Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Lekarz rodzinny i tabletki antykoncepcyjne

Damixxx

Wysłana - 18 sierpnia 2006 10:37    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
pytanie mam
czy lekarz rodzinny lub dziecinny moze wypisac tabletki antykoncepcyjne?
chodzi o Yasmin
osoby zorientowane niech sie wpiszą

ogolnie moja lekarka rozne rzeczy wypisuje na moja ksiazeczke
nawet leki na serce dla ojca,czego nie moze robic
wiec mam z nią dobrze,zyjemy z nią w dobrych stosunkach
ale czy moze wypisac tablety antyk.?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 sierpnia 2006 16:02 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

malutka_k

Wysłana - 18 sierpnia 2006 16:02    Edytuj Cytuj
tabletki antykonecpcyjne w guncie rzeczy przepisuje ginekolog bo wczesniejszym zbadaniu dziewczyny/kobiety! dobiera odpowiednie laksrstwo do jej organizmu ! itd ! lekarz rodzinny raczej nie wypisze ci takowychtabletek ! moze to chyba jedynie zrobic gdy juz wczesniej dziewczyna byla u ginekologa i MA JUZ DOBRANE lekarstwo , a np obecnie jej gin.nie ma wiec udaje sie do rodzinnego bo przeciez tabletkli musisz przyjmowac prawie caly czas ! ale do takich sytuacji zadna rozsadna dziewczyna nie dopuscza zeby zabraklo jej tabletek antykoncepcyjnych !a ginekolog zazywczaj sie pyta czy przepisac odrazu 2 opakowania zeby nie trza bylo latac

Damixxx

Wysłana - 19 sierpnia 2006 00:15    Edytuj Cytuj
aha
no tak,byla 2 miechy temu u ginekologa
ale szkoda znow isc i zaplacic 100zl za wizyte
i potem 90zł za 3 packzi tablet
wiec chcielismy jakos tą stowe zaoszczedzic

malutka_k

Wysłana - 19 sierpnia 2006 13:11    Edytuj Cytuj
aha to prywatny ...
ale to dziwne bo po przepuisanie lekarstw nawet nie trzeba stac w kolejce tzn czekac...nie wiem mozesz sporbowac u swojego lekarza

Sama

Wysłana - 19 sierpnia 2006 15:33    Edytuj Cytuj
A dlaczego nie skorzystać z ginekologa w przychodni? No, chyba że brak ubezpieczenia- to rozumiem. Pigułki brałam 10 lat i dostawałam je bez czekania w kolejce na lekarza (poza pierwszą receptą), wypisywała mi je pielegniarka.

Sama

Wysłana - 19 sierpnia 2006 15:46    Edytuj Cytuj
Aha, jeszcze jedno. Jesli chodzi o Yasmin, to uwazaj na niego, nawet jesli przepisze Ci lekarz. Bo ja po tych pigułkach o mało nie umarłam. Przeczytaj dokładnie ulotkę. Jeśli będziesz mieć choć jedno przeciwskazanie do łykania tych pigułek, to odradzam. Brałam różne pigułki, ale tego pskudztwa mój organizm nie tolerował. Mają jednak jedną zaletę: są antyandrogenne. Tylko nie wiem dlaczego cztery razy droższe od Diane35.

malutka_k

Wysłana - 19 sierpnia 2006 16:36    Edytuj Cytuj
tak jk napisane ze sie nie czeka w kolejce !
i czemu nie chodzisz do publicznej przychodzni!
a pozatym u prywatnego tez nie trza placic za wizyte ,chyba ze beda jakies powiklania to wtedy yo

oska5

Wysłana - 19 sierpnia 2006 17:26    Edytuj Cytuj
o malo nie umarlas? a to czemu? a inne mozesz brac bez problemu? akurat to sa jedne z nowszych tabletek, w porownaniu z innymi maja niby najmniej skutkow ubocznych..

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

Damixxx

Wysłana - 19 sierpnia 2006 17:40    Edytuj Cytuj
a co sie stalo?

Sama

Wysłana - 19 sierpnia 2006 20:58    Edytuj Cytuj
Lekarz zmieniając mi pigułki nie zapytał o nic. A ja mam podwyzszony poziom trójglicerydów (co jest chyba u mnie dziedziczne), a na ulotce Yasmin pisze, że bezwzględnie nie wolno w takim przypadku brać tych pigułek, bo mogą spowodować zgon albo trwałe kalectwo. No i czułam się przez miesiąc tak, jakbym miała wciąż stan przedzawałowy- do czasu odstawienia tych pigułek. Poza tym w nocy dretwiały mi potwornie ręce, a mam tak tylko wtedy, gdy złapię infekcję nerek (wówczas jej nie miałam jednak) i czasami budzac się naprawdę się bałam o swoje zdrowie, a nawet życie. Yasmin jest moczopędny- ma to swoje dobre i złe strony. Po wszystkich innych pigułkach czułam się super (był Gravistat, Cilest

oska5

Wysłana - 19 sierpnia 2006 21:04    Edytuj Cytuj
czyli to nie wina tabletek tylko lekarza... proste
nie mozna zatem uogolnic ze te tabletki sa do niczego i nie mozna ich brac, to ze tobie nie pasowały nie znaczy ze komus innemu tez nie beda pasowac

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-08-19 21:05:42

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lekarz rodzinny i tabletki antykoncepcyjne

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.