Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Leczenie poprzez diete....

Pauleq

Wysłana - 03 kwietnia 2005 12:05    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Całkowicie niechcąco wpadlem dzisiaj na bardzo ciekawa strone Chcem podzielic sie wiadomosciami z niej z Wami..

ODPOWIEDNIA DIETA MOŻE WSPOMAGAĆ LECZENIE WIELU CHORÓB.

ANEMIA - mięso, wątróbka, drób, produkty zbożowe wzbogacone w żelazo, zielonolistne warzywa, nasiona roślin strączkowych i słonecznika, suszone figi.

ASTMA - owoce i warzywa, soja, tofu, łosoś, pełnoziarniste produkty zbożowe.

CUKRZYCA, CHOROBY TARCZYCY - ryby, pełnoziarniste produkty zbożowe, pestki dyni, słonecznika i ziarna sezamowego, nasiona roślin strączkowych.

CHOROBY REUMATYCZNE - owoce i warzywa, pełnoziarniste produkty zbożowe.

CHOROBY NOWOTWOROWE - pełnoziarniste pieczywo, fasola, groch, soczewica, owoce (oprócz najsłodszych, czyli winogron, mango, czereśni), warzywa, mięso, sery i jaja.

CHOROBY WĄTROBY - owoce cytrusowe, truskawki, ryby, zielonolistne warzywa i owoce.

KAMICA ŻÓŁCIOWA - pieczywo, ryż, owoce i warzywa, otręby owsiane, nasiona roślin strączkowych.

KURCZE MIĘŚNI - produkty mleczne, ryby, orzechy, nasiona dyni i słonecznika, awokado, oleje roślinne, jaja.

ŁUSZCZYCA - tłuste ryby (łosoś, tuńczyk, makrela).

MIAŻDŻYCA, NADCIŚNIENIE - owoce i warzywa, tłuste ryby.

MIGRENA - herbata ze świeżo startym imbirem, tłuste ryby.

PRZEWLEKŁA DEPRESJA - nasiona roślin strączkowych, ryby i skorupiaki, pełnoziarniste produkty zbożowe, owoce i warzywa, chude mięso.

TRĄDZIK - skorupiaki, orzechy, chude mięso, owoce i warzywa.

WZDĘCIA - jogurt, herbaty z kopru i miętowa.

ZABURZENIA UKŁADU KRĄŻENIA - tłuste ryby, owoce i warzywa, czosnek, cebula.

ZAPALENIE PŁUC - owoce i warzywa, tłuste ryby, jaja, soki owocowe.

ŻYLAKI - pełnoziarniste pieczywo, owoce i warzywa, oleje roślinne, awokado.

Źródło: http://www.fit.pl/leczenie_dieta.htm

Zmieniony przez - Pauleq w dniu 2005-04-03 12:07:31

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 kwietnia 2005 15:16 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 03 kwietnia 2005 15:16    Edytuj Cytuj
Łap soga, moze ktos skorzysta.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 03 kwietnia 2005 18:47    Edytuj Cytuj
ja mam całe książki co trzeba stosować w danych chorobach , co pomaga a co szkodzi oraz o ziołach
ale niechce mi się przepisywać i woglue za dużo byków robie nikt by mnie nie rozczytał
ale z twojego może ktoś skożysta

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Pauleq

Wysłana - 03 kwietnia 2005 20:29    Edytuj Cytuj
juz dostalem za to pare sogow, ale nikt oprocz Was sie nie wpisal

Sachem

Wysłana - 03 kwietnia 2005 20:38    Edytuj Cytuj
nie ma obowiazku sie wpisywac

ja polecam podejsc do sprawy calosciowo - zbilansowana dieta i duzo ruchu i mozna sie pozbyc wszystkich dolegliwosci jak rowniez zaopbiegac chorobom. aha jeszcze spokoj ducha - to podstawa

[http://www.smoczyjezdzcy.pl] - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Ekspert -

kziel1

Wysłana - 30 lipca 2007 22:43    Edytuj Cytuj
czesto tu sie pojawia pelnoziarniste pieczywo, ale jaki skladnik w nim odpowiada za to wszystko? czy to jest dane zboze, drozdze czy moze spulchniacz? chyba nie powinienem sie przejmowac skoro jem z takich produktow podchodzacych pod zbozowe: platki owsiane, slonecznik, orzechy wloskie, olej lniany, oliwa i tran? bo chleba nie mam w diecie i mysle ze mozna go zastapic.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Leczenie poprzez diete....

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.