Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kyokushin - Jak się przygotować

TOXYN

Wysłana - 26 lutego 2005 22:34    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Po zakończeniu tego roku szkolnego chce się zapisać na treningi Kyokushin. Mam 16 lat wcześniej trenowałem 2 miesiące Oyama karate, więc praktycznie nie mam doświadczenia. A moje pytania są następujące:
1. Jak trenować przez ten okres do końca roku, aby przygotować się odpowiednio na wymagania fizyczne stawiane na treningach?
2. Jaki sprzęt powinienem zakupić?
3. Czy są osoby trenujące w Jeleniej Górze, jeśli tak czy mogą mi udzielić jakiś informacji, co do ilości treningów cen itd.,
4. Czy w Jeleniej są dobre treningi czy lepiej zapisać się gdzieś w niedalekiej okolicy i dojeżdżać?
Z góry Dziękuje za odpowiedzi

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 lutego 2005 02:35 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

iHwarangi

Wysłana - 27 lutego 2005 02:35    Edytuj Cytuj
- plywalnia,pobiegaj raz w tygodniu lub pograj w cos dynamicznego (kosz,noga itp.)
- nie kupuj nic, odloz sobie pieniazki -trener powie co i kiedy kupic a nawet moze i gdzie,zeby dobre bylo
- jesli palisz -rzuc palenie
-> poprostu nie siedz na dupsku<-

pewnym swojej wiedzy jest się wtedy,kiedy się wie mało-wraz z wiedzą rosną wątpliwości

TOXYN

Wysłana - 27 lutego 2005 03:10    Edytuj Cytuj
Biegać już zacząłem po wczorajszym mam takie zakwasy ze lepiej nie mówić ledwo, co się doczołgałem po schodach do domu, ale i tak się dziwie, że tyle(1h) byłem w stanie biegać a mogłem i więcej, ale mnie ojciec z rytmu wybił jak zaczął się drzeć, że już późno (było coś koło 23:30) i mam wracać do domu jakoś wtedy zacząłem się męczyć:/
Palić nie palę pić też nie piję
Będę musiał jedynie kaske uzbierać na sprzęt i będzie git
Tylko ciekawi mnei jeszcze po ile są treningi

Edit: Zapomniał bym o dość może banalnej sprawie ale ja nie wiem Jak się wymawia Kyokushin??

Zmieniony przez - TOXYN w dniu 2005-02-27 09:50:10

McGriff

Wysłana - 27 lutego 2005 11:06    Edytuj Cytuj
W Jeleniej Górze masz super klub Oyama Karate tam ci sie polecam zapisać.
Rozciagajj sie dużo kondycja zacznij wyrabiać stopniow najpierw raz w tyg.póxniej dwa itd... aż w wakacje bedziesz miał super kondycje.

TOXYN

Wysłana - 27 lutego 2005 11:53    Edytuj Cytuj
Na Oyama chodziłem te 2 miechy musiałem przerwać przez szkołę, ale nie pasi mi tam jedna rzecz a mianowicie za mały rygor. Na treningach jest za duży luz i ludzie jacyś mało poważni. Szukam czegoś gdzie nie tylko nauczę się walczyć, ale nauczę się też samodyscypliny i stosownego zachowania do uprawianego sportu. Znam kilka osób z Oyamy w Jeleniej i niczego ich tam nie nauczono (poza karate rzecz jasna) Wiadomo, że nie wszyscy, ale jednak są takie osoby. To takie moje zdanie na temat Oyamy w Jeleniej. Bynajmniej na Oyama karate zapisywać się nie chcę może kiedyś jako uzupełnianie zacznę trenować w Omamie

Co do treningu rozciąganie i bieganie to 2 podstawy, które mam w planie i już realizuje. Kurde jezyk na forum mi sie zymienił i mam z tam gdyie z%+=

Zmieniony przez - TOXYN w dniu 2005-02-27 11:55:21

McGriff

Wysłana - 27 lutego 2005 16:42    Edytuj Cytuj
Jelenia góra ma jednych z najlepsyzch wojowników w Oyama,ale co do rygoru to mnie dziwi słyszałem ze jest tak ostra dyscyplina itp.Ale jak byłeś to wiesz lepiej.

kanji

Wysłana - 27 lutego 2005 18:10    Edytuj Cytuj
No to jak oni są najlepsi to niechciał bym widzieć tych średnich i słabych bo chyba wala browara na sali i graja w pokerka

TOXYN

Wysłana - 27 lutego 2005 18:52    Edytuj Cytuj
"Jelenia góra ma jednych z najlepsyzch wojowników w Oyama" - tu się zgodzę Ale nie powiem aby wszyscy z tych najlepszych byli godni sztuk walki Ale to już inna bajka Ale aby nie było i tam mam szacunek dla tych ludzi za wytrwałość bo jednak karate sie nauczyli i to na poziomie

p.s. wciąż czekam na odp. na moje pytania

kanji

Wysłana - 27 lutego 2005 19:37    Edytuj Cytuj
No prawie w każdym klubie taki rodzynek sie narodził ale szybko umierał i dlatego liczy sie ogół.
A co do sprzętu to napewno polecam ochraniacze goleń stopa,piąstkówki, przyda się skakanka.
Dobre treningi sa prowadzone w Dzierżoniowie czy we Wrocławiu ale mysle,że na twoim poziomie narzie to nie odgrywa roli.

TOXYN

Wysłana - 27 lutego 2005 20:40    Edytuj Cytuj
to jeszcze pytanie
Jak się wymawia Kyokushin??
I czy istnieje jakaś strona jeleniogórska na której można sie coś dowiedzieć bo jak narazie znalazłem tylko maila do Kyokushin w jeleniej.
Ja tymczasem idę pobiegać bo pogoda jest wypaśna

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 27 lutego 2005 20:52    Edytuj Cytuj
Wymawia się podobnie jak się czyta
Kjokuszyn, z tym, że to 'u' jest takie bezdźwięczne a 'i' podchodzi pod 'y' No, przynajmniej ja tak mówie

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kyokushin - Jak się przygotować

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.