Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Leucyna-jaki prepara najlepszy?

gasman

Wysłana - 11 maja 2008 14:49    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

na naszym rynku sa 3:muscletech leukic,pvl leukobolic i olimpu lucine stak,ktory jest najlepszy waszym zdaniem i czy jest sens to brac wogule skoro towar przypomina hmb ktore jest pochodna leucyny a nie dziala!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 maja 2008 15:55 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

mr_acid

Wysłana - 11 maja 2008 15:55    Edytuj Cytuj
cenowo chyba wychodzi olimpu i generalnie podnosi poziom regeneracji było już parę tematów na ten temat

"Mess with the best die like the rest"

PePoNeNt

Wysłana - 14 maja 2008 21:09    Edytuj Cytuj
trzebaby w praktyce sprawdzic wszystkie. nie powiem ci na podstawie etykiety co jest najlepsze bo moze to nie miec pokrycia w rzeczywistosci.

a czy jest sens stosowania leucyny? na pewno.

Vitamin-Shop Słupsk C.H. Passo ul. Tuwima 3/5a
[http://www.sfd.pl/Vitamin%2DShop_S%C5%82upsk_C%2EH%2E_Passo_ul%2E_Tuwima_3-t465690.html]

Perfect Body Center PeP SPORT Słupsk C.H.Jantar ul. Szczecińska 58
[http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY_CENTER_nowy_wymiar_sieci_handlowej-t468793-s36.html#post9]
Ekspert -

soltys88

Wysłana - 14 maja 2008 22:29    Edytuj Cytuj
PePoNeNt -> "a czy jest sens stosowania leucyny? na pewno."
w praktyce tez?

Jestem za, a nawet przeciw...
Specjalista -

PePoNeNt

Wysłana - 14 maja 2008 22:43    Edytuj Cytuj
slotys , leucyna jest najbardziej anabolicznym aminokwasem z trzech ktore wchodzą w skład bcaa. działanie bcaa? niezaprzeczalne. dlaczego mialoby byc inaczej z leucyną solo?
1. opinie testujących sa jasne, działa.
2. badania nt leucyny tez sa jednoznaczne.

Vitamin-Shop Słupsk C.H. Passo ul. Tuwima 3/5a
[http://www.sfd.pl/Vitamin%2DShop_S%C5%82upsk_C%2EH%2E_Passo_ul%2E_Tuwima_3-t465690.html]

Perfect Body Center PeP SPORT Słupsk C.H.Jantar ul. Szczecińska 58
[http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY_CENTER_nowy_wymiar_sieci_handlowej-t468793-s36.html#post9]
Ekspert -

soltys88

Wysłana - 14 maja 2008 22:53    Edytuj Cytuj
to tak przy okazji, lepiej BCAA czy sama leucyne?

Jestem za, a nawet przeciw...
Specjalista -

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 14 maja 2008 23:20    Edytuj Cytuj
jak narazie trudno powiedzieć- wg. mnie napewno pelne bcaa przed treningiem, po natomiast może sie ukazać pewna wyższośc leucyny- ale to juz tylko domysły

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

TrakaShi

Wysłana - 15 maja 2008 15:57    Edytuj Cytuj
Zgadzam sie z apokalipsa.

Przed BCAA i po Leucyna, tym bardziej jak zapodajemy jakies bialko po treningu, bo tam tez mamy pelna palete aminokwasow. Badania prowadzone nad BCAA dowodza ze Izoleucyna i Walina sprzyja wytrzymalosci oraz poprawie kondycji, natomiast Leucyna ma wlasciwosci anaboliczne, pomaga nam budowac mase i wzrastac w sile. Moze bede nudny ale dzialanie tych aminokwasow bedzie tylko i wylacznie wtedy skuteczne gdy bedziemi mieli dobra diete.

Ragnar3

Wysłana - 21 czerwca 2008 09:39    Edytuj Cytuj
dokładnie dieta po pierwsze....przed BCAA po Lecyna+Białko...
fajne połaczenie moze dac taki zestaw
przed terningiem BCAA+GlyceryGrow
po treningu Lecyna (stak Olimpu)+Białko (albo Carbo)+GlyceryGrow....
to jest mój taki zestaw miedzy cyklami w DT (cena wychodzi około 5 - 5,5 zł na jeden dzien), chyba ze ktos lubi się bawic w jakies no-boostery to jeszcze moze dodac porcje jakiegos AAKG lub innego buzera jak ma kase:)

Przymszy

Wysłana - 21 czerwca 2008 09:51    Edytuj Cytuj
Leucyna jest najważniejsza z tego trio BCAA. Najczęściej w BCAA aminokwasy te są wydzielone w proporcji 2-1-1 czyli Leucyny jest dwa razy tyle co izoleucyny czy waliny. Moim zadaniem warto przetestować, bo może się okazać, że sama Leucyna da troche lepszą regeneracje niż BCAA.

Ręce które ćwiczą

Ragnar3

Wysłana - 21 czerwca 2008 10:11    Edytuj Cytuj
Uważam, że Leucyna sama w sobie daje dobre rezultaty, wspomaga synteze białek stąd powinno się ja łaczyc z białkiem ponadto zwiększa wydzielania insuliny (formon o działaniu anabolicznym - kolejny lus leucyny) która odgrywa ogromna role w metaboliźmie węglowodanów..wnioski sa nastepujace bezposrednio wspomaga synteze bialek, posrednio węglowodanów i tłuszczy...czyli działanie anaboliczne, regeneracja itd.
Ale BCAA przed treningiem jest bardziej wskazana....tutaj duza role odgrywaja pozostałe dwa aminokwasy..podnoszą poziom energi, co poprawia komfort treningu..czyli wydaje sie, ze BCAA Strong bardziej by sie tutaj sprawdziała, przed treningiem:)
To sa moje informację, jakie udało mi sie zebrac przez jakis czas, ale specem nie jestem i moge sie mylic...moze ktos inny sie wypowie:):)

Zmieniony przez - Ragnar3 w dniu 2008-06-21 10:12:28

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Leucyna-jaki prepara najlepszy?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.