Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2031 razy
słowa kluczowe: kregoslup  operacje 
Autor

Kregoslup i operacje

SFD

Wysłana - 13 listopada 2003 16:33    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez Mawashi z działu 'Trening'.

Sprawdź swoje BMI

Mam takie jedno pytanko: moj bracki (195cm 120kg- wiem sporo..) niedawno kichnal i wyskoczyl mu dysk L5. dysk nie wszedl na miejsce i chyba bedzie mial operacje. mozecie mi powiedziec jakie są konsekwencje po operacji i czy moga byc pozniej jakie problemy po usunieciu tego dysku??

ps: gdyby jakis guru to wrzucil do porad medycznych to bym byl dzwięczny..

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 listopada 2003 17:03 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

259

Wysłana - 13 listopada 2003 17:03    Edytuj Cytuj

no więc tak tu masz foto :0 chmm wypadnięcie dysku to inaczej dyskopatia, piszesz że będa mu usuwali ten dysk? to będzie trzeba chyba wstawić jakiś sztuczny :-/, anajczęsciej jest tak że jak raz wypadnie to to napewno nie będzie ostatni raz, dysk zazwyczaj wypada od nadmiernej wagi .. proponbuje żeby braciszek zbił po operacjii pare kilo :) kąplikacji nie powinno być :)

PrZeMeK

;-P ..::pOzDrAwIaM::.. ;-P

SFD

Wysłana - 13 listopada 2003 19:04    Edytuj Cytuj
nie wiem czy beda mu wstawiali jakis sztuczny.. wiem tyle ze maja usunac jakas chrzastke czy cos, bo jak wstanie to ma taki bol ze nie moze chodzic a dzisiaj mial byc wypisany do domu (polskie szpitale,, ech). jak dysk mu wyskoczyl to musial przyjmowac morfine zeby rozluznic miesnie, bo mial je wszystkie napiete z bolu. acha i zapomnialem powiedziec ze przez pierwszy tydzien w szpitalu schudl 7 kg . dziex za odpowiedz.

259

Wysłana - 13 listopada 2003 20:28    Edytuj Cytuj
hehe spoko nie ma za co z bratem będzie dobrze :) 7 kg.. kropluweczki czynią cuda hehe pozdro

PrZeMeK

;-P ..::pOzDrAwIaM::.. ;-P

Boofi

Wysłana - 15 listopada 2003 00:06    Edytuj  Cytuj
256 nic nie musi być dobrze więc nie obiecuj że będzie - nie wiem na jakiej podstawie !!! oj tak to nie jest !
czasami bóle nie ustępują ! trzeba całe życie uważać (przed i po)

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Szaramysza

Wysłana - 15 października 2009 22:53    Edytuj Cytuj
Witam.Mam jak dla mnie poważny problem.Mam na imię Aneta,obecnie mam 17 lat.w 5005 r. miałam poważny wypadek samochodowy.Głównie chodzi o to,że miałam poważny problem z nogami.miałam w tedy 13 lat,a może i 12...kwestia miesięcy.Ogólnie chodzi o to,że miałam pokruszone kości obu ud.Mam 10 śrub w jednej.i 10 w drugiej nodze,i w dodatku blachy zespalające.Chciała bym to wyciągnąć ale boje ze znowu tego bólu.Na samą myśl zaczynam płakać.Czy jest ktoś,kto miał podobny przypadek,i wyciągnął śruby?Bardzo chciała bym się dowiedzieć ile mniej więcej leży się w szpitalu,czy ból jest taki sam jak w tedy,i czy rozcinają całą bliznę,czy nacinają tylko kawałek ? bardzo proszę o odpowiedz.Minęło już 5 lat od kiedy je mam.bardzo się boję,pomóżcie ;(

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kregoslup i operacje

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.