| Autor |
"Leucyna, kupić?" |
|
|
Eltoro_KrK
|
|
Wysłana - 8 luty 2010 12:00 | zgłoś naruszenie regulaminu
Kreatyne planuje wziąć w marcu. Teraz chciałem sobie zapodać coś na lepszą regeneracje, motywacje do treningów.
Zastanawiam się nad zakupem - Estryfikowanej leucyny od Olimpa i dodanie 5g do odżywki białkowej i płatków po treningu.
Co o tym sądzicie? Brał ktoś? Nie spodziewam się spektakularnych efektów. Poprostu zastanawiam się nad leucyną i NOZ IV i myśle czy nie będzie zdrowiej i lepiej leucyne
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
cyklon-b
|
|
tez ostatnio mocno zastanawialem sie nad leucyną, ale zrezygnowalem na rzecz wolnych bcaa/eaa zobacz ile w takiej przecietnej dawce tych supli jest leucyny, potem zobacz czy jest sens dodawac kupowac i brak kilka gram leucyny
w przecietnej porcji bcaa/eaa masz tyle gram leucyny ile w porcji np z olimpu + multum innych waznych aminokwasow
jedyny sens widze jesli ktos ma naprawde bardzo duzo kasy i bedzie bral po 10-20g leucyny do porcji bialka w prochu + okolotreningowo, to tylko moje zdanie
kupowac leucyne osobno i brac ~5g to nieporozumienie przy cenie tego suplementu, chyba ze ktos ma juz inne suple i doklada do nich osobno jeszcze leucyne
Zmieniony przez - cyklon-b w dniu 2010-02-08 13:21:11 | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Danieloo
|
|
zgadzam sie najleprzym wyborem jest bcaa, chyba ze jak wczesniej kolega wspomniał masz kase i bedziesz brałwieksze dawaki. | |
przyznaj SOG'a znawcy
|
|
|
|
Czarnuchok
|
|
patrzac pod trening kulturystyczny
leucyna ma najwieksze znaczenie
a sama leucyna w proszku kosztuje obecnie tyle samo co bcaa (500g ~100zl)
tak wiec koszt niewielki
przyznaj SOG'a ekspertowi
|
|
|
|
Eltoro_KrK
|
|
Z białka mi wyjdzie jakies 4g leucyny do tego 5g z supla i jest 9... To nie wiem, może rozpatrze opcje z xtend.
Ciekaw jestem jakie odczucia osób które brały i bcaa i leucyne, czy jest sens. Fakt faktem że leucyny jest dużo w np izolacie czy bcaa(sa takie bcaa ukierunkowane na duze ilosci leucyny) ale zainteresowala mnie ta moda amerykanska na leucyne po treningu.
|
|
|
|
Martainn
|
|
Zależy w jakim celu. Na redukcji leucyna sprawdza się bardzo dobrze. Nawet lepiej niż BCAA, a cena wychodzi dość podobna. Choć jak kto woli. Ja w moim przypadku na redukcjach czuję wyraźną różnicę.
Ale tak jak koledzy nie napisali. Nie jest to tani interes.
Ja jestem zdecydowanie jej zwolennikiem.
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2010-02-08 13:56:26
By codzienności złamać bicz | |
przyznaj SOG'a specjaliście
|
|
|
|
Czarnuchok
|
|
martain
ja nie chcialem mowic ze jem obecnie okolotreningowo 40g bcaa w tym 30g leucyny
bo przy naszym BF to trudno ocenic co ci chroni miesien
czy dieta czy bcaa
przyznaj SOG'a ekspertowi
|
|
|
|
Eltoro_KrK
|
|
|
|
|
Martainn
|
|
Czarnuchok hehe. Mi tu bardziej o typowe odczucia regeneracyjne chodzi jeśli tak można to określić:D
Eltoro_KrK wiesz. Cena jak BCAA, więc można spróbować.
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2010-02-08 14:17:27
By codzienności złamać bicz | |
przyznaj SOG'a specjaliście
|
|
|
|
dymek07
|
|
żeby walić porcję 10 - 20 gram leucyny to trzeba by było zapodać również w odpowiedniej ilość pozostałe aminokwasy...
leucyna na redukcje owszem dobra,przed treningowo
uważam , że lepiej jest brać przed treningowo do porcji białka ,najnowsze badania pokazują że leucyna brana po treningu razem z szejkiem z serwatki a samo białko serwatkowe występuje takie samo działanie anaboliczne...więc nie wiem czy jest sens dodawanie samej leucyny po treningu jeszcze w takich dużych dawkach | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Eltoro_KrK
|
|
|