Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam serdecznie, jestem w trakcie mojego pierwszego cyklu. Dzisiaj poszedł 6 strzał, tak jak zawsze wykonałem aspiracje i wszystko było ok, w strzykawce nie było krwi tylko " powietrze ". Wbiłem już mniej więcej 0,5 ml i zobaczyłem ze w tym " plastiku " od igły jest krew :/ nie wiem teraz czy coś się może przez to stać ? co należy zrobić w takiej sytuacji ? przyznam ze troche mnie to speszyło wiec szybko pozbyłem sie tej igły i strzykawki i nabiłem w nowej z nowej ampułki i dobiłem reszte, nie chciałem ryzykować. Czy jeżeli do teraz ( godzina od zastrzyku ) nic sie nie stało to wszystko jest ok ?
Dziwne to trochę, że w połowie iniekcji pojawiła się krew, ale wracajac do głownego wątku Twojego życia, badz smierci obstawiam, że na 95% będziesz żył
" Bezgranicznie oddany "
Ekspert -
1238143668000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 27 marca 2009 09:47
Nic sie nie stalo, minimalna ilosc krwi nieraz sie pojawia, trzeba bylo zaaspirowac raz jeszcze, gdyby pojawila sie krew, to wbilbys w inne miejsce i byloby spoko, nowa igla i pompa nie byla konieczna. Nalezy rowniez sprawdzic w slowniku znaczenie slowa peszyć
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1238143675000
cudzio
Wysłana - 27 marca 2009 09:55
Dzięki MarcelQ kamień z serca :D
Chodzi o to że robiąc aspiracje zawsze zwracałem uwage tylko na zawartość strzykawki, nie było tam krwi, troche igła nie chciała się dzisiaj mnie słuchać z więc dla pewności wykonałem ponownie aspiracje i jechałem dalej, dopiero po chwili zorientowałem się że w tym plastiku od igły jest krew. Myślałem ze wbiłem się w żyłe, to szybko wymieniłem całość na nowe. Chciałem się upewnić czy nie bedzie z tym żadnych problemów :P
Dzięki miczelx
1238144158000
pelski
Wysłana - 28 marca 2009 01:47
panika :D
1238201264000
cudzio
Wysłana - 28 marca 2009 08:25
Moze i panika jednak wole zmarnować trochę soku niż narobić sobie kłopotów, teraz już wiem i bedzie dobrze :D
1238225137000
szczur_
Wysłana - 28 marca 2009 11:13 Usunięty przez miczelx za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.