
Czy mam takie wartości przyjąć czy uwzględnić, że ok 40g to błonnik, którego nie wliczamy i przyjąć 18g węglowodanów na 100g produktu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 4097 Wiek 29 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 32622
Calosc

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
popuri Doradca
Ekspert
Szacuny 1388 Napisanych postów 27961 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 242353
A ja bym nie liczył. Znaczy tabele różnie podają i różnie liczą. U mnie jest podane 18 g węgli a błonnik osobno
1 g błonnika to też wymusza nieco pracę układu treningów i mamy od 1-2 kcal przy 40 g może mieć to znaczenie
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 159 Napisanych postów 1274 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 493221
Też się skłaniam ku nie liczeniu. Tym bardziej, że zauważyłem iż w potreningu w 100g maki kokosowej zawiera się ok 15g węglowodanów. To by się zgadzało: w mojej mącę jest 58 z czego ok. 40 to błonnik, czyli wychodzi ok 18g węgli.

To przy okazji, ktoś zna przepis na chrupiące gofry z tejże mąki,gdyż wczoraj wyszły mi ciężkie i wilgotne.
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3985 Napisanych postów 34893 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 253275
z samej mąki kokosowej może być cieżko o chrupiące gofry, jest ona dość specyficzna

„bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy”

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WIE DIE."

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 185 Napisanych postów 757 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 10456
też mi się tak wydaje.. mąka kokosowa bardzo chłonie wodę, więc raczej mogą wyjść suche niż chrupiące.
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2782 Napisanych postów 55698 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 586509
Przepisy masz w dziale kuchnia sfd lub ew. w kuchni n potreningu.pl

http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2419202/2 tu masz dokładny skład


Zmieniony przez - domer w dniu 2016-09-22 08:53:33

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta 77kg redukcja.

Następny temat

Zawodowi zjadacze