Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 10085 razy
słowa kluczowe: kregoslup  szyjny 
Autor

Kregoslup szyjny

kradam

Wysłana - 04 listopada 2008 21:36    Edytuj Cytuj
Tu jest jakiś artykuł na temat zespołów szyjnych: http://www.chinmed.com/praktyka/prakt_art/migrena_szyjna.htm
Leczy się tak ja pisze Gita, zachowawczo, a operacyjnie w przypadku niedowładów itp.

Zmieniony przez - kradam w dniu 2008-11-04 21:36:49
Specjalista -

Gita

Wysłana - 04 listopada 2008 21:48    Edytuj Cytuj
Kradam, dzięki, ale od kilku dni nic nie robię tylko czytam i czytam na ten temat, więc ten artykuł tez obczytałam, choć niektóre stwierdzenia sa dość ryzykowne, co do terapii manualnej nie jestem przekonana, choć nie ukrywam, że byłam kilka razy, bo ból był tak silny, że było mi wszystko jedno. Pan od terapii manualnej stwierdził, że to podwichnięcie kręgu, a jak wyznałam mu, że poszłam na RTG powiedział, że szkoda kliszy.
Joga, no cóż... ćwiczyłam ja ponad 10 lat i myślałam, że do siedemdziesiątki bede czuć się jak młody bóg, a tu kicha! Te asany, które zalecają nie nalezały do moich ulubionych, bo czułam jakies negatywne skutki własnie w obrebie szyi, a dzisiaj to już w ogóle nie wyobrażam sobie bym mogła je wykonać

Zmieniony przez - Gita w dniu 2008-11-04 21:51:28

McNolly

Wysłana - 04 listopada 2008 22:01    Edytuj Cytuj
zbawinny wpływ jogi na narzadu ruchu to stereotyp . Polceam Pilates.

bez pracy nie ma kołaczy

McNolly

Wysłana - 04 listopada 2008 22:06    Edytuj Cytuj
Moja ciotka ma problemy miednica-płaskokoślawośc-dyskopatia etc. I mówiła z,e polecali jej joge i jak mi pokazywała niektóe ćwiczenia to mi gały wyszły , jakby jescze poćwiczyła z 10 lat ot by miała kregilenie gorszą od pudziana:D

bez pracy nie ma kołaczy

Gita

Wysłana - 04 listopada 2008 22:32    Edytuj Cytuj
Akurat tak się składa, ze Pilates ma wiele wspólnego z jogą, poza tym jeste wiele szkół jogi...

McNolly

Wysłana - 04 listopada 2008 23:10    Edytuj Cytuj
tzn to ,ze pilates ma niewile wspólnego z joga to tylko dobrze:D

A sam pan joseph tworzac swój zestaw ćwiczęn zaczerpnął pare z jogi jednak :)

bez pracy nie ma kołaczy

Gita

Wysłana - 04 listopada 2008 23:47    Edytuj Cytuj
Nie bedę się spierać, bo zbyt mnie głowa n********a

demanod

Wysłana - 05 listopada 2008 10:35    Edytuj Cytuj
a czy moj wynik moze swiadczyc o zmianach zwyrodnieniowych, czy te niestabilnosci moga miec powiazanie ze slabymi nerwami utrzymujacymi kregoslup?

kradam

Wysłana - 05 listopada 2008 20:31    Edytuj Cytuj
No świadczy, ale co z tego?
Co do tej niestabilności, to nie rozumiem pytania. Chyba coś pokręciłeś z tymi nerwami. Swoją drogą miałeś jakiś uraz, masz jakiś problem z tkanką łączną?
Specjalista -

demanod

Wysłana - 05 listopada 2008 21:16    Edytuj Cytuj
kradam
chodzilo mi o miesnie a nie o nerwy.

zmiany zwyrodnieniowe beda postepowac z czasem jeszcze bardziej?

jezeli chodzi o urazy to 4 lata temu podczas stawania na glowie nie utrzymalem ciezaru ciala i calosc poszla na glowe/kark. oczywiscie przewrocilo mnie na bok ale wczesniej lekko gruchnelo w obrebie szyji. poza tym czesto stawalem na rekach/sport extremalny - le parkour/deska. jednak zaprzestalem tego jakies 2 lata temu.

Odpowiedzi jest na 4 strony.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kregoslup szyjny

Strony:  pierwsza  1  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.