Wysłana - 10 lipca 2006 15:45 Przeniesiony przez Jodan z działu 'Grappling'.
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Wie ktos kiedy mozna sie zapisac, ile trwaja treningi w lutadores opole, i czy 2 treningi tygodniowo to nie za malo, czy zaczynajac po wakacjach do nastepnych wakacji bede sie w stanie czegos fajnego juz nauczyc przy takiej malej ilosci treningow (zakladajac ze sie bede przykladal;))
2 treningi to za mało. Będziesz musiał pracować w domu.
"masz swą wolę w komplecie z honorem"
1152559471000
revan2005
Wysłana - 10 lipca 2006 22:05
aha ale jezeli bede w domu, na podworku z kumplami powtarzal to czego sie nauczylem na treningu +oczywiscie silka to cos z tego bedzie? bo widze ze klub odnosi sukcesy a maja podobno 2 treningi w tygodniu
Na treningach poznasz ćwiczenia, które na początku wyglądają może śmiesznie, ale pomagają lepiej opanować niektóre techniki. Możesz je wykonywać sam. Albo spotykać się z kimś poza treningami i powtarzać. Lepiej z kimś bardziej doświadczonym, żebyś sobie krzywdy nie zrobił.
1152562119000
revan2005
Wysłana - 10 lipca 2006 22:33
aha to fajnie, mimo ze nie mam w okolicy nikogo doswiadczonego ale moge cwiczyc z kolegami:)
No ale chodzi o to, żebyście sobie krzywdy nie zrobili. Zwłaszcza jak dopiero zaczynasz. Przeciągniesz komuś dźwignię, albo za długo przydusisz i kaplica.
1152566450000
x-ray ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 lipca 2006 23:45
j.w. To nie zabawa i latwo o kontuzje (w najlepszym wypadku). Poza samymi treningami poglebiac wiedze poprzez rozmowy z doswiadczonymi zawodnikami (nie bac sie pytac), oraz zapoznawanie sie z wszelkimi materialami instruktazowymi. Podstawa jest najpierw wyrobienie odpowiedniej kondycji, techniki i odruchow. Nie radze sparowac bez nadzoru w pierwszym okresie nauki.
W klubie są treningi 2x w tygodniu bjj ale jest jeszcze 2x kick i w soboty sparingi. Nie powiem ci ile się nauczysz od wakacji bo to zależy od tego czy bedziesz przychodził na każdy trening i jak szybko będziesz się uczył i jakie będziesz miał podejście do treningów. Jeździmy na zawody, mamy bardzo dobrego trenera i niezłą atmosfere.
1152613919000
revan2005
Wysłana - 11 lipca 2006 19:46
spox Na kicka nie bede chodzil bo mi cashu nie starczy i duzo wydam na dojazdy. Ale zaciekawily mnie sparingi, po jakim czasie bede mogl zaczac sparowac?