Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 10084 razy
słowa kluczowe: kregoslup  szyjny 
Autor

Kregoslup szyjny

McNolly

Wysłana - 08 listopada 2008 19:38    Edytuj Cytuj
hmmm to zalezy od punktu widzenia. Jakaolwiek choroba niesie za soba ryzyko powikłań i nawrtów. Dlatego myslę, jak i wielu specjalistów o niebo mądrzejszych odemnie , że osoba ,która nieodczuwa jakichkolwiek objawów bólowych , rozciąga się , utrzymuje równowage statyczna może spokonie mówic o pełnym wyleczeniu.

bez pracy nie ma kołaczy

Gita

Wysłana - 11 listopada 2008 11:54    Edytuj Cytuj
Demanod, i co u doktorka? Ja byłam wczoraj, zalecił RM, zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie zapisał mi rehabilitacje w celu rozluźnienia mięśni, podobno ma to złagodzić ból.

Gita

Wysłana - 26 marca 2009 19:35    Edytuj Cytuj
Niestety jest kicha - przepuklina C4-C5. Miałam rehabilitację - petlę Glissona i jakieś tam inne cuda (pomogło na jakies 2 tygodnie), później miałam terapie manualną (pomogło na 3 tygodnie). Oczywiście za wszystko trzeba bulić, bo manualna nie jest refundowana, a pozostałe zabiegi miałam w listopadzie więc NFZ już nie miał środków.
Dziś rozmawiałam z nowym rehabilitantem i mówił o zastrzykach zmniejszających ciśnienie w dysku, ale nic na ten temat w necie nie znalazłam. Czy ktoś o tym słyszał?
Podobno to w połączeniu z pętlą Glissona o indywidualnie dostosowanym kącie ma przynieść pozytywne rezultaty.
Nie szkodziło by spróbować, ale... koszt ma wynieść 1600 zł , a to dla mnie dużo, zwłaszcza, że lekarze i rehabilitanci już mi zrobili drenaż kieszeni. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Proszę...

Odpowiedzi jest na 4 strony.      poprzednia 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kregoslup szyjny

Strony:  pierwsza  1  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.