Witam mam problem a mianowicie dzisiaj na czczo wziołem 5g kreatyny odrazu po przebudzeniu wraz z dextrozą i i do tego witaminy(vigor) i po kilku minut zebrało mnie na wymioty czym to mogło byc spowodowane??
Zdecydowanie tymi syfiastymi witaminami. Po Secial Two takiego objawu nie ma.
1201861975000
TomQ-MAG
Wysłana - 01 lutego 2008 11:33
dokladnie jak Dex mowi(pisze), Dextroze mozesz wyrzucic, a jak ci szkoda chajsu, to uzywaj jako cukier do herbatki
Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają? Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!
Ekspert -
1201862005000
Franke87
Wysłana - 01 lutego 2008 14:24
Czytałem na forum ze dzieki dextrozie więcej sie kreatyny wchłania.
1201872255000
boguc
Wysłana - 01 lutego 2008 14:51
Tak do niedawna sądzono. Jednak to już mit.
Specjalista w dziale "Odżywki i suplementy" 9 kg czystej masy mięśniowej w 2 tygodnie - allegrowicze nie wierzcie w takie bzdury
Ekspert -
1201873890000
jabolcokk A.Jabłoński
Wysłana - 02 lutego 2008 04:11
Dextroza = Glukoza
fakty są takie, że glukoza nie jest transporterem kreatyny a to dla tego, że INSULINA której wyrzut został wywołany poprzez spożycie glukozy zajmuję się TRANSPORTEM GLUKOZY (a kreatyny w bardzo niewielkim stopniu) do mięśni . Mięśnie natomiast mają ograniczoną zdolność magazynowania glikogenu a co za tym idzie po jakimś czasie zostaje on ulokowany w tkance tłuszczowej, która ma "nieograniczone" zdolności magazynowe Spożywanie glukozy niesie za sobą
Angielscy naukowcy (Steenge GR, Lambourne J, Casey A, Macdonald IA, Greenhaff PL) postanowili dokładniej zapoznać się z problemem. Na podstawie własnych prób doszli do jednoznacznego wniosku: podanie kreatyny z czymś innym niż duża dawka węglowodanów prostych (~ 100 g) nie będzie bardziej efektywne w zwiększaniu akumulacji kreatyny niż podanie jej samej"
"Dodatkowo co jest dosyć ciekawe korzystny wpływ insuliny na kreatynę został zanotowany jedynie w pierwszych 24 godzinach suplementacji"