Trochę poszperałem no i nic nie znalazłem mianowicie chodzi mi o to czy kurs ochroniarski mozna rozpocząć przed 18 urodzinami czy trzeba czekać na tę pełnoletniość Może wiecie cos na ten temat???
coś Ty. jak na studium policealne mozesz iść ze średnim wykształceniem się edukować... Masz 2 lata to akurat "papier" dostaniesz po 20. jak z pośredniaka to żeby na kurs iść trzeba miec ukonczone 21 lat
żyj tak aby inni przez Ciebie nie płakali
1239827899000
QUEBLO
Wysłana - 15 kwietnia 2009 22:54
jeśli chodzi Ci o kurs ochrony po którym będziesz pracownikiem ochrony z I licencją to:
2. O wydanie licencji pracownika ochrony fizycznej pierwszego stopnia może ubiegać się osoba, która: 1) ma obywatelstwo polskie, 2) ukończyła 21 lat, 3) ukończyła szkołę podstawową, 4) ma pełną zdolność do czynności prawnych, stwierdzoną własnym oświadczeniem, 5) nie była skazana prawomocnym orzeczeniem za przestępstwo umyślne, 6) ma uregulowany stosunek do służby wojskowej
Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2009-04-15 22:54:48
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1239828840000
Smog93
Wysłana - 15 kwietnia 2009 22:55
Troszkę inaczej to sobie wyobrażałem a jak inaczej mogę sobie złapać robotę jako ochroniarz np. jako bramkarz na imprezach???
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
1239828955000
QUEBLO
Wysłana - 15 kwietnia 2009 23:11
bramkarz na imprezach nie musi być licencjonowanym POF, no chyba ze mowa o porządnych lokalach czy imprezach. A jeśli nie musi być licencjonowany to i nie obowiazuje tu granica wieku lat 21
Jak zdobyć taką fuche? Że tak powiem,przekonać do siebie własciciela lokalu który dałby Ci ta fuche
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1239829903000
jacek1111
Wysłana - 15 kwietnia 2009 23:12
zalezy o jakie Ci imprezy chodzi jezeli balety to teraz bynajmniej u mnie w miescie nie ma juz tego stereotypu ze musisz byc 2x2 i miec twarz mordercy wystarczy sie dobrze napi****alac najczesciej poszukuja bramkarzy w jakis sekcjach mma/boks/mt itd
jezeli chodzi Ci o imprezy masowe to wiekszosc pracownikow zatrudniaja na lewo
1239829921000
słaby 56
Wysłana - 15 kwietnia 2009 23:19
Trzeba mieć kolegów na bramkach,którzy poręczą przed szefem lokalu za Ciebie i Twoje umiejętności.Koledzy muszą być pewni,że jak będzie jakiś dym,to że akurat wtedy nie pójdziesz do ubikacji zrobić siusiu,musisz mieć umiejętność rozmawiania z ludźmi w sytuacjach konfliktowych,taki trochę negocjator i musisz mieć poukłane w głowie,bo w tej robocie masz do czynienia z wieloma dziwnymi ludkami co będą cię testować i zgrywają twardzieli,dlatego umiejętności ze SW mile widziane są.Ponadto trzeba mieć anielską cierpliwość,bo średnio co balety komuś zrobisz coś nie tak,lub go wypieprzysz z imprezy to chce cię wywieźć do lasu,grozi ci,że przyjedzie ekipa od...(tu wstaw ksywę jakiegoś chłopaka z miasta)no i ze cię powiozą,albo słyszysz teksty "Już nie żyjesz".Mnie to już jakiś czas temu przestało bawić.Niech młodsze gwardie się udzielają teraz.
Jacek z tym zatrudnianiem na imprezach masowych to nie jest tak.Każdy pracownik na imprezie masowej musi posiadać zaświadczenie dopuszczające do pracy jako członek służb porządkowych na imprezach masowych.Bez tego nie biorą na imprezy,bo w razie kontroli z Policji,firma ochroniarska może stracić koncesję na wykonywanie działalności ochroniarskiej.
Ponadto umiejetność napieprzania się jest argumentem przy pracy na bramce,ale zbyt porywczy gośc może się przewieźć,bo jak ktoś dostanie w kły i się uprze i zna trochę prawo i jest trzeźwy na baletach,to może takiemu ochroniarzowi-bramkarzowi ładnie namieszać w papierach.Dlatego więcej się pracuje główując i rozmawiając,niż lejąc gości.Trzeba tak robić,żeby był porządek i zeby też szef był zadowolony,a jedno z drugim czasem nie idzie w grze.
Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2009-04-15 23:30:06
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -
1239830399000
jacek1111
Wysłana - 15 kwietnia 2009 23:39
nie koniecznie gdyby tak bylo ze jezeli ochrona komus przyleje i od razu mieli by prz**ane to pozamykali by polowe ochroniazy ochrona powie ze wyprosili go z klubu gosc sie zdenerwowal z jakims manym zlapal spine zaczeli sie tluc i dostal a ze oni "nie wiedza kto to byl" a filmy z kamer w jakis niewiadomy sposob zaginely to bardzo przykro im z tego powodu samemu sie takie waly robilo 90% ochroniazy to fizole sam obracam sie w tym srodoisku to wiem jak dla mnie to nie bezpieczna praca dobrze platna ale ryzyko tez jest duze
a z tymi imprezami masowymi to tez roznie bywa w tamtym roku z 10 kolesi stalo na jakis tam imprezach i nikt z nich nie mial umowy
Zmieniony przez - jacek1111 w dniu 2009-04-15 23:40:23
1239831563000
Stpierre
Wysłana - 16 kwietnia 2009 08:39
ochroniarzem w markecie możesz być od zaraz
żyj tak aby inni przez Ciebie nie płakali
1239863960000
słaby 56
Wysłana - 16 kwietnia 2009 10:31
-Dlaczego tu stoisz? -Mówiłeś,że jak będę przy kasie,to laski będą na mnie leciały. -Tak,ale nie przy fiskalnej
Dla wszystkich ochroniarzy pracujacych na linii kas w hipermarketach z pozdrowieniami
Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2009-04-16 10:32:12
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -
1239870704000
Smog93
Wysłana - 16 kwietnia 2009 16:10
Chodzi mi o ochroniarza na tzw. wiejskich pląsach albo właśnie w markecie tak w wakacje sobie troche kasy złapać