Witam. Bardzo prosze o pomoc i z góry przepraszam jeśli taki temat już był, ale nic nie znalazłem. Chodzi mi o to czy uderzając lewy prosty powinno się skręcić lewą stopę, tak jak w uderzeniu prawym prostym skręcamy prawą.
Tak, oczywiście, że tak. Całe ciało musisz mieć skręcone, bez podniesienia pięty u skręcenia stopy zakładasz sobie dźwignię na kolano. Zresztą siła generowana jest ze stóp.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Dzięki wielkie. Oglądałem kilka filmów w necie i zgłupiałem, bo wydawało mi sie że nie skręcali wogóle stopy lewej. Niebardzo zrozumiałem OloKK z tą piętą? należy ją podnieść czy nie?
1256940898000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 30 października 2009 23:16
Tak. Trenera się zapytaj, niech Ci pokaże.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
a co trenujesz jeśli mogę spytać? Oglądająć filmiki zauważyłem ze większość bokserów nie skręca lewej stopy tylko takjakby przenosi ciężar ciała na nią. Ja trenuje karate i uczono mnie zawsze żeby skręcać obie stopy.
1256941269000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 30 października 2009 23:22
Z tą piętą bym dyskutował ja lewy prosty robię z małego kroku i nie skręcam tak nogi jak przy prawym
Czyli na boksie uczyli Cie żeby skręcić stopę (unieść lewą pięte w góre i obrócic w kierunku którym podążą pięść)?
1256941445000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 30 października 2009 23:26
Zależy też od ułożenia nóg poza tym lewy prosty jest zaczepny i nie trzeba tyle siły w niego wkładać. Tak samo sporo osób lewy robi z małym krokiem do przodu a możliwości jest sporo
Pierwszy lewy prosty jest zawsze z krokiem w przod , pozatym nie patrz na technike w filmikach ponieważ wiadomo jest że w walce wyglada to troche inaczej i kazdy ma własny styl. Oczywiscie poprawnie wykonany lewy jest ze skrecona lewa stopa .