Cześć !!! Mam dylemat ponieważ szukam dobrej książki o judo i BJJ ewentualnie o innych sztukach walki dotyczących grepplingu . Czy moglibyście mi doradzić jakieś ciekawe tytuły???
Do BJJ spotkałem dotychczas tylko jedną knige wydaną w języku Polskim (co nie wyklucza ,że są też inne tylko poprostu ja się znią nie spotkałem dotychczas) jest to książka o osobliwym tytule "Brazylijskie jiu-jitsu" opracowana przez bodajże Machado Rigana-okładka ma zielony kolor jakbyś szukał Co do Judo to myślę ,że jest mnóstwo opracowań na ten temat ,ale tu już lepiej by było jakby Saida sie wypowiedziała
"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
Znawca -
1197580759000
Saida
Wysłana - 14 grudnia 2007 09:15
Do BJJ znalazłam coś ostatnio w empiku, miała taki sam tytuł,jak ta Renegata
Co do judo,to zależy,czego szukasz... Historii czy technik, może filozofii trochę? Jeśli chodzi o techniki,to zdecydowanie najlepsza jest książka "Moje judo" Pawła Nastuli. W przystępny sposób opisane krok po kroku ulubione techniki Nastka. Sporo tego jest.
życzę szczęścia na allegro Ja szukałem i nie mogłem znaleśc Dlatego liczyłem że ludzie z forum znają jakieś inne tytuły bardziej dostępne
1197734723000
Saida
Wysłana - 15 grudnia 2007 18:13
No to się przejdź wtedy do empiku,na pewno coś dla siebie wybierzecie. W Matrasie też jest dużo książek o judo. Tylko tak naprawdę nie ma innej,lepszej instruktażówki. W ogóle jakąś instruktażówkę ciężko znaleźć.