SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Kurczak duszony z warzywami.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 33793

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827










Skladniki:
-2 piersi z kurczaka
-5-6 pieczare
-1cebula
-3 zabki czosnku
-3 papryki
-puszka pomidorow
-oliwa,przyprawy

Do garnka wlewamy lyzke oliwy,dorzucamy pokrojona oraz przyprawiona piers z kurczaka.Podsmazamy ok.3 minuty nastpenie dodajemy przygotowane pieczarki i cebule.Podsmazamy znow ok. 3 minutki ,po czym dodajemy papryke,pomidory i czosnek.Dusimy az papryka zmieknie a z sosu odparuje woda i zgestnieje,czyli ok.15-20 min.


Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-09-21 17:24:19

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1972 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 34047
dobrze to wygląda tcza zrobić
1
...
Napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1972 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 34047
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Wartości:
595,0 Kcal
B 70,0
W 15,0
T 23,5

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 93464
do tego jakiś makaronik i elegancko

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 965
ehe sog

"Nie ma rzeczy niemożliwych.
Pańskie życzenie jest tylko drogie."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 45388
fajnie wyglada Jakich przypraw dodajesz ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
sol,pieprz,papryka slodka i ostra ,troszke tabasko

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 12202 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 152582
smaku narobiłaś

jutro spróbuje

Podaj że piwo mie!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 1485 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 17897
fajnie wyglada, mam pytanie bo nigdy nie dusilem kurczaka.
po prostu do garnka wlac odrobine oliwy, zadnej wody itd? garnek przykryc? kurczaka mieszac? domyslam sie ze temp ma byc dosyc niska
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2345 Napisanych postów 20247 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85827
Poprostu lapiesz za szyje i dusssssisz


A tak naprawde, t tak jak anpisalam w przepisie, a najpierw hwileczke podsmazam,zeby miesko nie bylo surowe,dodaje warzywa i wtedy wszysktko razem dusze az do miekkosci(dusze,czyli poprostu podsmazam na malym ogniu,bez dodawanie zbednnych tluszczy;) ) jak sie przypieka to wtey mozna dodac troszke wody,albo buliony,ale przez dodanie pomidorow zpuszki wszystko powinno pojsc gladko

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Armeritry na 2 sposoby

Następny temat

Mix z lodówki cz1 - mięcho !