Jest to ryba flądrowata Flądrowate: halibut, gładzica, zimnica, złocica - rybki tłuste lub średniotłuste. Bardzo wysoka jakość odżywcza.
Znawca -
1264753493000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 29 stycznia 2010 09:45
"Sola (Solea solea) - obejmuje wiele gatunków występujących w północno-wschodnim Atlantyku od Norwegii do Senegalu oraz w Morzu śródziemnym, Adriatyku, Jońskim, Marmara, Czarnym. Ce****e się bardzo smacznym i delikatnym, białym mięsem, przez wielu uważana jest za jedną z najlepszych ryb białych. W Polsce (ze względu na cenę) niestety bardzo trudno kupić "prawdziwą" solę, częściej spotykana jest pochodząca z Chin Limanda aspera."
To ja już nie wiem co mam kupować z ryb filetowanych żeby móc do posiłków około treningowych dawać zamiast ciągle tego mięsa.
Sola- droga Pstrąg- za dużo zabawy z ośćmi Dorsz- drogi Mintaj- to jest zamrożona sama woda praktycznie i mimo iż filet też ma ości Panga-lipa Tilapia-lipa Morszczuk- nie wiem czy też z nim coś nie tak, czasami kupuje
Już mi nic nie przychodzi do głowy. Znacie jakieś w miare ok filety mrożone ryb?
Życie :)
1264755869000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 29 stycznia 2010 10:15
morszczuk jest ok ryby nie są tanie jeśli chcesz coś dobrego ale warto zainwestować czasem
Odświeżę. Te Tescowe niby nie są hodowlane. Tak jest przynajmniej napisane na opakowaniu. Ale czy to prawda to nikt z nas się nigdy nie dowie.
1278858117000
Nebhe
Wysłana - 11 lipca 2010 16:31
Mam ten sam problem a ryby lubię :) Porywam się czasem na pangę, morszczuka częściej, a są takie momenty, że paluszki rybne jem. Z tego co widzę to pozostaje tylko morszczuk. Koło morza nie mieszkam, więc na świeżą, pyszniutką, chrupiącą rybcię nie mam szans :)