Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Temat: Treść:
Temat został odczytany 788 razy
Ankieta
Lekarz mongoł sam się lecze z saa.
25,00% (5)
Stosuje się do zaleceń lekarza .
25,00% (5)
Nie lecze samo minie .
50,00% (10)
Autor

Leczenie kontuzji za pomocą Saa ....fakty nie mity !!

Ziemny

Wysłana - 07 października 2008 15:13    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez krzykacz z działu 'Zdrowie'.

Sprawdź swoje BMI

Witam przeglądam dział doping dość często i niepokoi mnie sytuacja w której młodzi ludzie z kontuzjami różnego typu szukają pomocy w dziale doping .Zerwane mięśnie ,połamane kończyny nieważny typ kontuzji pseudo fachowcy (nie mylić z fachowcami forum) zalecają od razu kontakt z nandrolonem ,teściem .Prosił bym o wypowiedzenie się osób znających w temacie jak to jest w sporcie zawodowym/amatorskim ,jakie podejście do saa mają lekarze med sportowej fizjoterapeuci/rehabilitanci i jakie wpływ w leczeniu kontuzji rzeczywiście one mają .Chciałbym rozwiać wątpliwości w tym temacie. Osobiście jestem przeciwnikiem saa w leczeniu kontuzji , jeśli się mylę proszę mnie naprowadzić na odpowiedni tor myśleniowy ,jeśli mam rację prosił bym o poparcie konkretnymi wypowiedziami .

Zmieniony przez - Ziemny w dniu 2008-10-07 17:19:22

Jak by nie było zawsze jest mało!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 października 2008 02:20 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Ziemny

Wysłana - 08 października 2008 02:20    Edytuj Cytuj
No panowie nikt nie ma zdania w owym temacie ??

kradam

Wysłana - 08 października 2008 10:55    Edytuj Cytuj
Generalnie nie stosuje się, chyba że mówimy o wyczynie i że tak powiem cichych relacjach między zawodnikiem a lekarzem. A o tym mam prawo nie wiedzieć.
Na kontuzje jest mnóstwo "cudownych" rad. Najczęściej warto zapytać autora jaki jest mechanizm działania polecanej przez niego metody i na tym się dyskusja kończy.
Poza tym większość osób nie rozumie, że ocenianie skuteczności danego środka tylko na podstawie tego, że komuś "pomogło", jest najczęściej jedynie dowodem ograniczenia umysłowego.
Przyznam, że czasem rady odnośnie kontuzji w innych działach czytam w ramach humoru

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 08 października 2008 11:04    Edytuj Cytuj
W takim razie temat bardziej do tamtego działu pasuje.
Tam spotkać idzie osoby, które porwały się na te metody / praktyki i może zechcą się wypowiedzieć...

Ogólnie może być ciakawy jak się rozwinie bo sporo rzeczywiście jest pytań o wspomaganie się saa przy kontuzjach, a odp są w sumie wymijające...

doping & zdrowie
Ekspert -

Ziemny

Wysłana - 10 października 2008 03:26    Edytuj Cytuj
Prosił bym o zabieranie głosu w tym temacie przecież każdy w życiu borykał się z kontuzją ,ileż to osób przez ostatnie dni polecało właśnie dece jako lek cud ,poprzyjcie wypowiedzi przykładami.Miło by było gdyby specjaliści wyrazili swoją opinię .Ciekawe tematy brak odpowiedzi ,tematy z dupy po 5 stron pseudo porad !!

BadMad ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 października 2008 04:28    Edytuj Cytuj
Fakt jest taki że nandrolon w postaciu phenylu/deki nie stosowalem/ pomógł mi w zaleczeniu kontuzji : nadgarstka,obydwu łokci.w różnych okresach różne kontuzje/. Przy czym były to urazy niegrożne,drobny stan zapalny,przeciążenie,które jednak nie pozwałało na wykonanie normalnego treningu.
Bark który strzelił mi 6 lat temu do teraz daje o sobie znać i żadne saa nie przyczyniły się do polepszenia tego stanu.
Kumpel z którym ładuję/trenuję od samego początku przygody z żelastwem miał częstsze problemy z łokciami/nadgarstkami i bóle ustępowały jedynie podczas kuracji z użyciem m.in. nandrolonów,po cyklach dolegliwości z reguły wracały.

W marcu miałem rozpruty kawałkiem butelki triceps,2 głębokie szyte rany oraz pomniejsze,kończyłem akurat cyklon propem i metą i mogę powiedzieć że rana zagoiła się błyskawicznie,na tyle że nie zdążyłem sciągnąć szwów i zaczęły wrastać w rękę /chirurg potwierdził że zagojenie nastąpiło szybciej niz mozna by się spodziewać/

Obecnie również na skutek nieszcześliwego zdarzenia rozpierdzieliłem nogę w kostce czego efektem/prócz skręcenia w stawie skokowym/ była rana szarpana głęboka na tyle że widać było kość.Jestem jeszcze "pod wpływem" enana i tu akurat nie mogę stwierdzić czy miał jakikolwiek wpływ na zagojenie rany ale zrasta się stosunkowo szybko.

Zmieniony przez - BadMad w dniu 2008-10-10 04:29:34

12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>
Ekspert -

Ziemny

Wysłana - 10 października 2008 16:03    Edytuj Cytuj
A jak z agregacją płytek krwi podczas cyklu ja zauważyłem że znacznie się wydłuża , u osób które z natury mają słabą krzepliwość a doznały by jakiegoś urazu(zranienia) podczas cyklu rana mogła by goić się naprawdę długo ??

BadMad ZASŁUŻONY

Wysłana - 10 października 2008 17:46    Edytuj Cytuj
Jak to się wydłuża?Wiele osób stosuje kwas acetylosalicylowy aby właśnie tą agregację powstrzymać celem rozrzedzenia krwi/profilaktyka miażdżycowa/

12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>
Ekspert -

-SHIELD-

Wysłana - 10 października 2008 20:37    Edytuj Cytuj
krew staje sie mniej krzepliwa po dece.

Zmieniony przez - -SHIELD- w dniu 2008-10-10 20:38:03
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Leczenie kontuzji za pomocą Saa ....fakty nie mity !!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.