Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam was. Waże 77kg, 180cm wzrostu. Kulturystyką zajmuję się na powaznie od początku 2002, od listopada do stycznia miałem przerwe i znów ruszyłem. Chcę trochę przytyć w łapce (złapać porządne wymiary mięśni) i ogolnej sylwetce. Zastanawiam się jaki cykl - jak dotąd stosowałem odzywki. Co powiecie na: 1221 - metanabol 42 tabl Sylimarol lub Henatil, witaminki, białeczko. Czy clomid brać ? Czy do tego dołaczyc jakąs omke, tescia np: 5 strzałow jednego znich? Jakich efektów mogę sie spodziewac. Czy dobrym pomysłem bedzie takze zastosowanie do tego cyklu odzywki typu Gainer3600 MLO (mam go 6kg) . Na podtrzymanie mysle o kreatynie, ZNA, białko, aminokwasy (1,5 miesiaca) i potem moze jeszcze jeden delikatny cykl i na tym koniec. Ćwicze 5 razy w tygodniu, kazda grupa miesniowa 2 razy w tygodniu, zazwyczaj 3 serie 12,10,8 lub10,8,8. Co jest najlepsze na to by rosnac, zdobywac mase. Prosze o rady. Dzieki.
Na pierwszy cykl 42 tabsy wystarcza jakas odzyweczke musisz dowalic do tego moze byc gainer a co do clomidu to nie ma po co sie dodatkowo truc po takich ilosciach matki.
Bez omki nie ma nagonki :)
PAKO TEAM RULEZZZZZZ
Znawca -
1044745605000
kuniu_
Wysłana - 09 lutego 2003 01:02
za krótko cwiczysz zeby brac sie za koks
pozdrawiam
pozdrawiam
1044748926000
son
Wysłana - 09 lutego 2003 01:06
no wiesz kuniu jego wybor!!!:)
Tommy
Tommy
1044749213000
SFD
Wysłana - 09 lutego 2003 01:23
wydaje mi się ze za często ćwiczysz wystarczy jak be dzież partie robił raz w tygodniu co do tego cyklu wydaje mi się ze nie ma sensu takiej ilości brać na 1 cykl super jest deka ale jeżeli chcesz brać metę to bym proponował 100 tab. Ale zastanów się czy nie lepiej było by jechać na suplemętacji, przy dobrej diecie i treningu i do tego syplumetacji be dzież rosnoł może wolniej ale zdrowiej
1044750180000
kuniu_
Wysłana - 09 lutego 2003 02:08
niom pochodz po działach , poczytaj troszke, ułóz sobie tening a my go ocenimu, dieta i mozesz jechac na odzywkach i supleentach a koks zostaw w spokoju
pozdrawiam
pozdrawiam
1044752939000
prongo
Wysłana - 09 lutego 2003 15:58
jak wyzej
prongo------Być nie mieć------
pozdrawiam
1044802688000
SFD
Wysłana - 09 lutego 2003 19:10
Wiec kochani : diete mam ułożoną, powiadacie żebym robił 1 partię w tygodniu. Czy to wystarczy. Proszę, rozpiszcie mi to tak, jakbyście to sami robili.
Kązdy odradza koksy, poleca suplementy, ale kazdy ładuje koks
POZDRAWIAM
1044814257000
SFD
Wysłana - 09 lutego 2003 19:24
ja ćwiczę tak poniedziałek klatka + biceps środa grzbiet + przedramię Tu możesz jeszcze nogi robić albo w jakiś inny dzien. na przykład sobota piątek barki + triceps Musisz sam sobie ułożyć każdy robi trochę inaczej możesz jeszcze robić tak 1 dzien. klatka 2 dzien. plecy przedramiona 3 dzien. barki 4 dzien. biceps, triceps, przedramiona. 5 dzien. nogi.
1044815092000
prongo
Wysłana - 09 lutego 2003 21:38
jak cwiczysz klate to juz lepiej potem jechać z tricepsem niż z biciolem,przy klacie bardziej pracuje triceps niż biciol i lepiej potem triceps meczyć pozdro
prongo------Być nie mieć------
pozdrawiam
1044823090000
SFD
Wysłana - 09 lutego 2003 21:59
Jezeli chodzi o trening to ja robie tak 1) klatka+biceps 2) wolne 3) plecy+triceps 4) barki 5) wolne 6) nogi i tak dalej w koło Macieju A jezeli chodzi o mietka to to jest g...no!!! Nie to ze odradzam koxy ale ten jest najgorszy. Dlaczego? Wzięłem ok 70 (nie skończyłem cyklu) i efekty...3kg masy. Masy a nie mięśni. Jezeli chodzi o spadki to sam nie wiem bo trafiłem do szpitala z chorymi nerkami gdzie spędziłem ok 40 godzi. Miałem po tym odwodniony organizm i waga spadła z 83 na 78kg!!! W dwa dni!!!. A po 2 tygodniach doszło do 81kg. Wiec de facto po mieciu zyskałem 1kg!!! MAŁO Lepiej, jezli juz masz brac koxy to pooszczędzaj i kup np. dekę. Daje ponoć znakomite efekty. Mój kolega na dece+mietku (ALE W STRZAŁACH z hiszpanii) i diecie w 2miechy zrobił 27 kilo!!! Spadło mu tylko 4! To juz coś Pozdrawiam i zycze lepszych efektów niż moje