Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Kreatyna - skutki uboczne?Przeczytaj!Jakie?

herkuless

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:37    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Wszyscy chwalą kreatynke, niewątpliwie jest to dobry suplement, ale mało kto zastanawia sie nad skutkami ubocznymi. Czy isnieją takowe? Osobiście nie jestem przeciwnikiem kreatyny. Producenci twierdzą, iż skutków ubocznych nie ma, ale to oczywiste, przecież muszą zachwalać towar aby sie sprzedawał =P. Założyłem ten post w celu odnalezienia skutków ubocznych, jeżeli istnieją. Być może ktoś z Was zauważył coś złego po cyklu kreatynowym i podzieli sie z swoim spostrzeżeniem. Osobiście słyszałem, że:
-kreatyna wypłukuje witamine C z organizmu
-może negatywnie wpływać na trądzik
SłysZałem także pozytywną opinię, mianowicie czyści krew poprzez zwiększoną przyswajalność wody.
Jeżeli zauważyłeś jakieś uboczne działanie kreatyny ( np. trądzik) lub pozytywne podziel sie z nami. Proszę o odpowiedź osoby doświadczone, a nie takie które kreatyne widziały na obrazku =P. Mile widziane przedstawienie opublikowanych badań naukowych.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:40 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Man - Scorch

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Gym_Maniac

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:40    Edytuj
Wiadomo że w pewnym stopniu obciąża wątrobe. Nieznacznie ale jednak.
Innych nie znam.

,,Musimy od siebie wymagać, nawet jeśli inni nie będą od nas wymagać!!''
Pokolenie JPII

jabolcokk A.Jabłoński

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:43    Edytuj
Wątrobe to raczej nie
NERki jak cos ale to w mlaym stopniu i to nie kreatyna tylko kreatynina je obciaza
pozatym jest podniesione cisnienie poprzez retencje wody ale nie znacznie
jesli masz zdrowe nerki i 0 problemow z sercem to bierz pozatym bylo juz uzyj wyszukiwarki
Ekspert -

Mazuro13

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:43    Edytuj
Jedyną wadę jaką znam to taką, że im dłużej się ją bierze to po pewnym czasie hamuje wydzielanie własnej kreatyny. No i jej większość zamienia się w nieaktyną kreatyninę, ale teraz są już takie kreatyny, które nie mają tej wady.

Gym_Maniac

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:47    Edytuj
Tfu!!
Sorry za błąd. Oczywiście że nerki Nie wiem czemu napisałem wątrobe.
Pozdrawiam

,,Musimy od siebie wymagać, nawet jeśli inni nie będą od nas wymagać!!''
Pokolenie JPII

faftaq

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:48    Edytuj
mono posrednio może wpływać na wzrost ciśnienia krwi, słyszałem też o biegunkach i zgagach po kretce. co do "przyswajalnosci wody" to ciekawie to brzmi... fakt, nie zaleca się jej przy niektórych chorobach nerek, podobnie jak magnezu i vit c, więc mniemam iż "toksycznośc" jest podobna

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

tomek 82

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:59    Edytuj
Przez kumulacje wody w miesniach moze powodowac wyzsze cisnienie krwi. Na pewno w jakis tam sposob ryje nerki. Zwlaszcza brana przez dluzszy okres czasu.

NOX

denti123

Wysłana - 16 stycznia 2007 22:59    Edytuj
ja po paru cyklach miałem nadciśnienie

quer

Wysłana - 16 stycznia 2007 23:05    Edytuj
sikasz jak szalony juz po 30 min od pierwszego przyjecia kreta, nawet jak nie pijesz duzo wody, podwyzszone cisnienie - 2 razy mialem 150/100

Lukasszzz

Wysłana - 16 stycznia 2007 23:16    Edytuj
ja ogolnie mam podwyzszone cisnienie i sie balem jak bralem mono zeby jeszcze wiecej nie miec ale sie okazalo ze nie mialo to zadnego wplywu na ,mnie w dodatku spadlo w dol

"Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej"
Edward Gierek

DonBartosz

Wysłana - 16 stycznia 2007 23:19    Edytuj
mnie opryszczylo konkretnie...na twarzy glownie

Odpowiedzi jest na 10 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

Kreatyna - skutki uboczne?Przeczytaj!Jakie?

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.