Mam nastepujacy problem - otoz na ramionach w sumie od dziecinstwa mam takie drobne krostki lekko czerwonawe - najbardziej na tricepsach. Sa one tez wyczuwalne, jak sie przejedzie reka po nich. Nigdy mnie to za bardzo nie przjemowalo, ale ostatnio jak chodze w koszulce bez rekawow to mysle, iz psuja ona wyglad bicepsow i tricepsow, nad ktorymi tak pracuje od kilku lat:(
Czy ktos sie zetknal z czyms takim? Ja czasem widze u innych podobny problem, chyba ma to dosc spory procent populacji. Co to moze byc u licha? Nadmiar bialka, czy cus, alergia?
Pozdrawiam w te goraca sierpniowa noc:)
Pozdrawiam:) *** All those moments will be lost in time, like... tears in the rain - Roy Betty, Blade Runner
to jest częste zjawisko, tak u chłopaków jak i u dziewczyn, osobiście tego nie mam, ale ma to mój brat i tego chyba nie da się zlikwidować, trzeba to zaakceptować...
"aviva, aviva... Włocławek się kiwa...!!!"
1091690522000
Deckard
Wysłana - 05 sierpnia 2004 11:01
Hmm to nieciekawie. Ponoc mozna na slonce wystawiac i opalac, ale jakos nie zauwazylem efektow :/
Pozdrawiam:) *** All those moments will be lost in time, like... tears in the rain - Roy Betty, Blade Runner
1091696476000
holden23
Wysłana - 05 sierpnia 2004 21:55
A ja czekam na rozwiniecie tego topicu, bo tez ku*** mam to samo.Kiedys chodzilem po dermatologach przeroznych, ale zaden mi nie momogl.Przepisywali masci, kremy, kapiele, sami jakies masci mi strugali ale nic...lipa straszna.A to na serio psuje ogolny obraz trica(bo tam gloownie to goowno mam).W lato jest troche lepiej, bo jak sie trzasniesz na hebanik :) i troszke opalisz te miejsca to nie ma tak wielkiej roznicy...ale to tylko w lato :(
"Wycisnac z zycia kazda chwile szczescia i sycic sie jej smakiem do utraty tchu..."
1091735755000
hitman44
Wysłana - 05 sierpnia 2004 22:01
też to mam i się nie przejmuję, ciesz się że nie masz poważniejszych problemów ze zdrowiem, zamiast przejmowąc się takimi drobiazgami
1091736105000
Bahamut
Wysłana - 05 sierpnia 2004 22:07
Wiecie, moze dam wam taką niemedyczną porade ale...na bladej skórze to wygląda pewnie chojowo, ale przejdzie sie na pare sesji na solarium i nie bedzie widac praktycznie. A w zime moze sobie byc.
*********************** DORADCA DZIAŁU ZDROWIE DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona ***********************
Znawca -
1091736435000
Deckard
Wysłana - 06 sierpnia 2004 21:52
Na innym forum sie dowiedzialem, ze pomaga nawilzanie. Wiec opalanie i solarka nie bardzo. Moze tuszuja negatywny efekt, ale to "leczenie" wylacznie objawowe, bo na sama dolegliwosc chyba wplywa zle - wysusza.
1091821961000
Bahamut
Wysłana - 06 sierpnia 2004 21:57
Wysusza=Złuszcza, pomyślalem ze troche je to spłyci. Ale jak piszczą nawilżać to nie będe podważał.
*********************** DORADCA DZIAŁU ZDROWIE DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona ***********************
Znawca -
1091822267000
Deckard
Wysłana - 06 sierpnia 2004 22:05
Spoko, dzieki za pomoc! A co pomoze, a co nie to i tak wyjdzie w praktyce, tak naprawde nic na to nie jest na 100% skuteczne.
1091822706000
Iska
Wysłana - 15 sierpnia 2004 17:23
Czesc, ja mam to samo. Faktycznie slonce pomaga, mi kiedys pomagalo, ale teraz mam uczulenie na slonce i nie da sie tego nawet na krocej zamaskowac, czy wyleczyc. Bylam u dermatologa, przepisal mi pelno kremow, masci i mydelek, ktore nie daly zadnych efektow. Teraz szukam lepszego lekarza, ale tez mysle, ze na to sie nic nie poradzi. Moze przechodzi z wiekiem? :P Ja juz to mam od malego. Aha, nawilzanie tez niewiele pomaga. Ja 2 razy w tygodniu robie peeling i dwa razy dziennie smaruje sie balsamem nawilzajaco- natluszczajacym i nic :( Ponadto mam pelno pieprzykow i w ogole mam zwalona skore :P Na szczescie natura mnie oszczedzila i rzadko wyskakuja mi pryszcze. Ale i tak jest lipa :P
1092583389000
Deckard
Wysłana - 29 sierpnia 2004 13:57
Hej! Bylem u lekarza i przepisal mi masc z mocznikiem 10%. Jak na razie brak efektow. Ponoc dolegliwosc ta to ROGOWACENIE PRZYMIESZKOWE. Zobaczymy...