Temat został odczytany 1690 razy
słowa kluczowe: carnitine 
Autor

L-carnitine 600

koma11

Wysłana - 23 marca 2009 02:01    Edytuj Cytuj
Kupiłam niedawno w/w produkt, ale stwierdziłam, że to minimalnie za duża dawka, nie potrzebuję tego aż tyle. Otworzyłam więc kapsułkę i odsypałam trochę proszku. Po 2 dniach proszek przypominał raczej tłustą masę.
1.Czy zjedzenie tego nie jest niebezpieczne?
2.Jaka substancja powstała z suplemenciku; skład podaję:
L-karnityna 600mg
L-arginina
chlorowodorek L-ornityny
3. Dlaczego zareagowało? Typuję na kontakt z wodą w powietrzu, ale ciekawe, co powie ekspert
Pozdrawiam

<<Kształty, jakie przybiera duch-ogień,to tyko puste barwy i formy>>

Rozwój Activlab

Wysłana - 23 marca 2009 09:49    Edytuj Cytuj
koma11,

1. Nie jest niebezpieczne.
2. Mieszanina o składzie jakościowym:
L-karnityna
L-arginina
Chlorowodorek L-ornityny
Woda
3. Dobrze typujesz. Karnityna jest substancją silnie higroskopijną. Właściwość ta powoduje 'rozpływanie' się całej mieszaniny, w której L-karnityna ma największy udział, pod wpływem wody z powietrza. Jeżeli chodzi o dawkę, to nie musisz się obawiać: zalecana to 1 - 2g L-karnityny dziennie. Jako ekspert, pragnę również zaznaczyć, iż nie zalecamy łączenia suplementów z alkoholem.

Pozdrawiam,

AXEL97

Wysłana - 23 marca 2009 15:25    Edytuj Cytuj
koma 600mg to mala dawka jedz 2 naraz a nie jeszcze dziel to !

koma11

Wysłana - 23 marca 2009 20:58    Edytuj Cytuj
Dzięki. O to mi chodziło.A co do dawki to akurat byłam chora, mało się ruszałam, więc postanowiłam podzielić...Po paru dniach kumulacji potrafi sprawić sporo kłopotów.

Siodema

Wysłana - 24 marca 2009 15:38    Edytuj Cytuj
2 a nawet 3 kaps...

Dieta jest dla frajerow ,ktorych nie stac na suple.
Suple sa dla frajerow ,ktorzy boja sie igly

"zebym choc raz sie nie wstydzil latem jak zdejme koszulke na plazy"

koma11

Wysłana - 22 sierpnia 2009 23:26    Edytuj Cytuj
Za to na lipiec niespodzianka: od jesieni 13 kg tłuszczu redukcja, tyleż samo mięska na +. I to wszystko z ActiveL. Na jesieni miałam koszmarne wręcz BT (mierzę elektronicznie), dziury w tkance mięśniowej włącznie, niestety już z m.oddechowymi. Popularne kosmetyki dały efekty wręcz przeciwne - na skórze utworzyły się 2 cm.' bryczesy' przypominające cellulite w miejscach aplikacji żelów.Dermatolog stwierdził, że czegoś takiego jeszcze nie widział. Szukałam na ' własną rękę' dobrych odżywek z L- karnityną -'La Karnita' to była rzecz zdecydowanie za słaba. Ale dieta, lekarstwa, suple &amp; trening dały efekty!!!

Nie zmuszajcie mnie tylko do jedzenia tego po 3 tabsy dziennie - miałam od od jesieni zatory i wszystko ląduje razem z krwią np. gdzieś w kończynie górnej. Po co właśnie tam ego tyle, może mi wyjaśnicie, panowie?

Pitt Bull ActivLab

Wysłana - 24 sierpnia 2009 15:57    Edytuj Cytuj
600mg to malo , na forum sa osoby twierdzace ze skutecznie dzialajaca dawka karnityny przed treningiem to okolo 3-4g!! :) (tu juz idzie o poprawe jakosci treningu , wieksza wydolnosc itp itd)

"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają
mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Specjalista -

MolderDist

Wysłana - 24 sierpnia 2009 23:59    Edytuj Cytuj
Sam stosowałem przez 3 miesiące na redukcji własnie l-carnityne 600

najpierw 4 kaps, a potem do konca po 5 kaps dziennie pgodzine przed areobami lub godzine po posiłku i 1,5 h przed siłką.

Co odczuwałem - poprawiona wytrzymałość, wydolność. Dłużej mogłem kręcić areoby, krótsze przerwy pomiędzy seriami na siłce.

135 kapsułek wychodzi tanio (taniej niż 1000 mg z Activlaba), więc jeżeli chcemy rezultatów to nie należy oszczedzać na tych 4-5 kapsach.

Pitt Bull ActivLab

Wysłana - 25 sierpnia 2009 00:20    Edytuj Cytuj
z tego co sie orientuje najlepiej wychodzi carnitine3

mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Specjalista -

MolderDist

Wysłana - 25 sierpnia 2009 00:25    Edytuj Cytuj
Tak carnityne-3 napewno jest ciekawym prduktem i chyba nigdzie indziej jeszcze nie widziałe połączenie 3 form karnityny. Jednak cena również jest większa hehe a brak jeszcze konkretnych opinii o tym produkcie.

Pitt Bull ActivLab

Wysłana - 25 sierpnia 2009 00:29    Edytuj Cytuj
jesli brac pod uwage ze to poprostu karnityna owszem
jesli przeliczysz sobie osobne cene ALC to juz wychodzi inaczej

Specjalista -

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

L-carnitine 600

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.