logo
zamknij zamknij

Mąka Lubella Pełne Ziarno ?

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6502

0 5 0
napisał(a)
Gruby17
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1046 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22127
Dzien dobry

Mam pytanie dotyczace tego produktu, czy warto go stosowac jako zrodlo weglowodanow, niestety nie moge znalesc nigdzie informacji o typie tej maki oraz ig. Na forach zdania na jej temat sa podzielone. Dlatego licze na wasza fachowa odpowiedz.

Pozdrawiam
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Dymq
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 5978 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 65164
warto
tylko ze szukam w sklepach i nigdzie nie moge znalezc
napisał(a)
Taranis
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 287 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15995
Atakuj REAL,CARRFOUR.
Sa 2 rodzaje PSZENNA i ZYTNIA.
Patrz, zeby bylo napisane RAZOWA i spojrz na typ uzytej maki, musi byc typ 2000.
Innej nie bierz bo to lipa.
cena waha sie okolo 3,70.
Jak bys chcial to jutro wstawie fotke:)

"Z wielką mocą przychodzi wielka odpowiedzialność" :)

napisał(a)
Nani20
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 895 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 63831
gdzieś na forum kiedyś było że lubella pełne ziarno to mieszanka mąka pszennych i razowych typ od 1600-3000. Więc jest ok.

A i nie patrz tylko na razowe jak pisze kolega wyżej, tylko na typ mąki. Jest tez mąka pszenna typ2000 czy typ 1850 graham i one też są jak najbardziej ok.

A znaleźć je można w sklepach ze zdrową żywnością oraz w dużych marketach.
napisał(a)
Gruby17
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1046 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22127
Wiem jakie to maki, zytnia typ2000 mozna jeszcze kupic ale pszennej nigdzie niewidzialem a moje pytanie dotyczy tej lubelli, niestety juz ja kupilem i nawet wcinam z niej placka . Chyba niedostane jednoznacznej odpowiedzi, moje odczucia maka niby z calego ziarna, niestety mocno przemielona a kolor ciasta ktore z niej wychodzi ma barwe zolta, zadzwonie chyba na infolinie zobaczymy co mi tam powiedza.
napisał(a)
Taranis
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 287 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15995
Dokoncz to opakowanie i nastepna make kup juz taka o jakiej tu piszemy. Do zawodow sie pewnie nie przygotowywujesz wiec nie przejmuj sie ta maka.
Firma Melvit produkuje ta o ktorej ja pisalem. Sa od nich rowniez w sprzedazy pelne ziarna, chleb super mozna z nich zrobic:) <-ciekawostka taka niezwiazana z tematem:)

"Z wielką mocą przychodzi wielka odpowiedzialność" :)

napisał(a)
Gruby17
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1046 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22127
Haha dzwonilem tam, panie odslylaly mnie corac badziej w glab fabrykii lubelli , wkoncu zostalem polaczony z laboratorium, dopiero 3 pani potrafila odpowiedziec na moje pytanie, ilosc popiolu wacha sie w granicach 1,8-2,0 czyli maka ta to typ 1800-2000, martwi mnie tylko fakt iz maka ta jest mocno zmielona, jak myslicie czy nie wplywa to na indeks glikemiczny?
napisał(a)
Taranis
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 287 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15995
W tym placku masz jakies zoltka, tluszcz??
IG calego posilku sie liczy, wiec jesli masz tam tluszcze, ktore spowalniaja proces trawienia IG nie powinno Cie niepokoic:)

"Z wielką mocą przychodzi wielka odpowiedzialność" :)

napisał(a)
Dymq
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 5978 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 65164
w carrefour nie ma
ja wszedzie widze tylko zytnia
a chcial bym pszenna pelne ziarno
napisał(a)
Gruby17
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1046 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22127
Do zawodow sie nie przygotowuje ale zostalo mi jeszcze jakies 5kg redukcji i nie chcialbym zaklucac tego procesu. Z drugiej strony trzymajac dzienny bilans chyba ig wegli nie jest az tak wazne.

Problem polega na tym ze zachcialo mi sie upiec wlasny chleb, niestety u mnie nigdzie nie mozna dostac maki pszennej 2000, jest tylko zytnia, a tutaj trzeba sie bawic z zakwaszanie czekanie, nie mam na to czasu, a mieszanki mak do pieczenienia chleba mnie nie przkonuja, chyba wybiore sie do piekarni.
napisał(a)
Nani20
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 895 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 63831
tak jak pisze kolega wyżej, IG ww w posiłku z tłuszczem i białkiem nie ma znaczenia. Lubella pełne ziarno jest naprawdę ok.

Poza tym ryż brązowy na pusty żołądek, będzie miał większy IG, niż ryż biały zjedzony 2 godz po bardzo tłustym posiłku. Nie wierzysz to sprawdź sobie glukometrem jak masz dostęp.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bardzo slabe kosci i stawy-pomocy!

Następny temat

ger

Okno anaboliczne

Pierwsza wizyta w sklepie z suplami, jak się przygotować?

Cardio na masie - czy to ma sens?

Redukcja czy masa - co wybrać na początek?

Paweł Sawicki - ocena sylwetki

10 właściwości zdrowotnych imbiru

Leksykon suplementacji: Ashwagandha

Przysiad przedni, jak sobie z nim radzić?