Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Lejkowata klatka piersiowa

brother321

Wysłana - 02 marca 2010 18:09    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.
Mam 15 lat i mam lejkowatą klatkę piersiową. Bylem z tym juz u chirurga oraz ortopedy, lecz ostatnio u chirurga postanowilem sie zapytac na temat operacji metodą nussa. Bylem pewien ze jest to nawet wskazane, ale lekarz stwierdził ze w moim przypadku zabieg ta metoda nussa nic nie da poniewaz 'wgłębiony' jest wyrostek mieczykowaty a nie sam mostek i ze jest to chrząstka a nie kosc i po wyjeciu plytki po 2-3 latach wyrostek wroci do takiej formy jak jest teraz czyli się znowu zapadnie i ze nie warto abym się męczył operacjami i noszeniem plytki. Wpomnial pozniej o drugiej metodzie ktora jest bardziej 'inwazyjna' ale takze powiedzial ze nie ma to narazie sensu i zebym zglosil sie za 3 lata gdy bede pelnoletni i sam postanowię czy chce operacje, ale boje sie ze za 3 lata moze byc juz za pozno.
I tu nasuwa się moje pytanie, czy napewno nie ma szansy aby operacja metoda nussa pomogła? bo troche mnie to dziwi poniewaz przeczytalem duzo forow na temat klatki lejkowatej i nigdzie nie spotkalem sie z jakimi kolwiek niewskazaniami do operacji. Bardzo mi ta wada przeszkadza w codziennym zyciu i chce cos z tym zrobic i myslicie ze jest jakas szansa na operacje?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 marca 2010 18:11 
W większości przypadków polecamy:

Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maciekslu1

Wysłana - 02 marca 2010 18:11    Edytuj Cytuj
Forum tak ale czy sami lekarze siedza na tych forach czy ludzie miejacy mala stycznosc z przeprowadzaniem tego typu operacji?
Ja bym polecał konsultacje jeszcze z innym lekarzem jezeli stwierdzi ze sie nadajesz to cos tu jest nie tak.

Niespełnione rządu obietnice = temat zastępczy kibice

Pozdro Gainer Team Bez Maka

brother321

Wysłana - 02 marca 2010 18:57    Edytuj Cytuj
no dobrze, ale moze akurat ktos sie znajdzie, ktos kto bedzie umial pomóc

chucknoris

Wysłana - 02 marca 2010 19:10    Edytuj Cytuj
i zrobi zabieg za lekarza?

brother321

Wysłana - 02 marca 2010 19:27    Edytuj Cytuj
hmm, widze ze wszyscy sa tu bardzo pomocni i kazdy chce odpowiadac na moje pytania :/

belmonddd

Wysłana - 15 grudnia 2011 23:40    Edytuj Cytuj
Jeżeli macie pytania na temat szewskiej,lejkowatej klatki, doboru sposobu operacji czy jakiekolwiek pytania odnośnie tej wady piszcie czxxcz@wp.pl

CZARNI JASŁO JKS CHWDP

dedliz

Wysłana - 17 grudnia 2011 21:27    Edytuj Cytuj
Witam chciałbym żebyście mi powiedzieli i doradzili co zrobić jeśli na tych zdjęciach mam wadę klatki lejkowatej. Nie byłem u żadnego lekarza, ale oglądał mnie i nasłuchiwał pracy serca tym czymś no nazwy nie pamiętam:) lekarz w moim klubie i do tego pytał czy nie męczę się szybciej czy coś takiego. Wtedy dało mi to do myślenia, że może być ze mną coś nie tak :( Ogólnie moja sprawność fizyczna nie jest zła. Nie odczuwam przedwczesnego zmęczenia czy nie mam tak zwanej zadyszki podczas gry w piłkę nożną i biegania. Będę wdzięczny za odpowiedzi i za Wasze informację na ten temat.
Link do zdjęć:
ZDJĘCIA

POZDRAWIAM:)

Zmieniony przez - dedliz w dniu 2011-12-19 20:23:34

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lejkowata klatka piersiowa

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.