Mam lekko ciemne blond włosy które są zniszczone są przesuszone i rzadkie po rannym myciu suche i na drugi dzień okropnie przetłuszczone chciałbym aby wyglądały zdrowo "normalnie" i były gęstsze... Proszę o pewne rady to mój problem przez który mam spore problemy w życiu... A i mam 16 lat:D
andyhug92, jeżeli to genetyka nic nie poraszisz, mozesz się jedynie wspomagać.... Ale są sposoby, napewno musisz zmienić szampon, i kupuj wzmacniający do włosów suchych i zniszczonych.. np. Redical z apteki to szampon ze skrzypem (9zł) i di tego serum ziołowo-witaminowe Redical ( 12zł) tez z apteki- to tańsza wersja... drozsza to zestaw ampułki + szampon wzmacniający aminodercos z Vischy ( koszt jakieś 200zł razem) Możesz łykać kapiwit, skrzypowite albo merz specjal zasadniczo poprawia kpndycje włosów i paznokci, nie zawadzi łykac magnez, bo jak mało go w organixmie to do dupsku dostają nasze kości i włosy miedzy innymi oczywiście, bo on ma wpływ na jeszcze wiele innych rzeczy.... Kup sobie odzywkę nawilzającą, możesz wetrzeć sobie trochę jedwabiu po myciu to wygładzi i nabłyszczy włosy... Tak więc jest wiele sposobów Pozdro...
Znawca -
1251652194000
andyhug92
Wysłana - 30 sierpnia 2009 21:04
Wielki dzięki :D A coś na gęstość włosów?
Lee
1251659062000
keval
Wysłana - 30 sierpnia 2009 22:56
szampon Redical jest dobry, też nie najgorszy jest Neril z Garniera ( kupisz w aptece i w Rossmanie też był kiedyś, ale raczej w aptekach pytaj koszt koło 25zł- co prawda na poczatku włosy po nim wypadają jak szalone, ale te wyrastające sa naprawde mocniejsze i grubsze... A i jeszcze jedno, na grubość,czyli kondycje włosa mają też wpływ te suplementy diety ( Kapiwit, merz specjal, skrzypowita itp). DODAM TYLKO, że osoby stosujące te specyfiki są niezadowolone z efektów i MAJĄ RACJE, ALE włos jest "żywy" tylko ok. 5 cm od skóry głowy, to co dalej jest już martwe i te wszyskie kapułki działają tylko trzeba je systematycznie brać i czekać na efekty, bo grubsze będą włosy wyrastające i to co przyrasta do starej części, to co martwe już grubsze nie bedzie i tabletki na to nie działają, więć pierwsze efekty zobaczysz po 2 - 3 miesiącach.