Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kreatyna i kofeina - wlasny test

Kiromax

Wysłana - 06 stycznia 2006 23:47    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Rozne zrodla rozne informacje podaja o polaczeniu kofeiny i kreatyny.

Osobiscie zaczalem brac monohydrat na cyklu masowym, bez kofeiny bo myslalem, ze tak trzeba, wiele osob tak twierdzi itp. Bralem bez ladowania
5g dziennie. Kilka razy wzialem 10.
Pod koniec "masówki" sprawdzilem kilka wynikow.

Aktualnie jestem na redukcji, kreatyne rozpuszczam razem z kofeina (mam czysta w proszku) i nie zauwazylem zadnych negatywnych efektow.
ostatni trening z cyklu masowego moge wykonywac z takim samym obciazeniem
a jestem teraz na redukcji i kreatyne spozywam razem z kofeina.

Jedne z ostatnich badan dotyczacych wplywu kofeiny na kreatyne glosza, ze kofeina w zaden sposob nie utrudnia przyswajania kreatyny, z czym calkowicie sie zgadzam po moich testach.

Jedyny negatywny efekt zaobserwujemy, gdy bedziemy dostarczac znikoma ilosc plynow poniewaz kofeina jest diuretykiem. Co sie wtedy stanie ?
bedziemy mieli w organimie mniejsza ilosc mineralow niz potrzeba i zaczniemy odczuwac delikatne skurcze miesni. Stanie sie tak tylko przy duzych dawkach (wiecej niz gram dziennie, ciagle przez kilka dni) i spozywaniu zbyt malej ilosci plynow.

Rowniez to sprawdzilem w praktyce.
Chcialem przejsc z "masy" na "rzezbe" i pozbyc sie maxymalnie szybko wody ktora zostaje zatrzymana w organizmie od zwiekszonego spozycia weglowodanow, oraz jak najbardziej uszczuplic zapasy glikogenu (trening silowy, bez ww w diecie ) w miesniach.
Od poczatku ok 1-1,2g kofeiny dziennie, razem z kreatyna oraz minimalnie zmniejszylem ilosc plynow. Po 3 dniach pozbylem sie zbednej wody, glikogenu uszczuplilem juz wczesniej. Dopiero 4 dnia odczulem skurcze itp.
Wtedy mineraly- sod, potas, magnez.

Regularnie uzupelniam plyny, mineraly gdy czuje taka potrzebe.

Jaki z tego wniosek ? Jesli kofeina pomaga nam w treningu mozemy ja bezproblemowo stosowac z kreatyna, niczym sie nie przejmujac.

Zeby nikt nie pomyslal ze jest to spowodowane mala iloscia kofeiny:
dziennie pzryjmuje ok 1g -tak 1000mg kofeiny. Kreatyny 5g. Dorzucam jeszce kilka rzeczy ale jest to nieistotne. Nie bawie sie w zadne odstepy czasowe. Przygotowuje sobie dzien wczesniej 1l roztworu z 1g kofeiny i 5g kreatyny, pozniej dziele na 5 czesci i mam stack'a na nastepny dzien redukcji.

Widac jakie dawki ja stosowalem (i aktualnie stosuje) i nie wplynelo to negatywnie.

Wniosek 2: trenujac 3-5 razy w tygodniu bezproblemowo mozemy zastosowac 200-300 mg kofeiny przed treningiem, i nie wplynie to w najmniejszym stopniu na kreatyne. Czemu ? taka dawke to ja przyjmuje dziennie a nie tygodniowo i jakos nie wplynelo to negatywnie.

Nie licze na zadne sogi, czy jakies specjalne uznanie. Chcialem po prostu uswiadomic kilku osobom, ze nie trzeba unikac kofeiny jak ognia, uzywajac aktualnie kreatyny.

Wszystko o czym pisze sprawdzilem na sobie. Oczywiscie kazdy moze miec odmienne zdanie. Ja jednak wiem juz, ze kofeina i kreatyna jest ok.

CZekam oczywiscie na bluzgi, odnoscnie takich dawek kofeiny i pomyslowosci

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 stycznia 2006 23:52 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

klufczyk

Wysłana - 06 stycznia 2006 23:52    Edytuj Cytuj
sog nie wchodzi

ja juz od dawna mieszam krete z kofą i i nie zauwazam pogorszenia działania kreatyny
Znawca -

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 07 stycznia 2006 00:25    Edytuj Cytuj
jaka masz w proszku?

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Specjalista -

Kazam

Wysłana - 07 stycznia 2006 00:32    Edytuj Cytuj
pewnie z fasta...

SHOW ME A BIT OF RESPECT AND I'LL BE YOUR BEST FRIEND...
SHOW ME A BIT OF DISRESPECT AND I'LL BE YOUR WORST ENEMY...

SEMPER FIDELIS... && SIŁA SYGNETU!
Znawca -

YANAS

Wysłana - 07 stycznia 2006 10:45    Edytuj Cytuj
sog

don amigo

Wysłana - 07 stycznia 2006 11:01    Edytuj Cytuj
mialem ostatnio z tym problem.sog

miętki JASZCZOMP

Wysłana - 07 stycznia 2006 12:20    Edytuj Cytuj
" Dorzucam jeszce kilka rzeczy ale jest to nieistotne. "
jakie to dodatki??Moze sa istotne?
Piszesz ze przygotowujesz sobie roztwór kreatyny i kofeiny dzień wczesniej i drugiego dnia to spożywasz???
Wow..to ciekawe..

zdr.

"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
Ekspert -

SFD

Wysłana - 07 stycznia 2006 12:22    Edytuj Cytuj
jaki problem?

xpe posiada w skladzie obie substancje i dziala rewelacyjnie

masa i sila idzie
roznica taka ze pobudza i wypiepsza sporo wody
zatem niny na plus, prawda?

kojot15

Wysłana - 07 stycznia 2006 12:24    Edytuj Cytuj
"Przygotowuje sobie dzien wczesniej 1l roztworu z 1g kofeiny i 5g kreatyny, pozniej dziele na 5 czesci i mam stack'a na nastepny dzien redukcji."
-czy mam rozumiec ze kreatyne rozpuszaczasz dzien wczesniej no chyba ze jakos zle zrozumialem

www.pajacyk.pl - kliknij nic Cie to nie kosztuje
[http://www.sfd.pl/kojot15_reaktywacja_str41__dziennik-t448260-s41.html#post8]
Znawca -

obelixik

Wysłana - 07 stycznia 2006 12:24    Edytuj Cytuj
"Przygotowuje sobie dzien wczesniej 1l roztworu z 1g kofeiny i 5g kreatyny, pozniej dziele na 5 czesci i mam stack'a na nastepny dzien redukcji."

www.bjj.bialystok.pl

Pozdr.

ONYK

Wysłana - 07 stycznia 2006 14:40    Edytuj Cytuj
Ps. Gdzie można dostać KOFEINĘ W PROSZKU?

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kreatyna i kofeina - wlasny test

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.