Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 911 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Fitness
Leg master - magic 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: leg master magic
Autor "Leg master - magic"   

moli211
 Wysłana - 4 luty 2010 12:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Moim problemem są otłuszczone nogi, jak mam czas to staram się regularnie chodzić na siłownię, jednak chciałabym coś też robić w domu i na allegro znalazłam przyrząd o nazwie leg master- magic. Co na jego temat sądzicie??
[allegro.pl/item908786206_leg_master_magic_oryginal_hit_master_lp99.html]

Do sukcesy nie ma żadnej windy. Trzeba iść po schodach.

przyznaj SOG'a

Jendrek74
 Wysłana - 4 luty 2010 22:59      [zgłoszenie]

Nie lubię takich kolorowych wynalazków.
Dużo dziewczyn odchudziłem na wolnych ciężarach.
Przysiad, wykroki, maszyna nożna.
Jedynie steper z regulacją obciążenia się sprawdzał.
Jest wiele ćwiczeń, które można robić w domu bez sprzętu.
Jak dasz foty nóg ( przód, bok, tył ) to coś wymyślimy.
Pozdrawiam.

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 5 luty 2010 09:25      [zgłoszenie]

Fotek w tej chwili nie mogę wstawić, jak coś to po weekendzie. Ale mogę podać swoje dokładne wymiary, bo wczoraj się porządnie zmierzyłam. Wymiary w cm
Piersi -92
Biodra- 94
Talia-68
Ramiona- 101
Szyja- 31,5
Udo- 56
Kolano-38
Łydka-37
Kostka-23
Biceps- 29

Obwody mierzyłam w najszerszych miejscach

przyznaj SOG'a

Jendrek74
 Wysłana - 5 luty 2010 09:41      [zgłoszenie]

Próbowałem znaleźć wymiary odpowiadające Twojemu wzrostowi.
Ale jak się okazuje, to miałem kontakt z kobietami ( z metra ciętymi ) w porównaniu z Twoim wzrostem. Lecz sprawdzając proporcję nie widzę tutaj czegoś, co by mogło niepokoić. Wszystko pewnie zależ od kształty i jakości. Jeśli udo było mierzone w najgrubszym miejscu - to wynik jest OK Do pozostałych wymiarów minimum jakie było by jeszcze proporcjonalne to 54 cm - więc masz tylko 2 cm do zbicia. Oczywiście jak się uprzesz. I co jeszcze widzę to kolano 38 cm ( mierzone na środku ) dziewczyny o podobnych wymiarach miały około 35 cm. Co może oznaczać, że nie ćwiczysz rowerka, steperka lub innych ćwiczeń z dużą ilością powtórzeń. Tu jest do zrzucenia 3 cm. Ale to naprawdę nie wymaga dużego nakładu pracy. Na kolana można 2 x w tygodniu wyjść i zejść po schodach 12 piętrowego bloku. I po 2 miesiącach masz przeguby piękne jak rodowity koń. Za zdjęć mógłbym więcej wyczytać i zalecić. I pewnie inni ludzie znający się na tym też. Pozdrawiam.

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 5 luty 2010 11:59      [zgłoszenie]

Tak niewiele napisałeś a nawet nie zdajesz sobie jak wiele mi pomogłeś i zmotywowałeś. Oczywiście sog poleciał.
Te otłuszczone kolana to efekt siedzącej pracy, od 9 do 17 nie podnoszę się od biurka. W domu mam steper skrętny więc dzień od dzisiaj będę zaczynać od niego, a jeśli chodzi o wchodzenia na 12pietro to w moim mieście bloki mają ich max 4 i nie ma wind
Ile czasu na tym steperze spędzać? 20-30 min?

przyznaj SOG'a

Jendrek74
 Wysłana - 5 luty 2010 12:19      [zgłoszenie]

Steper - proponuję progres, ćwicz pierwszy raz do wstępnego zmęczenia. Tępo stałe ( średnio szybki spacer )Włącz stoper i zobacz ile czasu to zajęło. Na każdy trening dodawaj po 2 minuty.
Mogę zdradzić metodę zawodniczek - owiń kolana workami na śmieci podczas treningu ( dość szczelnie od dołu ) potęguje efekt x 3
Ćwicz nie częściej niż 2 x w tygodniu.
Życzę kolan jak tasaki.
Pozdrawiam.

Zmieniony przez - Jendrek74 w dniu 2010-02-05 12:20:41

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 5 luty 2010 12:34      [zgłoszenie]

dzięki w weekend zacznę ze stepperem szaleć a po weekendzie wstawię zdjęcia i może ci coś jeszcze do głowy przyjdzie by naprawić moją sylwetkę.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

przyznaj SOG'a

Jendrek74
 Wysłana - 5 luty 2010 12:40      [zgłoszenie]

OK, tylko przyłóż się do fotek tak aby można było coś stwierdzić.
Posprawdzaj na forum jak to wygląda.

[http://www.sfd.pl/%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3Bcel__perfekcyjna_sylwetka%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3B%26lt%3B_czas_7_miesiecy-t557770.html]

To są foty prawie, że dobre.

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 5 luty 2010 13:14      [zgłoszenie]

Postaram się o jak najlepsze fotki, trochę to krępujące ale zależy mi na efektach więc muszę się poświęcić. Jak już cie tak zasypuje pytaniami i widzę że masz ogromną wiedzę, to może mi podpowiesz w jeszcze jednej kwestii.
Postanowiłam tez zapisać się na siłkę- chodzę na nią 3-4 razy w tygodniu (byłam 2 razy dopiero). Powiedziałam dla dziewczyny, która siedzi na recepcji, że zależy mi na zrzuceniu nóg i ona podpowiedziała mi na czym mam ćwiczyć. Zgodnie z jej podpowiedzią wykonywałam taki trening:
5min - steper
4*25- odwodziciel
5min rowerek
4*25- przywodziciel
20-min bieżnia (5min tempo 8, 12min tempo 11, 1min tempo 8)
4*15- uginanie nóg na ławeczce leżąc
5min - orbitrek
4*15- prostowanie nóg na ławeczce siedząc
5min- narciarz
3*12- wznosy tułowia, chyba tak to się nazywa. Ćwiczenie na ławce na plecy- ze zwisu podnosisz tułów.
4*20- brzuszki na ławce

Czasy i ilość powtórzeń sama sobie wymyśliłam.
Czy ten trening jest ok. Trenowałam 2 dni i dzień przerwy. Dziś też po pracy chcę iść, ale trochę zakwasy na nogach mam, ale jak mówi znane przysłowie "chcesz być piękna, no to cierp"

przyznaj SOG'a

Jendrek74
 Wysłana - 5 luty 2010 13:42      [zgłoszenie]

Oj nie, intuicja Ci źle podpowiadała.
Jeśli chcesz ćwiczyć tylko nogi, to ćwicz je na siłowni tylko raz w tygodniu. Ćwiczenia wykonujemy seriami, każde ćwiczenie po kolei.
Ilość serii zależy od zaangażowania i celu, ilość powtórzeń też.
Ilość ćwiczeń też.
Dam przykładowy trening żony na nogi z jednego dnia.
Przysiad ze sztangą 4 serie 30,27,25,22 - powtórzenia, do każdej serii zwiększa ciężar. Skończy to ćwiczenie i idzie na maszynę nożną (prostowanie nóg) Serie i powtórzenia j.w później maszyna tył uginanie nóg ( pięty do pośladków ) 5serii 30,27,25,24,22 powtórzenia. Następnie uderzanie piętą w pośladek stojąc przy ścianie w podporze 5 serii 40,37,35,34,32. łydki stojąc na podstawce lub talarkach obciążeniowych 7 serii z własnym ciałem, powtórzeń tyle ile się da. Taki trening pozwala jej utrzymać obwody nóg w miejscu. Ale następuje powolne utwardzanie (zastępowanie tłuszczu mięśniem ) Dodając do tych ćwiczeń liczbę powtórzeń i serii a zmniejszając ciężar uzyskamy spalanie tłuszczu i zmniejszanie obwodów. Zmniejszanie liczby serii i powtórzeń oraz zwiększanie ciężarów powoduje przyrost masy mięśniowej i nie tylko.

[http://www.sfd.pl/PO_10_LATACH_PRZEWY_POWR%C3%93T_DO_POS%C4%84GOWEJ_SYLWETKI-t567172.html]

Tu są foty żony, możesz sprawdzić uda.

przyznaj SOG'a

moli211
 Wysłana - 5 luty 2010 14:02      [zgłoszenie]

Dzięki
dziś spróbuje. Wszystko dla mnie tu jasne tylko nie wiem co to za ćwiczenie "uderzanie piętą w pośladek stojąc przy ścianie w podporze"- to na jakiejś maszynie jest?
A kiedy aeroby robić tzn bieżnie, orbitrek?

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Leg master - magic

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

<< PO 10 LATACH PRZEWY POWRÓT DO POSĄGOWEJ SYLWETKI / Piotr Małachowski - Vice Mistrz Polski - Kulturystyka >>

Podobne: Wasze zdanie >LEG MAGIC

Warto przeczytać: cafefutbol | cafe futbol | boniek | ile treningu na kretce | ile dni treningu na kreatynie | plaster kondycyjny | pasy wyszczuplajace | enthanate iran | massacra co z tym najlepiej laczyc | co laczyc z massacra | massacra z czym laczyc | massacra dodatki | zastój na cyklu | w niemczech | silownia w niemczech | moja silownia niemcy | gainer swia | gainer swi | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL