Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 12360 razy
słowa kluczowe: lordoza 
Autor

Lordoza

SFD

Wysłana - 05 maja 2001 00:49    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Pojde niedlugo do lekarza, ale z ktoregos z Waszych postow wyczytalem ze lordoza to jest wada kregoslupa w ktorej brzuch i tylek sa wypiete. U mnie co prawda nie zauwazylem zeby tylek byl wypiety ale troche brzuch tak jakby wysunal sie do przodu (mozliwe ze to zoladek-a wlasnie czy zoladek moze tez dawac taki efekt wysunietego brzucha???). Zwiazku z tym mam pytanka: Jakie sa najlepsze cwiczonka na lordoze i jakie cwiczenia moga ja poglebiac. Oczywiscie pierw pojde do lekarza i sie dowiem czy to co u mnie jest widoczne czyli lekkie wysuniecie brzucha do przodu to wlasnie lordoza czy nie-aha no wlasnie mam duzo miesni brzucha-ostatnio troche cwiczylem i moze jest to po prostu przyklad duzej ilosci miesni brzucha do malej ilosci miesni klatki-nie wiem.... A jesli nie to ciekawe jak schowac ten brzuch bo tluszczyku to ja tam nie widze... Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich.

Zmieniony przez - bober w dniu 01-05-05 00:59:56

Zmieniony przez - bober w dniu 01-05-05 01:02:07

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 maja 2001 12:47 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 05 maja 2001 12:47    Edytuj Cytuj
nikt z Was nie zna odpowiedzi? no trudno, w srode zobaczymy u lekarza... jak by ktos znal odp to niech napisze. dzieki

SFD

Wysłana - 06 maja 2001 15:36    Edytuj Cytuj
Idz do kregaza to ci nastawi kregoslup w 5 sekund i zaleci odpowiedna gimnastyke.

nurek

SFD

Wysłana - 06 maja 2001 16:24    Edytuj Cytuj
czyli tuz po wizycie u ortopedy udac sie niezwlocznie do kregaza tak? nurek miales/masz lordoze?

SFD

Wysłana - 06 maja 2001 21:06    Edytuj Cytuj
nurek znasz moze jakiegos dobrego kregaza w Wawie

Konio

Wysłana - 06 maja 2001 21:45    Edytuj Cytuj
spokojnie, kręgosłup powinien być lekko wygięty w stronę brzucha. Jeżeli więc to jest drobny łuk na całym odcinku od łopatek to kości ogonowej to się nie przejmuj. Brzuch może również wystawać od napuchnięcia narządów wewnętrznych (jak byłem mały to tak miałem, lekarka za każdym razem kiedy szedłem z do niej z przeziębieniem, kazała mi go wciągać i teraz jest oki). Ale jeśli skrzywienie jest na tyle poważne, że wygląda do tak jakbyś celowo wypinał tyłek to może to być faktycznie wada postawy.

Kto się śpieszy ten się potyka.

SFD

Wysłana - 06 maja 2001 22:10    Edytuj Cytuj
u mnie wlasnie tylek jest ok, tylko ten brzuch tak jakby troche wystaje do przodu, jak zrobic zeby narzady wewn nie byly napuchniete i jak wyglada to wciaganie brzucha i jak czesto powinno sie je robic, itp. ale i tak przejde sie dla pewnosci do lekarza...

Zmieniony przez - bober w dniu 01-05-06 22:14:38

SFD

Wysłana - 07 maja 2001 06:25    Edytuj Cytuj
aha zauwazylem ze z rana na czczo jest o wiele lepiej...

SFD

Wysłana - 07 maja 2001 08:19    Edytuj Cytuj
musisz mniej pić, żeby wątroba Ci nie puchła

Pite(r)
"dla podkreślenia wagi moich słów siłacz palnie pięścią w stół"

SFD

Wysłana - 07 maja 2001 13:23    Edytuj Cytuj
Nie mialem lordozy...ale mialem naciagniete wiezadla w kregoslupie po martwym ciagu...chodzilem po ortopedach a ci mi tylko przepisywali tableteczki i zakazali silowni...wreszcie zdesperowany poszedlem do kregaza a ten mi nastawil kregoslup i bol jak reka odjal i w dodatku bardziej sie wyprostowalem...nigdy nie mialem pozniej problemow z kregoslupem.
Taki kregaz powinien ci dac jeszcze zestaw cwiczen rozciagajacych.Bardzo dobrego kregaza masz w Wawie na Białobrzeskiej57 i Łukowej2.

nurek

SFD

Wysłana - 07 maja 2001 13:46    Edytuj Cytuj
dzieki nurek, niedlugo sie tam wybiore,ale i tak pojde do ortopedy i przekonam sie co powie, ale do kregaza tez na 100% jeszcze raz dzieki

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lordoza

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.