na naszym rynku sa 3:muscletech leukic,pvl leukobolic i olimpu lucine stak,ktory jest najlepszy waszym zdaniem i czy jest sens to brac wogule skoro towar przypomina hmb ktore jest pochodna leucyny a nie dziala!
PePoNeNt -> "a czy jest sens stosowania leucyny? na pewno." w praktyce tez?
Jestem za, a nawet przeciw...
Specjalista -
1210796994000
PePoNeNt
Wysłana - 14 maja 2008 22:43
slotys , leucyna jest najbardziej anabolicznym aminokwasem z trzech ktore wchodzą w skład bcaa. działanie bcaa? niezaprzeczalne. dlaczego mialoby byc inaczej z leucyną solo? 1. opinie testujących sa jasne, działa. 2. badania nt leucyny tez sa jednoznaczne.
jak narazie trudno powiedzieć- wg. mnie napewno pelne bcaa przed treningiem, po natomiast może sie ukazać pewna wyższośc leucyny- ale to juz tylko domysły
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1210800020000
TrakaShi
Wysłana - 15 maja 2008 15:57
Zgadzam sie z apokalipsa.
Przed BCAA i po Leucyna, tym bardziej jak zapodajemy jakies bialko po treningu, bo tam tez mamy pelna palete aminokwasow. Badania prowadzone nad BCAA dowodza ze Izoleucyna i Walina sprzyja wytrzymalosci oraz poprawie kondycji, natomiast Leucyna ma wlasciwosci anaboliczne, pomaga nam budowac mase i wzrastac w sile. Moze bede nudny ale dzialanie tych aminokwasow bedzie tylko i wylacznie wtedy skuteczne gdy bedziemi mieli dobra diete.
dokładnie dieta po pierwsze....przed BCAA po Lecyna+Białko... fajne połaczenie moze dac taki zestaw przed terningiem BCAA+GlyceryGrow po treningu Lecyna (stak Olimpu)+Białko (albo Carbo)+GlyceryGrow.... to jest mój taki zestaw miedzy cyklami w DT (cena wychodzi około 5 - 5,5 zł na jeden dzien), chyba ze ktos lubi się bawic w jakies no-boostery to jeszcze moze dodac porcje jakiegos AAKG lub innego buzera jak ma kase:)
1214033965000
Przymszy
Wysłana - 21 czerwca 2008 09:51
Leucyna jest najważniejsza z tego trio BCAA. Najczęściej w BCAA aminokwasy te są wydzielone w proporcji 2-1-1 czyli Leucyny jest dwa razy tyle co izoleucyny czy waliny. Moim zadaniem warto przetestować, bo może się okazać, że sama Leucyna da troche lepszą regeneracje niż BCAA.
Ręce które ćwiczą
1214034662000
Ragnar3
Wysłana - 21 czerwca 2008 10:11
Uważam, że Leucyna sama w sobie daje dobre rezultaty, wspomaga synteze białek stąd powinno się ja łaczyc z białkiem ponadto zwiększa wydzielania insuliny (formon o działaniu anabolicznym - kolejny lus leucyny) która odgrywa ogromna role w metaboliźmie węglowodanów..wnioski sa nastepujace bezposrednio wspomaga synteze bialek, posrednio węglowodanów i tłuszczy...czyli działanie anaboliczne, regeneracja itd. Ale BCAA przed treningiem jest bardziej wskazana....tutaj duza role odgrywaja pozostałe dwa aminokwasy..podnoszą poziom energi, co poprawia komfort treningu..czyli wydaje sie, ze BCAA Strong bardziej by sie tutaj sprawdziała, przed treningiem:) To sa moje informację, jakie udało mi sie zebrac przez jakis czas, ale specem nie jestem i moge sie mylic...moze ktos inny sie wypowie:):)
Zmieniony przez - Ragnar3 w dniu 2008-06-21 10:12:28